Konnekuljetuksen otteluennakko: ”Täytyy olla valmis laittamaan parasta pöytään”

Otteluennakon tarjoaa Konnekuljetus.

Liigakauden toinen kiekkoviikko jatkuu JYPin osalta perjantaina, kun sarjaohjelmassa on vierasmittelö Kouvolan KooKoota vastaan. Kyseessä on samalla isäntien liigakauden ensimmäinen kotiottelu, joten hurrikaanilauma saanee vastaansa intoa täynnä olevan kouvolalaismiehistön.

– Pelin alku on tärkeä. Pitää olla valmis vastaamaan KooKoon alkuun ja pelata huolellisesti, ettei anneta vastustajalle mitään ilmaiseksi. Täytyy olla heti valmis laittamaan parasta pöytään, JYPin päävalmentaja Pekka Tirkkonen naulaa ottelun lähestyessä.

– Meidän tulee kyetä tiiviiseen puolustuspeliin ja kun ollaan omissa, niin paineen alta on päästävä hyvissä ajoin pois. Huolimattomia kiekonmenetyksiä ja ylimääräisiä tekopaikkoja ei voi kotijoukkueelle antaa, Tirkkonen lisää.

JYP-luotsi Pekka Tirkkonen (kolmas oik.) painottaa ottelun alun tärkeyttä (Kuva: Jiri Halttunen).

KooKoo on pelannut tällä liigakaudella toistaiseksi vain yhden ottelun. Sarja-avauksessa vastassa ollut Oulun Kärpät oli viime lauantaina kotijäällään etevämpi 3-1-lukemin. Oranssimustien kauden avausmaalista vastasi Vilmos Galló. KooKoon viime kauden kymmenestä tehokkaimmasta pelimiehestä poissa on peräti viisi kiekkoilijaa, joita kouvolalaisseura on pyrkinyt korvaamaan muun muassa Kasper Björkqvistilla, Ahti Oksasella, Teemu Engbergillä ja JYPistä tutuksi tulleella Samuli Ratisella.

– Paljon on pelaajia lähtenyt, mutta on vastustaja saanut tilallekin hyviä korvaajia. KooKoo pelasi lauantaina hyvän pelin ja laittoi Kärpät heti kauden alussa todella ahtaalle, hurrikaaniluotsi tunnustaa.

– Vastaan tulee taisteleva, kamppaileva ja aktiivinen KooKoo. Isommassa kuvassa he ovat erittäin sitoutunut joukkue, joka pelaa hyvin yhdessä ja yhdessä toinen toisilleen, Pekka Tirkkonen jatkaa.

”Me ei voida mennä katselemaan mitä tapahtuu”

JYP pyöräytti liigamittelöt käyntiin viime viikonloppuna kahdella ottelulla, joista puseroon tarttui voitto (4-3 Jukurit) ja tappio (2-5 HIFK). Näiden pelattujen sarjakoitosten jälkeen hurrikaaniryhmän tehokkain kiekkoilija on ollut Jerry Turkulainen (1+2).

– Avausviikon positiivisin anti oli tietenkin Mikkelistä haettu vierasvoitto. Hyvästä tuloksesta huolimatta annoimme vastustajalle turhan helppoja maaleja, mikä johtui meidän huolimattomasta pelaamisesta. Siitä on parannettava ja otteisiin saatava tasaisuutta koko 60 minuutiksi, JYP-käskijä toteaa.

Jerry Turkulainen on kahden pelatun ottelun jälkeen tehokkain hurrikaanikiekkoilija (Kuva: Jiri Halttunen).

Liigasikermien viime kauden neljä kohtaamista olivat siitä erikoisia, että jokaisella kerralla ottelun voittaja teki neljä osumaa vastustajan verkkoon. KooKoo vei yhteenotoista nimiinsä lopulta kolme kohtaamista, mikä antaa oman revanssisauman JYPille Kouvolan perjantai-iltaan.

– Me ei voida vain mennä katselemaan mitä tapahtuu. Pitää olla heti pelin ytimessä ja valmis voittamaan yksittäisiä tilanteita. Hyvän puolustuspelaamisen kautta pystymme järjestämään myös maalipaikkoja. Pyritään puolustamaan viisikkona toinen toistamme auttaen, niin meillä on hyvät mahdollisuudet voittoon.

KooKoo-JYP perjantaina 9. lokakuuta Kouvolan Lumon Areenalla alkaen kello 18.30.

Antti Hokkanen