Konnekuljetuksen otteluennakko: “Turku ei ole ikinä kiva paikka pelata”

Otteluennakon tarjoaa Konnekuljetus.

JYPin liigataistot jatkuvat lauantaina Varsinais-Suomessa, kun edessä on vieraskamppailu Turun Palloseuraa vastaan. Sarjataulukossa lähes toisissaan kiinni olevien kiekkonippujen yhteenotosta on lupa odottaa mielenkiintoista näytelmää.

– Peli on kova ja vastus toisenlainen kuin perjantaina (Sport). Peli kerrallaan mennään, mutta eihän tässä sarjassa helppoja pelejä varmasti ole, JYP-luotsi Jussi Tupamäki ennakoi.

TPS on hyökännyt sarjakauteen seitsemän ottelun voimin. Yhdeksän sarjapistettä tähän mennessä kerännyt turkulaissikermä on kyennyt voittamaan peleistään kolme vääntöä (Lukko, SaiPa, Jukurit). Kuluneen viikon TPS on käynnistänyt kahdella tappiolla (Ilves, Lukko).

Raimo Helmisen luotsaama TPS tavoittelee lauantaina kauden kolmatta kotivoittoa (Kuva: Teemu Saarinen / Liiga).

– Turku ei ole ikinä kiva paikka pelata, mutta saadaan varmasti hyvä peli TPS:n kanssa aikaiseksi. Siellä (Turussa) on iso halli ja paikalla on yleensä ollut paljon katsojia, mutta katsotaan mikä on asian laita näinä aikoina, JYP-puolustaja Roni Allén toteaa.

Viime kauden runkosarjassa TPS ja JYP kohtasivat toisensa neljään otteeseen. Hurrikaaniryhmä oli yhteenotoissa niskan päällä kolmella voitollaan, joista yksi kirjattiin JYPille onnistuneen Turun vierailun päätteeksi.

”Myöhäinen alkamisaika antaa aikaa palautua Sport-ottelusta”

JYPillä on edessään pitkä bussimatka Turkuun, joten jalat on saatava liikkeelle heti pelin alusta lähtien. Peli käynnistyy normaalista lauantaiaikataulusta poiketen vasta klo 18.30.

– Jos saadaan pidettyä puolustuspelaaminen samanlaisena kuin Sportia vastaan, niin se varmasti auttaa meitä paljon. Myöhäinen alkamisaika antaa meille hieman enemmän aikaa palautua perjantain Sport-ottelusta, JYP-puolustaja lisää.

JYP-puolustaja Roni Allén painottaa puolustuspelaamisen onnistumista (Kuva: Ella Taponen / Liiga).

JYP siirtyi torstaina Jukka Varmasen ja Jussi Tupamäen komentoon, joiden perjantainen debyytti Vaasan Sportia vastaan päättyi jyväskyläläisjoukkuee voittoon 4-0-lukemin. Hurrikaanimaaleista vastasivat Robert Rooba, Miska Siikonen, Brad Lambert ja Samuel Helenius.

– Sportia vastaan pysyttiin pelisuunnitelmassa. Tehtiin ottelussa isoja blokkeja ja pelattiin joukkueelle. Suojeltiin maalia ja esitettiin niitä otteita, joita voittava jääkiekko tarvitsee. Pelattiin hyvää hyökkäyspeliä ja pystyttiin olemaan ratkaisuhetkillä tyly. Noista samoista asioista täytyy pitää kiinni myös lauantaina, hurrikaanivalmentaja Jussi Tupamäki alleviivaa.

TPS-JYP lauantaina 24. lokakuuta Turun Gatorade Centerissä alkaen kello 18.30. 

 

Antti Hokkanen