Konnekuljetuksen otteluennakko: “Virheet pitää pystyä minimoimaan”

Otteluennakon tarjoaa Konnekuljetus.

Kaksi tappiota tällä viikolla kärsinyt JYP palaa lauantaina takaisin kotikaukaloon, kun liigaviikon päättävässä kamppailussa asettuu vastaan Lahden Pelicans. Hurrikaaniryhmällä on vakaa aikomus palata kotiyleisön edessä takaisin voittojen tielle.

– Pyritään parantamaan omaa tekemistä niissä asioissa, joita ollaan joukkueelle painotettu. Pelissämme on ollut paljon hyvää, mutta samaan aikaan myös paljon parannettavaa, JYP-valmentaja Jussi Tupamäki sanoo Pelicans-ottelun alla.

JYP ja Pelicans kohtasivat harjoituskaudella toisensa Suolahdessa (Kuva: Jiri Halttunen).

JYP siis lähtee tulevaan koitokseen allaan kaksi tappiota tältä viikolta. LähiTapiola Areenalla tiistaina käyty mittelö Tampereen Ilvestä vastaan kirjattiin vieraille 2-6-lukemin, kun taas keskiviikkona JYP kärsi 0-4-vierastappion Helsingin IFK:lle. 

– Molemmissa peleissä annettiin vastustajalle liian helppoja maaleja, eikä niin voi enää käydä. Olemme myös ottaneet liikaa jäähyjä, joista osa on tullut hyökkäyspään tilanteista ja osa vääristä vaihdoista. Ne ovat sellaisia asioita, jotka varmasti pystymme karsimaan pois. 

Viime kauden runkosarjassa joukkueet kohtasivat toisensa neljään otteeseen ja jokaisella kerralla JYP onnistui venymään voittoon. Ennen tämän liigakauden starttia joukkueet ottivat yhteen harjoituspelissä, joka kirjattiin puolestaan Tommi Niemelän luotsaamalle Pelicansille 5-2-lukemin.

Anttoni Honka sai keskiviikon IFK-ottelussa kasaan 100 liigapeliä (Kuva: Jiri Halttunen).

“Vastaan tulee kurinalainen ja organisoitu ryhmä”

Kolmen ottelun voittoputkessa (Ässät, Kärpät, HPK) Jyväskylään saapuva Pelicans lähti tähän kauteen verrattain pienin muutoksin. Lähtijöiden osalta nimekkäimmät poistujat olivat Janne Jalasvaara, Roope Elimäki ja JYPiin siirtynyt Severi Lahtinen. Tulijoista sen sijaan esiin nostettakoon muun muassa Patrik Bartošák, Oskari LaaksonenJoonas JalvantiRyan Lasch, Iikka Kangasniemi, Miika Roine, Rudolf Cerveny ja ex-JYP Alex Lindroos.

– Vastaan tulee tosi kurinalainen ja organisoitu ryhmä, JYP-luotsi Jussi Tupamäki kuvailee sarjassa kuudentena majailevaa lahtelaisvastustajaa.

Liigan kärkikiekkoilijoihin kuuluva Ryan Lasch on Pelicansin tärkeimpiä pelaajia (Kuva: Tomi Natri / Liiga).

Lauantain koitos on molemmille joukkueille viimeinen ennen tulevaa maaottelutaukoa. Molemmille osapuolille kyseessä on samalla viides peli yhdeksään päivään, mikä varmasti myös näkyy kaukalossa. 

– Kyse on ennen kaikkea varmasti siitä, miten hyvin pystytään kaivamaan henkiset ja fyysiset voimavarat esille. Viimeisessä ottelussa ennen taukoa pitää kyetä repimään irti kaikki revittävissä oleva.

– Meidän tulee pelata hyvää jääkiekkoa ja tehdä jäällä hyviä ratkaisuja. Väsyneenä monesti tulee helpommin virheitä ja vääriä valintoja. Nyt virheet pitää pystyä minimoimaan.

JYP-Pelicans lauantaina 31. lokakuuta LähiTapiola Areenalla alkaen kello 17. Tervetuloa kannustamaan JYP voittoon!

-> TURVALLISESTI JYPIN OTTELUTAPAHTUMAAN

 

Antti Hokkanen
Osta lippusi peliin tästä!