JYP Jyväskylä Oy laajentaa toimintaansa e-urheiluun

JYPin Liigajoukkueen taustayhtiö JYP Jyväskylä Oy laajentaa toimintaansa e-urheiluun. JYP lähtee ensimmäisenä Liigaseurana mukaan NHL-pelin pariin. JYPin siipien alle liittyy NHLGamerin alaisissa EASHL-turnauksissa useamman kauden 6v6-pelimuotoa pelannut Symphony. Symphony on vakiinnuttanut paikkansa Euroopan kovimmassa sarjassa (ECL Elitessä) jokavuotisena Playoff-joukkueena parhaana saavutuksenaan 2. sija. Uuden sopimuksen myötä Symphonyn nimi vaihtuu tästä päivästä alkaen JYP Jyväskyläksi. JYPin leirissä ollaan tyytyväisiä uudesta aluevaltauksesta.

– JYPissä on suunniteltu pitkään e-urheiluun liittymistä ja nyt kun kohdalle osui erittäin potentiaalinen ja yhteistyöhaluinen joukkue niin päätimme tarttua tähän mahdollisuuteen. Halusimme tuoda markkinointiimme jotain uutta ja nykyaikaista ja mielestämme oma e-urheilujoukkue NHL-pelin parissa on juuri sitä mitä tarvitsemme tässä hetkessä. Pystymme tarjoamaan yhteistyökumppaneillemme uusia markkinointiyhteistyömahdollisuuksia oman joukkueen kautta. Lisäksi voimme palvella meidän kannattajiamme entistä monipuolisemmin, sillä tämä antaa meille loistavia mahdollisuuksia luoda uusia tapahtumia JYP-brändin ympärille, kommentoi JYPin asiakkuus- ja kehityspäällikkö Taneli Maasalo.

 

Myös Symphonyn kapteeni Santeri Pendolin on erittäin tyytyväinen alkavaan yhteistyöhön.

 

– Haimme ennen kaikkea perinteikästä ja mielenkiintoista suomalaista jääkiekkoseuraa, joka on aidosti kiinnostunut myös e-urheilusta ja kilpapelaamisesta. Kävimme maaliskuussa Jyväskylässä JYPin toimistolla tapaamisessa asian tiimoilta ja intressit kohtasivat melko nopeasti. On mukava nähdä, että ensimmäinen Liigajoukkue hyppää mukaan myös virtuaalikiekon puolelle. JYPin avulla voimme keskittyä olennaiseen, eli pelaamiseen ja harjoitteluun. Tavoitteena on, että JYP Jyväskylä on yksi Euroopan laadukkaimmista virtuaalijääkiekkojoukkueista tulevaisuudessa. Yhteistyö JYPin kanssa hyödyttää varmasti molempia osapuolia, kommentoi Pendolin.

 

JYPin e-urheilujoukkueen ensimmäinen pääyhteistyökumppani on puolestaan jyväskyläläinen, kansainvälisesti toimiva pelikehittäjä ja ohjelmistopartneri Zaibatsu Interactive. Myös Zaibatsun leirissä odotetaan innolla alkavaa yhteistyötä.

– Olemme aiemmin tehneet yhteistyötä JYPin kanssa heille kehittämämme JYP-mobiiliapplikaation yhteydessä. Tämän jälkeen olemme etsineet meille sopivaa kanavaa lähteä JYPin kanssa myös markkinointiyhteistyöhön, ja nyt tämä mahdollisuus osui ja upposi erittäin hyvin. Me tarjoamme suomalaisille IT-toimijoille eliittitasoista koodiosaamista ja JYP Suomen huipputason jääkiekkoa. E-urheilujoukkueen lanseeraaminen Euroopan eliittisarjassa on aivan huikea tapa näkyä yhdessä, kommentoi Zaibatzu Interactiven markkinoinnista vastaava Lari Kemiläinen.

ECL Eliten 10. kausi alkaa keskiviikkona 8.4.2020. JYP Jyväskylän otteita voi seurata twitteristä https://twitter.com/JYP_esports ja twitchistä (reaaliaikaiseen suoratoistoon keskittynyt palvelu tietokone- ja konsolipelaajille) https://www.twitch.tv/jyp_esports.

Joukkueessa pelaavat:

Santeri ”indi969” Pendolin (twitter @PendolinSanteri) – oikea laitahyökkääjä
Antti ”tbnantti” Kuittinen (twitter @tbnantti) – keskushyökkääjä
Kristian ”kriketsi17” Veijola (twitter @KristianVeijola) – vasen laitahyökkääjä
Aaro ”xDoumi” Ruuhinen (twitter @xDoumi) – vasen puolustaja
Ilmari ”iiilmarii” Töyrylä (twitter @iilmarii) – oikea puolustaja
Oskari ”Sibelius” Grönroos (twitter @Sibeelius_) – maalivahti
Santeri ”Sandr0n” Reijansalo (twitter @Sandr0hh) – varapelaaja