Vielä kerran Jukurit – ”Aistien on oltava terävänä”

Runkosarjan toiseksi viimeinen liigaviikko lyödään JYPin osalta käyntiin perjantaina, kun vieraskaukalossa on vastassa Mikkelin Jukurit.

– Vastassa on varmasti pelivalmis joukkue, sillä Jukureille kyseessä on jo viikon kolmas peli ja meille vasta ensimmäinen. Aistien on oltava terävänä ja paikkojen hereillä heti pelin alusta saakka. Täytyy olla valmis laittamaan parasta pöytään, JYPin päävalmentaja Pekka Tirkkonen paaluttaa Jukurit-mittelön kynnyksellä.

Sarjassa 14. sijaa miehittävä Jukurit on pelannut kuluvalla viikolla siis jo kaksi koitosta, joissa molemmissa on ollut vastassa Liigan kärkijoukkue. Tiistaina mikkeliläismiehistö hävisi kotonaan Oulun Kärpille 3-5-lukemin, kun taas torstaina Jukurit saalisti maukkaan vierasvoiton Tampereen Tapparan kustannuksella voittomaalikilpailun päätteeksi maalein 4-3.

– Jukurit pelaa sitoutuneesti ja he puolustavat hyvin omaa maaliaan. Keskinäisissä peleissämme on ollut useampia maalin pelejä, jotka ovat olleet tiukkoja ja tasaisia vääntöjä, hurrikaaniluotsi taustoittaa.

Tämän kauden kohtaamisissa JYPillä on ollut enemmän aihetta hymyyn (Kuva: Mikko Kankainen / Liiga).

”Yhteenkään ohipeliin ei ole varaa”

JYPin kiekkoviikko käynnistyy nimenomaan vasta perjantaina, joten Jukurit lähtee tulevaan taistoon paremman pelituntuman voimin. Pelin alun tärkeys korostuneekin tätä taustaa vasten entisestään.

– Vastustaja pääsee otteluun hyvillä lämmöillä, joten meidän pitää valmistaa itsemme hyvin pelin alkuun ja olla siinä heti terävänä henkisesti ja fyysisesti. Omaa peliä pitää pystyä pelaamaan hyvällä tasolla. Yhteenkään ohipeliin ei ole varaa.

Viime viikolta JYP sai matkaan yhden voiton (HPK), sekä kaksi tappiota (Ässät, Kärpät). Liigan kahdeksannella sijalla keikkuvan jyväskyläläisryhmän kuluva vuosi on ollut haasteellinen, minkä vuoksi kärkipään sijoitukset valuivat käsistä tammikuun heikon jakson aikana. Viimeisen viiden runkosarjapelin merkitystä ei parane yhtään vähätellä, vaikkakin runkosarjasijoitus tulee mitä todennäköisimmin olemaan juuri kahdeksas.

– Yhtään ei ole varaa löysäillä, sillä playoffit alkavat melkein heti runkosarjan jälkeen. Pyritään pelaamaan leveällä rintamalla tulevat pelit, jotta päästäisiin virkeänä pudotuspeleihin.

Jos aiempia yhteenottoja on uskominen, niin Mikkelissä nähdään perjantaina jälleen tiukka taisto sarjapisteistä (Kuva: Mikko Kankainen / Liiga).

– Valmistautumisessa täytyy olla joka päivä jämäkkä, sillä pudotuspeleissä hommat eivät lähde liikkeelle pelkästään sormia napsauttamalla. Toki meillä on vielä mahdollisuudet seitsemänteenkin sijaan (HPK kahdeksan pisteen päässä), joten jokaista peliä pitää lähteä voittamaan. Se on parasta valmistautumista eteenpäin.

Joukkueet ovat tällä kaudella pelanneet viidesti vastakkain ja jokaisella kerralla JYP on poistunut kaukalosta voittajana. Aika näyttää toistaako historia jälleen itseään, vai saalistaako Jukurit viimeisellä mahdollisella hetkellä kauden ensimmäisen voittonsa JYPistä.

Jukurit-JYP Mikkelin Ikioma Areenalla perjantaina 6. maaliskuuta alkaen klo 18.30.

 

Antti Hokkanen