Joko nyt IFK kaatuu? – ”Saadaan kamppailla kovaa”

JYP pelaa runkosarjan viimeisen vierasottelunsa torstaina Helsingissä, jossa asettuu vastaan IFK. Hurrikaaninutut hakevat pelistä kauden ensimmäistä voittoaan petopaidoista, kun samaan aikaan helsinkiläismiehistö pyrkii pitämään kiinni kuudennesta sijastaan.

– Vastustajalla on pelissä panosta, eikä meillä vastaavasti ole yhtään varaa antaa löysää ensi viikolla käynnistyä pudotuspelejä ajatellen. Pyritään saamaan alle hyvä peli, JYPin vastuuvalmentaja Pekka Tirkkonen tähdentää.

Kuluvan sesongin keskinäisissä yhteenotoissa IFK on ollut niskan päällä ja voittanut joukkueiden kaikki kolme kohtaamista (3-1, 4-1, 4-2). Helsinkiläissikermästä tehomerkinnöille koitoksissa on yltänyt peräti 19 eri pelaajaa, kun samaan aikaan jyväskyläläisseurasta seitsemän pelaajaa on onnistunut nousemaan pisteille.

– IFK on ollut tällä kaudella kamppailupelaamisessa meitä vahvempi. Maalinedustoilla he ovat olleet vastaavasti meitä enemmän isäntiä. Tälläkin kertaa saadaan varmasti kamppailla kovaa. Mailakamppailu ja mailapelin jämäkkyys tulee olla hyvällä tasolla.

JYP-käskijä Pekka Tirkkonen (vas.) korostaa, ettei runkosarjan päätöskierroksilla ole varaa löysäilyyn (Kuva: Jussi Määttä / Liiga).

 Helsingin IFK käynnisti runkosarjan viimeisen viikkonsa tiistaina, kun vieraskaukalossa vastassa ollut Kouvolan KooKoo oli vahvempi 5-2-lukemin. Petopaitojen maaleista ottelussa vastasivat Anton Lundell ja Teemu Turunen.

– Kovatasoinen joukkue on vastassa. IFK on kotikaukalossaan aggressiivinen ja suoraviivainen. He ovat olleet myös vahva ja tehokas joukkue ylivoimalla, joten meidän pitää pystyä pelaamaan jäähyttömästi. Turhat jäähyt on saatava pois, ettei IFK saa sitä kautta minkäänlaista etua, hurrikaaniluotsi alleviivaa.

Teemu Turunen on odotetusti ollut IFK:n tehokkain kiekkoilija tällä kaudella (Kuva: Riku Laukkanen / Liiga).

 ”Maalinedustalla pitäisi olla jämäkämpiä”

JYP kohtasi liigaviikon avauksessa tiistaina kotijäällä Tampereen Tapparan, joka nappasi hyvätasoisen mittelön päätteeksi voiton matkaansa voittomaalikilpailun jälkeen 4-3-lukemin.

– Joukkueessa oli hyvä henki ja hyvä fiilis. Pelissä oli meininkiä ja elämää. Peräänkuulutettiin joukkueelta sydäntä ja sitä löytyi. Maalinedustalla meidän pitäisi kuitenkin olla jämäkämpiä, sillä se viimeinen kiukku meiltä vielä puuttui.

Julius Nättinen taistelee vielä Liigan pistepörssin voitosta (Kuva: Aarno Vuorinen / Liiga).

Hurrikaanimaalit kirjattiin tiistain kierroksella Anton Stråkalle, Julius Nättiselle ja Jarkko Immoselle. Kahden tehopisteen (1+1) iltaa viettänyt Nättinen kamppailee edelleen koko Liigan pistepörssin voitosta. 33 osumaa tähän mennessä laukonut JYP-hyökkääjä johtaa maalipörssiä peräti seitsemällä osumalla seuraavaan (Lauri Pajuniemi, TPS) nähden, kun runkosarjaa on pelaamatta vielä kaksi kierrosta.

– Oli tärkeää saada pelin loppuun pari onnistumista maalin muodossa. Tapparaa vastaan nähtiin muutama onnistuminen, jotka olivat seurausta meidän hyvästä hyökkäyspään maalineduspelaamisesta, Pekka Tirkkonen sanoo.

– Loppujen lopuksi hirveän hienoja maaleja ei enää tehdä ja lähes kaikki osumat ovat kovan työn takana. Hyökkäyspäässä täytyy laittaa itsensä likoon ja mennä maalille, kun taas omassa päässä maalia täytyy pystyä puolustamaan jämäkästi, Tirkkonen terävöittää lopuksi.

IFK-JYP torstaina 12. maaliskuuta Helsingin jäähallissa alkaen klo 18.30.

 

Antti Hokkanen