Jussi Tupamäki Talenttitallin kehityspäälliköksi

Jussi Tupamäki, 42, on valittu JYP Jyväskylä Oy:n juniorisopimuspelaajista koostuvan Talenttitallin kehityspäälliköksi. Tupamäki omaa pitkän valmennusuran ja hän on ehtinyt valmentamaan useita vuosia myös JYP Junioreiden kilpaikäluokissa. Tupamäki on työskennellyt viime kausina mm. Viron miesten maajoukkueen päävalmentaja, jossa hän myös jatkaa tulevana kautena. Tupamäki on koulutukseltaan Liikuntatieteiden maisteri. Tupamäen sopimus kattaa kaudet 2020-2022.

JYP Jyväskylä Oy:n pitkäaikainen osaomistaja ja hallituksen jäsen, Heimo Viinanen, on merkittävällä henkilökohtaisella taloudellisella panostuksellaan mahdollistamassa kehityspäällikön työnkuvaa seuran toiminnassa.

”JYPin tukeminen on itselleni sydämen asia. Näen seuran strategian kannalta erittäin tärkeäksi panostaa huippuvaiheen pelaajakehitykseen. JYPin ja Jyväskylän oma pelaajapolku, sekä JYPin liigajoukkueen pelaajiston omavaraisuuden vahvistaminen on seuran tulevaisuuden menestymisen kannalta todella merkittävässä asemassa. Näkisin, että kehityspäällikön tehtävän kautta pystymme tarjoamaan entistä yksilöllisempää ja kokonaisvaltaisempaa valmennusta nuorille lupauksillemme heidän matkallaan kohti kansallista ja kansainvälistä huippukiekon tasoa” kommentoi Heimo Viinanen.

”JYP ja Jyväskyläläinen jääkiekko ovat olleet iso osa elämääni lapsesta saakka ja Keski-Suomalaisen jääkiekon kehittäminen on minulle sydämen asia. Talenttitallin kehityspäällikön paikka on hieno mahdollisuus olla mukana kehittämässä paikallista huippujääkiekkoa ja luoda mahdollisuuksia uusille nuorille tulevaisuuden pelaajille. Samalla tuntuu hyvältä palata takaisin kotiseudulle ja seuraan, jolta olen saanut tärkeän pohjan valmentajaurani alkutaipaleella” kommentoi Talenttitallin kehityspäällikön tehtävään valittu Jussi Tupamäki.

”Tupamäen valinnassa kehityspäällikön tehtävään painoivat hänen vahva koulutustaustansa liikuntatieteistä ja kokemus erilaisista valmennustehtävistä kansallisilta ja kansainvälisiltä pelikentiltä. Tupamäen valintaa puolsi myös hänen palava halunsa kehittää seuran urheilutoimintaa, että omaa valmennusosaamistaan. Tupamäki edustaa modernia valmentajaa, jolla on hallussa kokonaisvaltaisen pelaajakehityksen osaaminen ja ymmärrys teorian sekä käytännön tasolla. Kehityspäällikön työrooli on todella merkittävä lisäpanostus seuran pelaajakehitykseen. Tupamäen valinnan myötä saamme seuraamme työteliään ja innovatiivisen valmentajan. Iso kiitos ja arvostus Heimo Viinaselle kehityspäällikön työnkuvan mahdollistamisesta” kommentoi Tupamäen nimitysuutista urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen

JYPin Talenttitalli -ryhmä koostuu seuran juniorisopimuspelaajista. Talenttitalli -ryhmän urheilutoiminnassa ovat vahvasti mukana myös JYP Juniorit ry ja Jyväskylän Urheiluakatemia. Talenttitallin toiminnan tavoitteena on mm. vahvistaa JYP Jyväskylä Oy:n ja JYP Juniorit ry:n yhteistä pelaajapolkua, tarjoten vahvaa käytännön valmennusosaamista seuraaville jääkiekon kansallisen ja kansainvälisen huipputason jääkiekkoilijoille.