JYP sopimuksiin tulevaisuuden tähtien ja paluumuuttajien kanssa

JYP on vahvistanut hyökkäysosastoaan ja solminut sopimukset nuorten hyökkääjien Patrik Puistolan, Severi Lahtisen, Samuel Heleniuksen ja paluumuuttaja Mikko Salmion kanssa. Puolustusostoa vahvistetaan lupaavalla Joni Jurmolla ja Jyväskylään palaavalla Aleksi Salosella. JYPin U20 joukkueesta hyökkääjät Samuel Valkeejärvi ja Joni Airo, sekä puolustajat Kimi Kuusela, Tomi Niku ja Aleksi Malinen nousevat liigajoukkueen mukaan.

Patrik Puistola, 19 vuotta, siirtyy JYPin riveihin Kouvolan KooKoo:sta. Lahjakas maalintekijä on Tampereen Tapparan kasvatti, joka edusti viime kaudella Tapparan lisäksi liigatasolla Mikkelin Jukureita ja Kouvolan KooKoo:ta. Vasemmalta laukova maaliahne laitahyökkääjä on Carolina Hurricanesin 3. kierroksen varaus vuodelta 2019. Puistola on edustanut Suomea U18 ja U20 mm-turnauksissa, ollen molemmissa turnauksissa Suomen joukkueen paras maalintekijä. ”Puistola omaa kansainvälisen huippupelaajan potentiaalin ja uskon vahvasti siihen, että hän tulee lyömään itsensä läpi liigatasolla kahden seuraavan kauden aikana. Puistolalla on maalintekijän taidot hän tulee pelaamaan meillä isossa roolissa tulevina kausina” kommentoi JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen Puistolan hankintaa.

 

Severi Lahtinen, 21 vuotta, siirtyy JYPin riveihin Lahden Pelicansista. Pelicansin junioripolun kulkenut mailataiturin viime kaudelle suunnitellun läpimurron pilasi alkukaudella saatu ylävartalovamma. Lahtinen esitti lupauksia herättäviä otteita jo toissa kaudella, kun hän taituroi 50 ottelussa 22 tehopistettä. Lahtinen esiintyi liigajäillä jo kaudella 2016-2017. ”Lahtisesta saamme joukkueeseen yhden tämän sarjan kiekollisesti taitavimmista ja luovimmista pelaajista. Lahtisen kiekollinen taitavuus on poikkeuksellista ja uskon hänen pystyvän kehittämään JYPissä kokonaisvaltaista pelaamistaan ja sitä kautta ottamaan myös vastuullisen hyökkäyssuunnan rooliin tulevalla kaudella” kommentoi Viitanen Lahtisen hankintaa.

 

Samuel Helenius, 17 vuotta, siirtyy JYPin riveihin Helsingin Jokereiden U20 joukkueesta. Lähes kaksimetrinen ja tunnollista sentteripeliä pelaava pelaaja edusti viime kaudella Suomea U18 maajoukkueessa. Loppuvuodesta 2002 syntynyt keskushyökkääjä on varattavissa NHL:n 2021 varaustilaisuudessa. ”Heleniuksen sitoutuminen pitkällä sopimuksella JYPin riveihin mahdollistaa pitkäjänteisen kehitystyön hänen kohdallaan. Helenius pelaa ikäisekseen erittäin tunnollista sentteripeliä ja pystyy kokonsa sekä luistelukykynsä ansiosta vakiinnuttamaan paikkansa liigatasolla nopeallakin aikataululla. Näemme Heleniuksessa potentiaalia kasvaa kansainvälisen tason pelaajaksi” Viitanen kommentoi Heleniuksen hankintaa.

