Vapiseeko Vaasan veri? – “Aika hyvä meteli siellä on”

JYPin kahden vierasmittelön liigaviikko saa päätöksensä lauantaina Vaasassa, jossa luistelee vastaan sarjan jumbosijalta ylöspäin pyrkivä Sport.

– Pelataan, kuten olemme viime aikoina pelanneet, eli puolustuspään kautta. Vastustajaa ei saa päästää turhaan maalipaikoille ja samaan aikaan koitetaan itse pitää kiekkoa omassa päässä mahdollisimman vähän aikaa, joulukuussa Sport-paidan JYP-nuttuun vaihtanut Antti Kalapudas terävöittää.

Liigan peränpitäjänä majaileva Sport on tällä hetkellä viiden pisteen päässä 14. sijaa miehittävästä Mikkelin Jukureista. Se taatusti tuo lisämotivaatiota kotkapaitojen loppukauden pelejä ajatellen, sillä jumbotaistelu käytäneen näiden kahden kiekkosikermän kesken. Keskiviikon kierroksella Sport kohtasi vierasjäällä Oulun Kärpät, joka nitisti voiton vaasalaismiehistöstä 2-1-lukemin.

Antti Kalapudas on pelannut JYPissä 22 ottelua ja tehnyt niissä tehot 4+4 (Kuva: Aarno Vuorinen / Liiga).

– Sportin viime pelit Tapparaa (x2) ja Kärppiä vastaan ovat olleet vähämaalisia, joten vastassa on varmasti kovasti puolustava kotijoukkue. Sport on sitoutunut ryhmä ja siksi meidän pitää itsekin olla valmiita puolustamaan hyvin, JYPin päävalmentaja Pekka Tirkkonen puolestaan listaa lauantain vierasmatsin lähtöasetelmia.

Risto Dufvan luotsaama Sport on pelannut kuluvana vuonna 16 ottelua, joista matkaan on tarttunut ainoastaan kolme voittoa (Pelicans, KalPa, SaiPa). Lauantain ottelu Vaasassa on samalla myös perhepeli, joten paikalla lienee runsain mitoin yleisöä kannustamassa kotijoukkuetta.

– Jos fanipääty täyttyy, niin aika hyvä meteli siellä on. Vaasa on kotijoukkueelle hieno paikka pelata, mutta vierasjoukkueelle se voi olla vaikea ja raskas. Uskon kuitenkin, että me pystytään kaivamaan siitä myös virtaa peliimme, Sportin riveissä 2,5 kautta kiekkoillut Antti Kalapudas taustoittaa.

– Hieno fiilis päästä pelaamaan Sportia vastaan. Joukkueessa on paljon vanhoja kavereita, mikä antaa omaan peliin pienen ekstraboostin, Kalapudas hehkuttaa.

Robert Rooba on saalistanut tämän kauden Sport-väännöissä kaksi (1+1) tehopistettä (Kuva: Elmeri Elo / Liiga).

”Lähdetään voittamaan sotaa”

JYP pyöräytti kuluvan kiekkoviikon käyntiin tiistaina, jolloin Lahdessa käydyssä koitoksessa kellistyi Pelicans maalein 3-0. Hurrikaanimaaleista lahtelaiskaukalossa vastasivat Jarkko Immonen, Antti Kalapudas ja Juha-Pekka Hytönen.

– Voitosta huolimatta Pelicans-peli ei ollut meille helppo. Luotiin hyvin maalipaikkoja ja hallittiin peliä, mutta ei saatu maaleja. Kärsivällisyytemme kuitenkin kesti ja jaksettiin pelata, eikä annettu vastustajalle turhia paikkoja, hurrikaanikäskijä kertaa.

– Lauantaina vastassa on varmasti astetta kovempi haaste. Lahdessa vastassa oli paljon nuoria kavereita, mutta Vaasassa edessä on kokeneimpia pelaajia. Kamppailupeliä pitää pystyä pelaamaan tiistaita paremmin, JYP-luotsi muistuttaa.

Vaasalaisyleisö laskee myös lauantaina paljon Sport-puolustaja Valtteri Viljasen varaan (Kuva: Samppa Toivonen / Liiga).

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti aiemmin. Keskinäisissä kohtaamisissa kumpainenkin osapuoli on kertaalleen onnistunut kukistamaan toisensa. Lauantain ottelun jälkeen JYP ja Sport mittelevät voimiaan vielä kertaalleen runkosarjan päätöskierroksella.

– Aiemmista kohtaamisista on sen verran aikaa (syyskuu ja joulukuu), ettei niitä kannata paljoa katsella. Nyt on vain tämä hetki. Tärkeintä on saada hyvä lataus ja suoritus lauantaiksi Vaasaan, Pekka Tirkkonen korostaa.

– Pyritään olemaan vahvoja ja kärsivällisiä. Sitä kautta lähdetään voittamaan sotaa, Tirkkonen linjaa lopuksi.

Sport-JYP lauantaina 22. helmikuuta Vaasan Sähkö Areenalla alkaen kello 17.

 

Antti Hokkanen