Kilpeä kirkastamaan kotijäälle – ”Sydäntä pitää löytyä”

Kahden ottelun liigaviikkoa läpikäyvä JYP kiekkoilee lauantaina kotikaukalossa, kun Jyväskylään vieraaksi saapuu Turun Palloseura. Vaikkei ottelussa näennäisesti ole enää runkosarjan osalta suurempia panoksia, voitaneen joukkueiden kohtaamisesta odottaa tiukkaa yhteenottoa.

JYP kärsi perjantain kierroksella aavistuksen jopa yllättävän 1-3-vierastappion Mikkelin Jukureille, joka osaltaan oli vauhdittamassa hurrikaaninuttujen päätymistä runkosarjan kahdeksannelle sijalle. Samaan aikaan Hämeenlinnan Pallokerho löi jatkoajalla Helsingin IFK:n 3-2-lukemin, mikä nosti hämeenlinnalaismiehistön kymmenen pisteen päähän jyväskyläläispoppoosta. Teoriassa JYPillä on vielä saumat nousta kahdella pisteellä ohi HPK:n, mutta todellisuudessa mahdollisuudet tähän ovat näennäisen pienet.

– TPS-peliin suunnattaessa oman pelitason nosto on nyt kaikista tärkein asia. Vielä kun mennään kotiyleisön eteen pelaamaan, niin pitää muistaa, että mikään ei tule itsestään, JYPin päävalmentaja Pekka Tirkkonen naulaa.

– Puhumalla ei tule yhtään mitään. Jokaisen pitää pystyä tekemään se työ henkilökohtaisella tasolla, Tirkkonen korostaa.

Petrus Palmu teki joukkueiden edellisessä Jyväskylän kohtaamisessa tehot 1+2 (Kuva: Jiri Halttunen).

”Huonolla valmistautumisella ei päästä pitkälle”

Liigassa tällä hetkellä 11. sijaa (63 pistettä) miehittävä TPS päättää kautensa hyvin todennäköisesti runkosarjaan. Pykälää ylempänä majaileva KalPa (72 pistettä) ja sitä askeleen korkeammalla olevat Ässät (72 pistettä) ovat teoreettisesti edelleen tavoitettavissa, mutta aikaa takaa-ajoon on enää neljä peliä. Kuluvalla viikolla TPS on voittanut Ilveksen (2-1), sekä hävinnyt SaiPalle (2-4).

– TPS on täynnä hyviä hyökkääjiä. Joukkueena he ovat aktiivinen ja aggressiivinen vastustaja. Huonolla valmistautumisella ei päästä pitkälle, vaan lasissa täytyy olla täydet 100 prosenttia.

– Meidän pitää olla henkisesti ja fyysisesti valmiita tappelemaan täydet 60 minuuttia. Puolustetaan todella kovaa ja sitä kautta päästään luomaan uhkaa myös hyökkäyspäähän.

Juuso Pärssinen on ollut yksi TPS:n kuluvan kauden valopilkuista (Kuva: Liiga).

Joukkueet ovat tällä kaudella ottaneet yhteen kolmesti aiemmin. Kahdesti JYP on ollut kaukalossa etevämpi (6-3, 4-3 VL) ja TPS vastaavasti kertaalleen (5-2). Lauantai näyttää saalistaako hurrikaaniryhmä sesongin kolmannen päänahan turkulaissikermästä, vai tasoittuvatko voitot 2-2:en.

– Joukkueelta täytyy löytyä sydäntä pelaamiseen. Vaikka pelissä ei ole enää niin isoa panosta, niin sydäntä pitää löytyä. Tässä ei ole enää montaa peliä aikaa, kunnes tosipelit alkavat, JYP-luotsi päättää pudotuspeleihin viitaten.

JYP-TPS lauantaina 7. maaliskuuta LähiTapiola Areenalla alkaen poikkeuksellisesti vasta kello 18.30. Tervetuloa kannustamaan JYP voittoon!

 

Antti Hokkanen
Osta lippusi peliin tästä!