Konnekuljetuksen otteluennakko: “Vastustajalle ei saa antaa yhtään eteen”

Otteluennakon tarjoaa Konnekuljetus.

JYP käynnistää kauden kolmannen liigaviikkonsa perjantaina kotiottelulla, jossa vastaan asettuu Lappeenrannan SaiPa. Mollivoittoisissa merkeissä sarjaan startannut hurrikaaniryhmä tavoittelee tulevasta mittelöstä ennen kaikkea ehyttä kokonaissuoritusta. 

– Tavoitteena on ehjä 60-minuuttinen. KalPa-pelissä pelasimme 40 minuuttia sillä tasolla, jolla vielä kilpailimme voitosta. Sen ottelun ensimmäinen erä ei kuitenkaan ollut meiltä hyvä, vaikka siitä selvisimmekin, JYPin vastuuvalmentaja Pekka Tirkkonen alustaa.

– Eheä suoritus tarkoittaa myös sitä, että meidän pitää olla alusta saakka valmiina. Vastustajalle ei saa antaa yhtään maalia eteen, Tirkkonen korostaa. 

JYP-luotsi Pekka Tirkkonen (takarivissä, toinen vas.) luonnehtii SaiPaa sitkeäksi vastustajaksi (Kuva: Jiri Halttunen).

Tähän mennessä käytyjen koitosten (4 ottelua) jäljiltä JYP-puolustus on joutunut antautumaan yhteensä 14 kertaa. Toisin sanoen 3,5 maalia omiin per peli, joka on luvalla sanoen aivan liikaa nykytasolla. Hyökkäyspäässä vastustajan verkko on soinut toistaiseksi seitsemään otteeseen, joten silläkin osa-alueella jyväskyläläisjoukkueen tulee petrata pisteille päästäkseen. 

– Tiivis pelaaminen on avainasemassa ennen muuta maalineduspelaamisessa, sekä erikoistilanteissa. Meidän tulee olla jämäköitä kamppailu- ja 1 vs. 1 -pelaamisessa. Joka äijän pitää olla valmis laittamaan kroppaa likoon.

“Sitkeä joukkue, joka yrittää viimeiseen asti”

SaiPa saapuu Jyväskylään taskussaan niin ikään yksi voitto (Ässät) ja kolme tappiota (TPS, Lukko, Ilves). Lappeenrantalaissikermän avausviikkojen tehokkain kiekkoilija on ollut tuttuun tapaan Tomáš Záborský (2+2).

– SaiPa puolustaa sitkeästi omassa päässä. Jos hölmöillään hyökkäyspäässä, niin he lähtevät terävästi vastaiskuihin. Vastaan tulee tiivis ja sitkeä joukkue, joka yrittää viimeiseen asti, hurrikaanikäskijä taustoittaa.

Tero Lehterä (takarivissä, kolmas vas.) käynnisti lokakuussa neljännen kautensa SaiPan pääkäskijänä (Kuva: Aarno Vuorinen).

Tero Lehterän luotsaama SaiPa koki viime kauden jälkeen pelaajistossa varsin maltillisia muutoksia. Nimekkäimpien lähtijöiden listalla olivat uransa päättänyt Ville Koho, sekä Mikkelin Jukureihin suunnannut Anssi Löfman. Tulijoiden listalla olivat muun muassa Matej Tomek, Filip Krivosik ja Jarno Koskiranta.

– Vastustajalta löytyy riveistään yksilöitä, jotka ovat huipputason pelaajia tähän sarjaan (Záborský, Koskiranta). Meidän pitää kyetä pelaamaan tiivistä viisikkopeliä ja oma tekemisemme tulee olla hyvälaatuista, jotta pystymme vastaamaan SaiPan asettamaan haasteeseen, Pekka Tirkkonen alleviivaa loppuun.

JYP-SaiPa perjantaina 16. lokakuuta LähiTapiola Areenalla alkaen kello 18.30. Tervetuloa kannustamaan JYP voittoon! 

-> TURVALLISESTI JYPIN OTTELUTAPAHTUMAAN

Antti Hokkanen
Osta lippusi peliin tästä!