Konnekuljetuksen otteluennakko: “SaiPa varmasti parantaa esitystään”

Otteluennakon tarjoaa Konnekuljetus.

JYPin ja SaiPan back-to-back -viikonloppu saa jatkoa lauantaina, kun joukkueet ottavat yhteen Lappeenrannassa. Kiekkomiehistöjen perjantainen kohtaaminen Jyväskylässä kirjattiin JYPille 5-1-lukemin, joten SaiPa saa heti perään mahdollisuuden pikaiseen kuittiin.

– Se voi saada pienen edun lauantain peliin, kumpi tekee pienet asiat paremmin ja saa nopeammin ajatukset tulevaan otteluun. Edessä on jälleen uusi koitos ja tarkoitus on tietysti saada se etu meidän puolelle, JYP-hyökkääjä Miska Siikonen ennakoi tulevaa kamppailua.

Miska Siikonen (vas.) joukkuekavereineen tavoittelee viikonlopun toista SaiPa-voittoa (Kuva: Ella Taponen).

JYP on käynnistänyt kuluvan liigakauden SaiPan tavoin kahdella viikonloppukierroksella (pelipäivät perjantai ja lauantai). Tämä samainen trendi saa jatkoa tällä viikolla sesongin ensimmäisten back-to-back-mittelöiden muodossa. 

– Tietysti meillä on ollut pitkät viikot harjoitella ja odotella pelejä. Tällä viikolla olemme hieman yrittäneet muuttaa rytmiä, kun ollaan harjoiteltu alkuviikosta ja huilanneet keskellä viikkoa, JYPin pääluotsi vastaavasti Pekka Tirkkonen toteaa.

– Olemme rytmittäneet aikataulua hieman toisella tavalla kuin kahtena aiempana viikkona. Muutoksen tavoitteena on se, että oltaisiin vähän virkeämpiä jaloista ja yläpäästä kiekon tippuessa jäähän, Tirkkonen jatkaa.

“Lappeenrannassa on tullut hyvin onnistumisia”

SaiPan tämän kauden kenties merkittävin pelaaja kaukalossa – ja sen ulkopuolella – on paluumuuttaja Jarno Koskiranta. Seitsemän edellistä kautta KHL-liigajäillä kiekkoilleen lappeenrantalaishyökkääjän merkitys joukkueelleen on parhaimmillaan mittaamaton.

– Hän on pelannut isoissa peleissä, eikä maila varmasti tutise pienestä. Koskiranta on vahva yleispelaaja, sekä hyvä kahden suunnan kiekkoilija. Tähän sarjaan kyseessä on todella nimekäs paluumuuttaja, hurrikaanikoutsi kehaisee. 

Jarno Koskirannan harteille lasketaan suurta vastuuta SaiPa-leirissä (Kuva: Jiri Halttunen).

Joukkueet kohtasivat toisensa viime kaudella neljään otteeseen. Yhteinen nimittäjä näille väännöille oli se, että jokainen niistä päättyi kotivoittoon. 

– Lappeenrannassa on tullut hyvin onnistumisia ja pelipaikkana se on sopinut itselleni aina hyvin. SaiPa varmasti parantaa esitystään perjantain pelistä ja tulee kovaa päälle, mutta me ollaan valmiita siihen, Miska Siikonen korostaa.

– Pelasimme viime kaudella Lappeenrannassa kaksi tosi tasaista ottelua. Kyseessä oli pienten marginaalien pelit, jotka kääntyivät lopulta vastustajan eduksi. SaiPa on yleensä ollut vahva kotijoukkue ja he ovat varmasti Lappeenrannassa astetta fyysisempi vastustaja kuin vieraissa, Pekka Tirkkonen puolestaan päättää. 

SaiPa-JYP lauantaina 17. lokakuuta Lappeenrannan Kisapuistossa alkaen kello 17.

 

Antti Hokkanen