Konnekuljetuksen otteluennakko: ”Jalat liikkeelle heti alusta lähtien”

Otteluennakon tarjoaa Konnekuljetus.

Kauden ensimmäinen paikallisvääntö liigakiekon merkeissä pelataan lauantaina, kun LähiTapiola Areenalle vieraaksi saapuu Kuopion KalPa. Tarjolla on tuttuun tapaan taatusti kiihkeitä tunteita ja tiukkaa taistoa, kun jaossa on kauden ensimmäisen Järvi-Suomen derbyn voitto.

 – Täytyy jälleen pystyä valmistautumaan peliin hyvin ja olla isäntänä kotihallissa.  Vauhdikas paikallisvääntö on varmasti luvassa, JYPin päävalmentaja Pekka Tirkkonen ennakoi.

JYP pyöräytti kuluvan kiekkoviikon käyntiin perjantaina Kouvolassa, jossa vastassa ollut KooKoo vei voiton 3-1-lukemin. Pisteille mieliäkseen hurrikaanimiehistön tulee lauantaina kyetä ennen muuta toimittamaan miestä ja kiekkoa vastustajan maalille aiempaa paremmin.

Jani Tuppurainen (toinen vas.) johdattaa joukkueensa lauantaina kauden ensimmäiseen Järvi-Suomen derbyyn (Kuva: Jiri Halttunen).

– Kamppailupelaaminen tulee varmasti olemaan myös isossa roolissa. Jalat on saatava liikkeelle heti alusta lähtien ja kyettävä pelaamaan tiivistä viisikkopeliä. Pyritään puolustamalla minimoimaan KalPan hyvät hyökkäykset ja ottamaan heiltä keskialueella vauhtia pois.

Harjoituskaudella JYP ja KalPa kohtasivat toisensa kahteen otteeseen ja molemmilla kerroilla voitto kirjattiin kilpipaitojen nimiin (5-3, 4-3).

”Luisteluvoimainen, nopea, nuorekas ja vauhdikas”

Tommi Miettisen luotsaama KalPa lähtee lauantain kamppailuun kahden liigakoitoksen saattelemana. Sarja-avauksessa KalPa kukisti kotikaukalossaan Mikkelin Jukurit (2-1), kun taas perjantaina niin ikään Kuopiossa vastassa ollut Tampereen Tappara osoittautui vahvemmaksi 3-6-lukemin.

– Meidän pitää puolustaa paremmin ja pysyä kiekossa paremmin. Pyritään ottamaan KalPalta vauhtipeliä pois, etteivät he pääsi hallitsemaan kiekkoa pitkiä aikoja. Siitä olisi meille etua, hurrikaanikäskijä korostaa.

Robert Rooba kuritti harjoituskaudella KalPaa kahden maalin muodossa (Kuva: Jiri Halttunen).

KalPa lähti tähän kauteen jonkin verran muuttuneella joukkueella. Viime kauden jälkeen nimekkäimmät poistujat olivat Matti Järvinen, Janne Keränen ja Mikko Nuutinen. Tuoreina kasvoina savolaismiehistöön liittyivät puolestaan muun muassa Miska Humaloja, Aapeli RäsänenJesper Mattila, sekä kuopiolaisyleisölle jo entuudestaan tutut Otto Leskinen ja Eetu Luostarinen.

– Vastassa on luisteluvoimainen, nopea, nuorekas ja vauhdikas joukkue. Eetu Luostarinen ja kumppanit tuovat rutiinia ja jämäkkyyttä KalPaan, Pekka Tirkkonen toteaa.

Liigakauden ensimmäinen Järvi-Suomen derby, JYP-KalPa, lauantaina 10. lokakuuta LähiTapiola Areenalla alkaen kello 17. Tervetuloa kannustamaan JYP voittoon!

-> TURVALLISESTI JYPIN OTTELUTAPAHTUMAAN

Antti Hokkanen
Osta lippusi peliin tästä!