Konnekuljetuksen otteluennakko: ”On jo aikakin päästä pelaamaan”

Otteluennakon tarjoaa Konnekuljetus.

Liigakausi 2020-2021 on vihdoin täällä! Koronavirusepidemian vuoksi viime kausi jouduttiin päättämään ennen aikojaan jo runkosarjaan, minkä jälkeen yhteiskunta on joutunut kaikilta osin sopeutumaan uusille tavoille epidemian vuoksi.

JYP pelasi viime kauden päätöskamppailunsa vajaat seitsemän kuukautta sitten juuri Helsingin IFK:ta vastaan, joka toimii tälläkin kertaa kilpakumppanina, nyt uuden kiekkokauden avausmittelössä.

– Fiilikset joukkueen sisällä ovat tietysti aina odottavat uuden kauden alkaessa. Kuluvan viikon aikana tunnelma on pikkuhiljaa alkanut nousta, kun kauden startti on koko ajan lähentynyt. Joukkueesta aistii, että nyt on jo aikakin päästä pelaamaan tosissaan, JYPin päävalmentaja Pekka Tirkkonen hehkuttaa.

Harjoituskausi oli JYPin osalta aavistuksen rikkonainen, joka osaltaan johtui muutamien ennalta sovittujen otteluiden perumisesta.

– Harjoituskauden aikana tuli aika paljon muutoksia suunnitelmiin (pelien perumisia ja vaihtelevaa tietoa kauden startista). Olimme elokuun ajan evakossa Buugilla (Liikunta- ja Hyvinvointikeskus Laajavuoressa), jossa harjoittelimme hyvissä olosuhteissa. Joukkuetta kuitenkin rassasi henkisesti kulkea Buugin ja kilpajäähallin välillä.

– Syyskuussa pääsimme takaisin omaan halliin ja sen jälkeen huomattiin, että pelaajien kanssakäyminen ja koppielämä palasi jälleen normaaliksi. Kaikki olivat samaan aikaan kopilla, mikä osaltaan helpotti joukkuen yhdistymistä.

Normaalia pidemmän pre-season -kauden aikana valmennuksella oli paljon opittavaa uudistuneesta joukkueesta.

– Tutustuttiin toisiimme, nähtiin millaisia pelaajia uudet tulokkaat ovat joukkueen arjessa ja miten he suoriutuvat päivittäisestä tekemisestä. Saimme asioita loksahtamaan kohdalleen ja lyötiin kentällisiä yhteen. Harjoituskauden lopulla saavutetut pari voittoa olivat tärkeitä nuorelle joukkueelle.

JYP-luotsi Pekka Tirkkonen (vas.) miehistöineen odottaa perjantaina käynnistyvää liigakautta suurella innolla (Kuva: Jussi Määttä / Liiga).

”Muutoksia on tullut paljon”

Tulevasta liigakaudesta JYP-luotsi odottaa ennakkoon kiinnostavaa ja tasaista rupeamaa.

– Liigaan on tullut lainapelaajia ulkomailta vallitsevan tilanteen takia, mikä varmasti osaltaan vaikuttaa ainakin jollain tavalla joukkueiden voimasuhteisiin. Toisaalta on mielenkiintoista nähdä miten se vaikuttaa joukkueiden esityksiin, jos he jossain vaiheessa palaavat takaisin omiin seuroihinsa.

JYP on uudistanut joukkuettaan viime kauteen nähden melkoisen isolla kädellä. Siinä missä edelliskauden hurrikaaninipussa viiletti enemmän kokeneita kiekkoilijoita, on Suomen Ateenaan täksi kaudeksi haalittu eritoten lupaavia nuoria pelaajia.

– Muutoksia on tullut paljon. Joukkue on nuorentunut, joka osaltaan kertoo käynnissä olevasta nuorennusleikkauksesta. Ryhmässä on paljon nuoria ja kokemattomia pelaajia, joilla on potentiaalia nousta isoihin rooleihin ajan kuluessa. Heidän kanssaan pitää kuitenkin olla kärsivällinen, heitä pitää ohjata eteenpäin ja heidän kanssa täytyy tehdä päivittäin töitä.

– Joukkueen kokeneet pelaajat vastaavasti antavat nuorille varmasti hyviä vinkkejä. Nuoret saavat kokeneempia seuraamalla päivittäin hyvää oppia ammattilaispelaajien elämästä. Kokeneet pelaajat nuortuvat nuorten mukana ja on ollut hienoa nähdä, miten hyvään yhteyteen he ovat toistensa kanssa päässeet.

Jarkko Immonen kuuluu tälläkin kaudella joukkueen kokeneimpiin pelaajiin ja kantaviin voimiin (Kuva: Vesa Pöppönen).

”Vastassa yksi sarjan ennakkosuosikeista”

Perjantaina pelattavassa sarja-avauksessa JYP saa siis vastaansa Helsingin IFK:n, joka on ennen kauden alkua listattu Liigan kärkikästiin. HIFK on saanut jalkeille jälleen nimivahvan joukkueen, josta siitäkin löytyy hyvä sekoitus nuoruutta ja kokemusta.

– Vastassa on heti yksi sarjan ennakkosuosikeista, joten pääsemme samantien mittaamaan oman tasomme. Vastustajalla on riveissään yksilöitä, jotka pystyvät omilla suorituksillaan ratkaisemaan yksittäisiä tilanteita ja pelejä. IFK on perinteisesti aina aggressiivinen ja suoraviivainen joukkue.

– Meidän tulee kyetä tiiviiseen viisikkopuolustamiseen ja vartioida keskustaa tehokkaasti, ettei vastustaja pääse luomaan suoraviivaisia hyökkäyksiä meidän alueelle. Luvassa on tiukkaa taistelua ja paljon kamppailua sisältävä peli.

Koronaepidemian vuoksi kotiyleisön tukea ei tällä kaudella voi liikaa korostaa (Kuva: Jiri Halttunen).

Koronarajoitusten vuoksi LähiTapiola Areenan yleisökapasiteettia on rajoitettu niin, että jokaisessa katsomolohkossa (halli jaettu neljään lohkoon) on riittävän väljää ja mahdollisuudet hyviin turvaväleihin. Yleisöltä edellytetään kasvomaskin käyttöä. Lokakuun kotiotteluissa yleisökapasiteetista on käytössä 65% hallin täyttöasteesta. Sanomattakin on selvää, että rajoituksista johtuen kotiyleisön tuki on joukkueelle vallitsevan tilanteen johdosta äärimmäisen tärkeä asia.

– Katsojat tuovat peliin oman tunnelmansa ja fiiliksen, mikä ilman muuta auttaa etenkin kotijoukkuetta näyttämään parastaan. Kotiyleisön tuki on aina tärkeä ja tietysti olisi hyvä asia saada kannattajat heti alusta meidän taaksemme, niin saataisiin sitä kautta napakka aloitus sarjalle, JYP-käskijä Pekka Tirkkonen päättää.

Liigakauden 2020-2021 sarja-avaus JYP-Helsingin IFK LähiTapiola Areenalla perjantaina 2. lokakuuta alkaen kello 18.30. Tervetuloa kannustamaan JYP voittoon!

 

Antti Hokkanen
Osta lippusi peliin tästä!