JYP lomauttaa valmentajiaan

JYP Jyväskylä Oy on saanut yhteistoimintaneuvottelut päätökseen valmentajiensa kanssa. Koronaviruspandemian aiheuttamista syistä johtuen JYP joutui käynnistämään yt-neuvottelut myös valmentajiensa kanssa. Neuvottelujen lopputuloksena JYP lomauttaa valmentajansa 1-3 kk määräajaksi.

Lomautukset koskevat sekä JYPin liigajoukkueen että A-nuorten valmennusta.

Neuvotteluissa oli mukana myös Savalin edustajat. Yhteisesti todettiin, että työnantajan haastavassa tilanteessa valmentajien lomautus on olemassa olevista vaihtoehdoista ratkaisun kannalta käyttökelpoisin.

Yhtenä neuvottelujen lähtökohtana ja ratkaisun kriteerinä oli, että liigakausi 2020 – 2021 tullaan pelaamaan normaalilla tavalla. Mikäli kausi ei käynnisty normaalisti, voidaan asiasta neuvotella uudelleen.

JYP on saanut näin ollen päätökseen kaikki henkilöstöään koskevat toimenpiteet koskien lomautuksia ja palkkojen sopeuttamisia. Koko vakituinen henkilökunta on lomautettuna joko osa-aikaisesti tai määräaikaisesti 2-3 kk. Pelaajien kanssa päästiin neuvotteluteitse yhteisymmärrykseen tehtävistä palkanleikkauksista kaudella 2020-2021. Ja nyt tehdyillä päätöksillä valmentajat ovat lomautettuina 1-3 kk.

JYPin joukkue harjoittelee tällä hetkellä yksilöllisesti ja omatoimisesti noudattaen annettuja ohjeita ja määräyksiä pelaajien terveys huomioiden.