 

Mikko Salmio, 28 vuotias JYPin oma kasvatti palaa takaisin kotiin Porin Ässistä, jossa hän pelasi kaudet 2017-2020. Tunnollinen ja kokenut laitahyökkääjä on pelannut liigassa pudotuspelit mukaan laskettuna jo 400 ottelua. ”Salmion kohdalla tiedämme tarkalleen, mitä olemme hankkimassa. Salmio pelaa jokaisena iltana tunnollista joukkuepeliä ja hänen persoonansa tuomaa positiivista vaikutusta joukkueen ilmapiirille ei voi väheksyä. Salmiolla on hurrikaanisydän ja tiedämme, että saamme joukkueeseemme hänestä pyyteettömän työmiehen, jolta löytyy erikoisosaamista alivoimapelaamisen muodossa” Viitanen kommentoi Salmion paluuta hurrikaanipaitaan.

 

Joni Jurmo, kohta 18 vuotta täyttävä tulevaisuuden pakkilupaus siirtyy JYPin riveihin Helsingin Jokereiden U20 joukkueesta. Isokokoinen ja voimakkaasti luisteleva Jurmo on noussut kauden aikana NHL:n tarkkailijoiden listoille vahvan kiekollisen pelinsä ja luistelukykynsä ansiosta. Jurmo on varattavissa tulevan kesän NHL:n varaustilaisuudessa. ”Jurmosta saamme pelitaitavan ja luisteluvoimaisen puolustajan. Jurmo pystyy edistämään peliä kiekollisilla ratkaisuillaan ja luisteluvoimansa ansiosta hän pystyy myös haastamaan vastustajia kiekollisena ollessaan. Jurmolla on olemassa kaikki lajitaidolliset ominaisuudet kasvaakseen huipputason puolustajaksi kansainvälisille pelikentille” kommentoi Viitanen Jurmon sopimusta.

 

Aleksi Salonen, 27, JYPin kasvatti palaa viiden kauden jälkeen takaisin kasvattiseuraansa. Oikealta ampuva energinen puolustaja siirtyy Hurrikaanipaitaan TPS:stä. Salonen on voittanut Suomen mestaruuden kahdesti Tapparan riveissä. ”Salosesta saamme joukkueeseen hyvin liikkuvan ja monipuolisen rightin kätisen puolustajan. Salonen on monikäyttöinen pelaaja ja hän tuo joukkueeseen myös luonnetta ja johtajuutta” Viitanen kommentoi.

 

JYPin U20 joukkueesta liigajoukkueeseen nousevat hyökkääjät Samuel Valkeejärvi, Joni Airo, sekä puolustajat Aleksi Malinen, Tomi Niku ja Kimi Kuusela. ”Nuorten omien kasvattien nouseminen liigajoukkueen pariin on hyvä esimerkki loistavasta työstä, jota U20 joukkueen valmennustiimi vastuuvalmentajan Jukka Ahvenjärven johdolla tekivät viime kaudella. Hyökkääjät Valkeejärvi ja Airo ovat molemmat pelitaitavia pelaajia, jotka ovat hyvällä työmoraalilla varustettuja pelaajia, joista uskon olevan paljon iloa tulevaisuuden JYPille. Niku edustaa profiililtaan takalinjojen kiekollista pelinrakentajaa, joka elää ja hengittää kiekosta. Kuusela on moderni yleispuolustaja, johon valmennus voi aina luottaa. Malinen on todellinen superlupaus poikkeuksellisen luistelukykynsä ansiosta. Nuorten pelaajien monivuotiset sopimukset mahdollistavat heidän kohdallaan pitkäjänteisen kehitystyön ja maltillisen sisäänajon liigajoukkueeseen lähitulevaisuudessa. JYPin vahva pelaajapolku on ehdoton edellytys liigajoukkueen toiminta- ja kilpailukyvylle tulevina vuosina” Viitanen kommentoi nuorten pelaajien nousua liigajoukkueeseen.

