Konnekuljetuksen otteluennakko: “IFK on kova vastus”

Otteluennakon tarjoaa Konnekuljetus.

JYPin kuluvan viikon ainoa vierasvääntö mitellään keskiviikkona Helsingissä, jossa vastaan luistelee IFK. Joukkueet kohtasivat toisensa sarja-avauksessa lokakuun alussa, jolloin IFK oli parempi 5-2-lukemin.

– Sarja-avaus oli kova peli ja sellainen on varmasti luvassa myös keskiviikkona. Meidän täytyy laittaa parasta pöytään, jos halutaan voittaa, JYP-hyökkääjä Brad Lambert korostaa ottelun alla.

IFK on sittemmin pelannut kahdeksan ottelua, joista helsinkiläismiehistö on vienyt nimiinsä neljä taistoa. Keskiviikon kohtaamiseen IFK lähtee hyvin levänneenä, sillä viime viikolla petopaidat olivat tositoimissa ainoastaan kertaalleen (5-2-voitto SaiPasta).

– Meillä saattaa jalka painaa hieman enemmän, kun ollaan pelattu paljon pelejä (IFK-vääntö on JYPille neljäs ottelu kuuteen päivään). Toisaalta IFK:lla ei taas ole samanlaista pelituntumaa kuin meillä. Näkisin, että näiltä osin lähtökohdat ovat aika tasaiset.

Brad Lambert odottaa innolla paluuta Helsingin jäähalliin (Kuva: Teemu Saarinen / Liiga).

JYP lähtee Helsingin reissulle allaan Tampereen Ilvekselle tiistaina kärsitty 2-6-kotitappio. Hurrikaanimaaleista kuluvan viikon ensimmäisessä kamppailussa vastasivat Robert Rooba ja Samuel Helenius.

– Välillä saatiin hyviä pyörityksiä ja muutama kenttä sai hyvin taklauksia perille. Ajoittain oli hyvää peliä, mutta IFK:ta vastaan täytyy pystyä pelaamaan koko 60 minuuttia, Brad Lambert linjaa.

“Kiva päästä mittaamaan oma taso”

IFK on vahvistanut rivejään syyskauden aikana muutamilla NHL-lainoilla, jotka entisestään nostavat helsinkiläisvastustajan tasoa. Petopaitojen sisäisen pistepörssin kolmen kärjessä keikkuvat parhaillaan maalintekovoimaa omaavat Jere Sallinen, Emil Bemström (5 maalia), sekä Anton Lundell (7 maalia).

– IFK on kova vastus. Joukkueesta löytyy paljon henkilökohtaista taitoa. On kiva päästä mittaamaan oma taso ja nähdä miten pystyy pelaamaan heitä vastaan, Lambert toteaa.

IFK-luotsi Jarno Pikkarainen (takarivissä, keskellä) miehistöineen tavoittelee kauden toista JYP-voittoa (Kuva: Juuso Pellava / Liiga).

Nordenskiöldinkadun valot ovat Brad Lambertille entuudestaan tutut. 16-vuotias hurrikaanikiekkoilija siirtyi täksi kaudeksi JYPiin juuri Helsingin IFK:sta, jossa nuorukainen esiintyi viime sesongilla edustusjoukkueessa ja A-nuorissa.

– Nättiä mennä pelaamaan jälleen “Nordikselle”. Toivottavasti pelataan hyvä peli ja pystytään kairaamaan voitto. Otetaan Ilves-ottelusta hyvät asiat mukaan, opitaan huonoista jutuista ja mennään eteenpäin, jyväskyläläishyökkääjä fiilistelee.

Lambertin alkukausi JYPissä ei ole miehen omien sanojen mukaan startannut halutulla tavalla, vaikka alla onkin hyviä pelejä. Yhdeksän pelatun ottelun jälkeen koossa on kaksi tehopistettä (1+1) ja joukkueen plusmiinus-tilaston neljäs sija (+3).

– Toivottavasti pystyn parantamaan tästä, niin ehkä tulostakin alkaa tulla, hurrikaanikiekkoilija sanoo lopuksi.

IFK-JYP keskiviikkona 28. lokakuuta Helsingin jäähallissa alkaen kello 18.30.

 

Antti Hokkanen