Porilaisvieraat kylässä – “Ässät satsaa pelin alkuun”

JYP käynnistää kolmen ottelun liigaviikon keskiviikkona kotikaukalossa, jossa vieraaksi luistelee Porin Ässät. Kyseessä on samalla historian ensimmäinen Liikuntapääkaupunki Jyväskylä -ottelu, johon on JYPin yhteistyökumppaneiden ansiosta maksuton sisäänpääsy.

– Kaiken järjen mukaan voisi luulla, että halli tulee olemaan täynnä. Pelissä on varmasti hyvä tunnelma ja tiedossa on luultavasti intensiivinen tapahtuma. Jos katsomossa on ääntä ja eloa, niin uskon sen tarttuvan myös kaukaloon, JYPin vastuuluotsi Pekka Tirkkonen toteaa.

Helmikuun seitsemästä ottelustaan neljä koitosta voittanut JYP lähtee Ässät-mittelöön kahden vierasvoiton saattelemana. Viime viikolla hurrikaaninuttujen reppuun tarttui voitot Lahden Pelicansista (3-0) ja Vaasan Sportista (5-4 VL).

Jarkko Immonen on iskenyt tällä kaudella kiekon neljästi Ässien verkkoon (Kuva: Jiri Halttunen).

– Henkisesti pelit eivät olleet helppoja. Kummassakaan pelissä vastustajalla ei ollut oikein panosta, eikä mitään menetettävää. Keskiviikkona on kuitenkin luvassa varmasti erilainen ottelu, jossa täytyy pitää intensiteetti yllä aivan eri lailla.

Liigassa kahdeksatta sijaa miehittävä JYP tähyää tiukasti kohti kuudetta paikkaa, jolla välttäisi pudotuspelien 1. kierroksen. Kuudentena keikkuva Helsingin IFK on tällä hetkellä yhdentoista pisteen etumatkalla, joka toki on vielä kurottavissa jäljellä olevissa koitoksissa.

“Tässä vaiheessa korostetaan puolustuspelaamista”

Ässät majailee parhaillaan sarjataulukon kymmenennellä tilalla, jota lähimpänä kärkkyvä Turun Palloseura on perässä yhdeksän pistettä. Patapaidoilla riittää siis myös panosta runkosarjan päätöskierroksilla.

– Vastaan tulee varmasti fyysinen Ässät, joka satsaa pelin alkuun paljon. Meidän pitää pystyä olemaan siinä vahvoja ja lähteä viemään peliä sitä kautta eteenpäin.

Porilaissikermä saapuu Jyväskylään hyvän vierasvireen saattelemana, sillä viidestä edellisestä reissukoitoksestaan Ässät on voittanut neljä peliä. Viime viikolla joukkue kärsi kotitappiot niin Lahden Pelicansille (1-3), kuin myös Kuopion KalPalle (4-3).

– Kamppailupelaaminen tulee olemaan iso juttu. Täytyy pystyä luistelemaan ja kamppailemaan hyvin. Samaan aikaan pitää kyetä olemaan myös suoraviivainen ja jämäkkä.

Peter Tiivola on rokottanut JYPiä kahdesti kuluvan kauden kohtaamisissa (Kuva: Jiri Halttunen).

Joukkueet ovat ottaneet yhteen tämän kauden runkosarjassa kolmesti aiemmin. JYP oli kahdessa ensimmäisessä kohtaamisessa parempi (6-1, 7-0), kun vastaavasti Ässät oli kiekkonippujen viimeisessä yhteenotossa etevämpi 6-4-lukemin.

– Aiemmat kohtaamiset ovat jokainen olleet yksittäisiä pelejä, joissa jokaisessa on tapahtunut aina jotain. Paljon on tullut maaleja, mutta tässä vaiheessa kautta yleensä kuitenkin korostetaan puolustuspelaamista. Me ainakin haluamme, että omiin tulisi maaleja mahdollisimman vähän.

– Kamppailuhenkeä peliin tuo myös se, että vastakkain saattavat olla kevään pudotuspelien 1. kierroksen mahdolliset vastustajat.

Liikuntapääkaupunki Jyväskylä -ottelu JYP-Ässät keskiviikkona 26. helmikuuta LähiTapiola Areenalla alkaen kello 18.30. Tervetuloa kannustamaan JYP voittoon!

 

Antti Hokkanen