 

 

Sopimustilanne 26.3.2020

Maalivahdit:

Markus Ruusu (2021)

Niko Parkkinen (2021)

 

Puolustajat:

Joni Jurmo (2023)

Aleksi Malinen (2022)

Tomi Niku (2021+1)

Kimi Kuusela (2022)

Anttoni Honka (2022)

Valtteri Kakkonen (2021)

Roni Allen (2021)

Alex Lintuniemi (2022)

Aleksi Salonen (2022)

Mikko Kalteva (2021)

 

Hyökkääjät:

Patrik Puistola (2022)

Severi Lahtinen (2022)

Oskari Kalajanniska (2021)

Samuel Valkeejärvi (2022+1)

Joni Airo (2022+1)

Samuel Helenius (2023+1)

Patrik Siikanen (2021+1)

Jerry Turkulainen (2022)

Julius Nättinen (2021)

Antti Kalapudas (2022)

Robert Rooba (2021)

Mikko Salmio (2021+1)

Miska Siikonen (2021)

Jani Tuppurainen (2021)

Jarkko Immonen (2021)

Ossi Louhivaara (2021)

 

 

 

 

 

Varmanen liityy JYPin valmennustiimiin – Turusesta U20 joukkueen vastuuvalmentaja

Jukka Varmanen liittyy JYPin liigajoukkueen valmennustiimiin vuoteen 2022 ulottuvalla sopimuksella. Varmanen valmensi viime kaudella SC Bernin valmennustiimissä. Varmanen on viime kausina toiminut myös U18-, U20- ja miesten maajoukkueiden valmennustiimeissä. ”Varmanen täydentää JYPin valmennustiimiä erinomaisesti. Varmanen oli meille selkeä ykkösvaihtoehto tulevan kauden valmennukseemme ja olemme todella tyytyväisiä, että saimme hänet Jyväskylään. Varmasella on selkeää näkemystä ja kokemusta kansainvälisen pelin vaatimuksista yksilö- ja joukkuetasolla, sekä osaamista moderneista valmennusmetodeista” kommentoi urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen Varmasen sopimusuutista.

 

Liigajoukkueen vastuuvalmentajana jatkaa Pekka Tirkkonen. Valmennustiimiä täydentävät apuvalmentaja ja joukkuejohtaja Ari Santanen, maalivahtivalmentaja Jarkko Hyytiä ja fysiikkavalmentaja Jari Pekkola.

 

Antti Turunen siirtyy liigajoukkueen apuvalmentajan paikalta JYPin U20 joukkueen vastuuvalmentajaksi vuoden sopimuksella. Turunen ehti olla JYPin liigajoukkueen valmennustiimissä kaudesta 2016 lähtien. ”Turusen siirtyminen U20 joukkueen vastuuvalmentajan paikalle on osaa seuran sisäistä valmentajan kehityspolkua. Turusella itsellään oli haluja kokeilla omia rajojaan valmentajana ja halusimme hänelle antaa siihen myös mahdollisuuden. Turunen omistaa selkeän valmennusfilosofian, sekä nykyaikaiset valmennusmenetelmät ja hänellä on myös näkemystä siitä, miten JYPin urheilutoimintaa voidaan kehittää U20 joukkueen arjen urheilutoiminnassa yksilö- ja joukkuetasolla” kommentoi Turusen nimitystä urheilutoimenjohtaja Viitanen.

 

JYPin U20 joukkueen valmennustiimin muut jäsenet ovat apuvalmentajana Matias Ikonen, fysiikkavalmentaja Ville-Veikko Pohjanvirta, sekä maalivahtivalmennuksesta vastaava liigan maalivahtivalmentaja Jarkko Hyytiä. Valmennustiimin sopimukset kattavat kauden 2020-2021.

 

U20 joukkueen vastuuvalmentajana kaudella 2019-2020 toiminut Jukka Ahvenjärvi ei jatka seurassa. ”Jukka Ahvenjärven työskentely viime kauden U20 joukkueen parissa oli todellinen esimerkki intohimoisesta ja laadukkaasta valmentamisesta. Jusu on todellinen jääkiekon ammattilainen ja hänen lähtöään seurasta emme voi mitenkään paikata. ”Jusun koulu” on jättänyt jälkensä JYPin historiaan. Haluan henkilökohtaisesti häntä kiittää erinomaisesta työstä seurassa ja toivottaa hänelle koko JYP -perheen puolesta onnea ja menestystä tuleviin haasteisiin” Viitanen kommentoi.