Konnekuljetuksen otteluennakko: ”Energian pitäisi näkyä otteissa”

Otteluennakon tarjoaa Konnekuljetus.

Liigakiekko jatkuu JYPin osalta keskiviikkona, kun hurrikaaniryhmä matkaa Porin Ässien vieraaksi. Molemmat joukkueet lähtevät otteluun tavoitteenaan kääntää viime aikojen mollivoittoiset esitykset jälleen voitokkaiksi.

– Porin Isomäessä on aina tarjolla peli, jossa vastaan tulee fyysinen, aktiivinen ja aggressiivinen kotijoukkue. Ässät tulee varmasti kovaa päälle ja siihen meidän täytyy olla valmiita vastaamaan, JYP-valmentaja Jussi Tupamäki korostaa.

Sarjassa 10. sijaa (12 ottelua – 15 pistettä) miehittävä Ässät on voittanut viidestä edellistä pelistään ainoastaan yhden taiston (Sport). Patanutut ovat tähän mennessä saalistaneet tililleen viisi voittoa, joista peräti neljä on tullut kotikaukalossa. Tätä taustaa vasten JYP saakin taatusti tehdä täyden päivätyön mieliäkseen pisteille Porin keskiviikko-illassa.

– Vastakkain ovat tauolta palaavat joukkueet, joten sitä taustaa vasten on lupa odottaa fyysistä ja energistä kamppailua. Energian pitäisi ainakin näkyä joukkueen otteissa. Suurin haaste on se, miten pystytään säilyttämään pelin vaatima kärsivällisyys ja fiksuus. Nämä molemmat asiat on kyettävä yhdistämään hyvään energiaan ja aktiivisuuteen, jotta myös järki säilyy näpeissä. Se on vahvoilla, kumpi siinä onnistuu paremmin.

Ässät hakee paluuta voittojen tielle kahden tappiopelin jälkeen (Kuva: Tomi Vastamäki / Liiga).

Patarivistöstä poistuivat viime kauden päätteeksi muun muassa Tyson ja Tylor Spink, Tommi Taimi ja Mikko Salmio. Alkukauden perusteella Ässien vastuunkantajina häärivät eritoten Peter Tiivola, Otto Kivenmäki, ruotsalaistroikka Jakob Stenqvist, Andreas Borgman ja Sebastian Wännström, kanadalaishyökkääjä Nick Merkley, sekä tanskalaiskiekkoiija Nicolai Meyer. Isoa vastuuta on luvassa myös NHL-laina Jesperi Kotkaniemelle.

“Luistelevia pelaajia, joilla riittää peli-iloa”

JYP hyökkää keskiviikon koitokseen neljän kamppailun tappioputkessa (Pelicans, IFK, Ilves, TPS). Jyväskyläläismiehistö pelasi ennen maaottelutaukoa kolme peliä, joiden maalisuhdanne oli murheellinen (3 tehtyä, 17 päästettyä). On sanomattakin selvää, että varsinkin vierasjoukkueen puolustuspelaamisen tulee onnistua Porissa täydellisesti, jos JYP mielii palata takaisin voittojen makuun.

– Kyseessä oli tietysti kokonaisuutena haasteellinen jakso, kun pelasimme viisi peliä kahdeksaan päivään. Sinä aikana ei kovinkaan montaa kertaa ehditty harjoittelemaan ja kun huomioi vielä taustalla tapahtuneet muutokset, niin tuloksiin vaikutti varmasti moni asia. Tauolla treenattiin pienellä porukalla, minkä johdosta keskityttiin pieniin yksityiskohtiin pelissä, hurrikaanivalmentaja selventää.

JYP tavoittelee energistä esitystä Porin illassa (Kuva: Teemu Saarinen / Liiga).

JYPiläisittäin mielenkiintoa peliin tuovat maajoukkuekomennuksista johtuvat pelaajamuutokset. Karanteenijakson vuoksi Ässät-ottelusta sivussa ovat A-maajoukkueessa tauon aikana esiintyneet Alex Lintuniemi, Jerry Turkulainen ja Miska Siikonen. U20-maajoukkueen mukana olleet Brad Lambert ja Samuel Helenius puuttuvat hekin hurrikaanirivistöstä. Poissaolijoiden tilalle JYP lainasi Mestiksessä pelaavan KeuPa HT:n riveistä Joonas Larinmaan, Janne Kumpulaisen ja Jani Siekkisen. Samalla jyväskyläläisseura nosti liigajoukkueen mukaan KeuPassa lainalla pelanneen Kimi Kuuselan, sekä JYPin U20-joukkueen kiekkoilleen Santeri Koskelan.

– Mukaan tuli luistelevia pelaajia, joilla varmasti riittää energiaa, peli-iloa ja raikkautta. Parhaimmillaan heidän energiansa voi olla hyvinkin tarttuvaa ja tässä tapauksessa se pitää nähdä nimenomaan positiivisena asiana. Heistä jokainen varmasti laittaa kaiken likoon, eikä uusilta pelaajilta voi toisaalta yhtään sen enempää vaatia, JYP-luotsi toteaa lopuksi.

Hurrikaaninutut ovat pelanneet tähän mennessä 11 sarjavääntöä, joista matkaan on tarttunut 12 pistettä. Ässiin nähden eroa on siis ainoastaan kolme pistettä ja kun porilaisnippu on vielä pelannut yhden ottelun jyväskyläläisseuraa vähemmän, voivat joukkueet hyvinkin olla keskiviikon päätteeksi tasapisteissä.

Ässät-JYP keskiviikkona 11. marraskuuta Porin Isomäki Areenalla alkaen kello 18.30.

 

Antti Hokkanen