Perjantai-illan kutsuvieraana HPK – ”Hyvä paikka pestä kasvomme”

JYP jatkaa liigapisteiden metsästystä perjantaina kotijäällä, jossa luistelee vastaan Hämeenlinnan Pallokerho. Lähtöasetelmat tulevaan mittelöön ovat äärimmäisen mielenkiintoiset, sillä sarjataulukossa joukkueiden välinen ero on ainoastaan kolme pistettä hämeenlinnalaissikermän eduksi.

– Taistellaan samoista paikoista, joten luvassa on varmasti kiihkeä vääntö. Kumpikaan joukkue ei varmasti anna helpolla periksi. Meillä on hyvä paikka pestä kasvomme edellisen pelin jäljiltä ja osoittaa, että pystymme parempaan, JYP-puolustaja Mikko Kalteva linjaa HPK-mittelön kynnyksellä.

– Kova vastustaja jälleen vastassa. Meidän pitää päästä puolustamisessa takaisin sille tasolle, missä oltiin ennen Ässät-ottelua. Se on meille ensiarvoisen tärkeä juttu, JYP-käskijä Pekka Tirkkonen puolestaan korostaa.

Mikko Kalteva ennustaa JYPin ja HPK:n perjantaisesta kohtaamisesta kiihkeää vääntöä (Kuva: Jiri Halttunen).

Kuluva kiekkoviikko käynnistyi JYPin osalta murheellisesti, kun keskiviikkona LähiTapiola Areenalla käyty koitos Porin Ässiä vastaan päättyi vierasjoukkueen selvään 6-2-voittoon. Hurrikaanimaaleista vastasivat Jarkko Immonen ja Jani Tuppurainen.

– Alku oli meiltä suhteellisen hyvä, mutta mitä pidemmälle peli meni, niin sitä enemmän se oli meiltä ohipeli. Puolustuksessa asiat jäi puolitiehen, eikä me viety tilanteita loppuun. Se näkyi myös taululla, Pekka Tirkkonen summaa.

– Pelistä ei jäänyt kovin hyvä jälkimaku. Tuntui siltä, että päästiin liian helposti alkuun mukaan. Sitten tavallaan hypättiin Ässien pelisuunnitelmaan mukaan, eikä toteutettu omaa suunnitelmaa niin tehokkaasti kuin olisi pitänyt. Töitä on tehtävä enemmän ja huolehdittava paremmin kiekosta, Mikko Kalteva vastaavasti tähdentää.

”Pelin tärkeyden pitäisi näkyä” 

HPK starttasi liigaviikkoon niin ikään keskiviikkona, jolloin Antti Pennasen suojatit kohtasivat vieraskaukalossa Oulun Kärpät. Tuo taisto merkattiin lopulta oululaismiehistön nimiin 4-1-lukemin. HPK:n ainokaisesta vastasi Jere Innala. Helmikuun kahdeksasta pelistään hämeenlinnalaisryhmittymä on vienyt nimiinsä viisi vääntöä.

– HPK:lla on taitavia yksilöitä ja ainakin vieraspeleistä mieleen on jäänyt heidän vaarallinen erikoistilannepelaaminen. Vastustajan ylivoima on saatava pimennettyä ja itse pystyttävä tekemään ylivoimatilanteista maalit, hurrikaanipuolustaja Mikko Kalteva listaa.

– Vastaan tulee kiekollisesti hyvä joukkue, joka on hyvä myös hyökkäyspäässä. Pelin tärkeyden pitäisi näkyä pelaajissa. Haluamme kuitenkin aina sijoituksissa ylemmäs ja pelaamisessa eteenpäin. Sen pitäisi myös näkyä otteissa, että haluamme kilpailla vastustajan kanssa kovemmin, JYP-luotsi Pekka Tirkkonen lisää.

Antti Pennasen luotsaama HPK taistelee samoista sijoituksista JYPin kanssa (Kuva: Pekka Rautiainen / Liiga).

HPK majailee parhaillaan Liigassa seitsemännellä sijalla (87 pistettä) ja JYP vastaavasti pykälää alempana kuudentena (84). Kuudentena keikkuva Helsingin IFK on tällä hetkellä 97 pisteessä, jota molemmat edellä mainitut ajavat tiukasti takaa.

– Totta kai on kiva kilpailla, kun on isot panokset. Se varmasti tulee näkymään jäällä pienenä ekstralatauksena, hurrikaanipakki Mikko Kalteva päättää.

JYP-HPK perjantaina 28. helmikuuta LähiTapiola Areenalla alkaen klo 18.30. Tervetuloa kannustamaan JYP voittoon!

 

 

Antti Hokkanen
Osta lippusi peliin tästä!