Konnekuljetuksen otteluennakko: “Jäähykontrollin täytyy olla kunnossa”

Otteluennakon tarjoaa Konnekuljetus.

Kolmen liigakoitoksen kiekkoviikko käynnistyy JYPin osalta tiistaina, jolloin LähiTapiola Areenalle saapuu vieraaksi Tampereen Ilves. Kiekkonippujen kauden avausvääntö tarjonnee yleisölle ennen kaikkea vauhtia ja jännittäviä tilanteita.

– Ilves on täynnä taitavia pelaajia, joten kova peli on varmasti tulossa, JYP-valmentaja Jussi Tupamäki ennakoi. 

JYP lähtee tiistain koitokseen allaan viime viikon kaksi ottelua, joiden seurauksena hurrikaanijoukkueen tilastoihin kirjattiin voitto (4-0 vs. Sport) ja tappio (1-2 VL vs. TPS). 

– Jokainen ottelu kertoo joukkueesta aina jotain valmentajille. Me tiedetään nyt mitkä ovat kehityskohteita ja painopisteitä, joita halutaan jatkossa painottaa. Opimme lisää myös silloin, kun näemme pelaajia erilaisissa tilanteissa. 

Alex Lintuniemi kerää ottelusta toiseen isoja peliminuutteja ja on Ilves-ottelussakin paljon vartijana (Kuva: Jiri Halttunen).

Liigakauden alusta saakka JYP on pelannut tähän mennessä kahden pelin viikkoja, mutta nyt käsillä on ensimmäistä kertaa kolmen kamppailun kiekkoviikko. Vaikka harjoittelun määrä vähenee, on hurrikaaniryhmän tavoitteena olla kamppailuvalmiudessa heti kiekon tippuessa jäähän. 

– Maanantaina käytiin hieman läpi viisikkopelaamiseen liittyviä asioita ja vahvistettiin jo ennestään olevia rakenteita. Sinällään ei ole tuotu vielä tässä vaiheessa uusia juttuja mihinkään.

“Erikoistilanteet aina tärkeässä osassa

Sarjataulukossa toista sijaa miehittävä Ilves on startannut liigakauteen odotetun lennokkaasti. Yhdeksästä pelatusta taistosta tamperelaisnippu on vienyt nimiinsä kuusi ottelua, joista kolme voittoa on tullut vieraskaukalossa. On sanomattakin selvää, että JYPille asetetaan tiistaille eteen todella kova haaste pisteille mieliäkseen.

– Yritetään lähestyä ottelua oman tekemisen kautta. Pyritään siihen ettei ihan hirveästi tarvitsisi miettiä vastustajaa, mutta toki tiettyjä asioita katsotaan Ilveksen pelaamisessa.

Jouko Myrrän (takarivissä, kolmas oik.) käskyttämä Ilves on aloittanut kauden pirteästi (Kuva: Timo Koistinen / Liiga).

Parhaillaan sarjan kärkisijoilla keikkuva Ilves on ollut alkukaudesta tehokas myös erikoistilanteissa. Arttu Ruotsalaisen, Juuso Välimäen ja Roby Järventien kaltaisten yksilöiden miehittämä tamperelaismiehistö on ylivoimatilastossa toisena, johon myös JYP tullee kiinnittämään tiistaina erityistä huomiota.

– Erikoistilanteet ovat tietysti aina tärkeässä osassa molemmissa kenttäpäädyissä. Jäähykontrollin täytyy olla kunnossa, ettei tarvitsisi hirveästi pelata alivoimaa. Jos kyetään pysymään hyökkäyspäässä hyvin kiekossa kiinni, niin silloin vastustaja joutuu usein myös rikkomaan, hurrikaaniluotsi Jussi Tupamäki päättää.

JYP-Ilves tiistaina 27. lokakuuta LähiTapiola Areenalla alkaen kello 18.30. Tervetuloa kannustamaan JYP voittoon!

-> TURVALLISESTI JYPIN OTTELUTAPAHTUMAAN

 

Antti Hokkanen
Osta lippusi peliin tästä!