Konnekuljetuksen otteluennakko: ”Haaste on todella kova”

Otteluennakon tarjoaa Konnekuljetus.

Kolmen ottelun rupeamaksi kehkeytynyt liigaviikko jatkuu JYPin osalta perjantaina jälleen vierasjäällä, kun Tampereella vastaan luistelee vakuuttavassa sarjajohdossa seilaava Ilves. Kuluvan viikon keskiviikkoisella HPK-tappiolla (1-2 VL) käynnistänyt JYP hakee Hakametsässä paluuta voittokantaan.

– Haaste on todella kova. Ilves on sarjan kärkijengejä ja he kylvettivät juuri KooKoota. Varsinkin erikoistilanteissa ja hyökkäyspelaamisessa Ilves on vaarallinen vastustaja, JYP-valmentaja Jussi Tupamäki myöntää.

Joukkueiden kauden ensimmäinen yhteenotto miteltiin lokakuun loppupuolella Jyväskylässä, jolloin Ilves haki sarjapisteet matkaansa 6-2-vierasvoiton myötä. Tuossa ottelussa tamperelaisnipun voittomarssia johti Liigan pistepörssin piikkipaikalla keikkuva Arttu Ruotsalainen, joka seilaa parhaillaan kuuden ottelun pisteputkessa.

– Vastustajalle ei passaa antaa kauheasti maalipaikkoja. Oma pelaamisemme on aivan varmasti kehittynyt edellisestä kohtaamisestamme ja perjantaina mitataan missä mennään, hurrikaanikäskijä linjaa.

Miro Nalli (2+5) on esiintynyt edukseen Ilveksen nelosketjussa yhdessä Antti Saarelan (4+5) ja Eetu Päkkilän (2+5) kanssa (Kuva: Aarno Vuorinen / Liiga).

Ilves on ollut yksi Liigan tämän kauden ehdottomia valopilkkuja. Jouko Myrrän luotsaamat tupsukorvat ovat pelanneet tähän mennessä 15 ottelua, joista matkaan on tarttunut peräti 12 voittoa. Tamperelaismiehistö lähtee perjantain koitokseen allaan kuuden ottelun voittoputki, joka sai alkunsa edellisestä JYP-kohtaamisesta. Kuluvaan viikkoon Ilves ponkaisi keskiviikkona Tampereella, jossa siis kellistyi Kouvolan KooKoo tylyin 6-1-lukemin.

”Asiasta ei kannata tehdä isoa numeroa”

JYP siis käynnisti viikon keskiviikkona Hämeenlinna Pallokerhon vieraana ottelussa, jossa isännät veivät pidemmän korren lopulta voittomaalikilpailun jälkeen. Jälleen kerran hurrikaaninutut antoivat itselleen mahdollisuuden pelata voitosta, mutta toistamiseen viikon sisään jaossa ollut ylimääräinen piste valui vastustajan laariin.

– HPK-pelistä jäi käteen eritoten meidän sitkeys. Pitää aina muistaa, että jos tullaan lopussa takaa tasoihin, niin siinä on mukana paljon hyvää. Puolustuspelaamista olemme myös pääsääntöisesti onnistuneet parantamaan. Hyökkäyspelaamiseen tulisi saada enemmän suoraviivaisuutta ja terveellistä itsekkyyttä, jota kautta se olisi myös määrätietoisempaa. HPK:ta vastaan luotiin paljon hyviä tilanteita, mutta ratkaisevilla hetkillä lähdettiin hakemaan hieman liian vaikeita syöttöpelejä.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen tilastoitiin Ilveksen nimiin (Kuva: Jiri Halttunen).

HPK aiheutti keskiviikkona JYPille kauden kolmannen tappion voittomaalikilpailussa. Hurrikaaninutut eivät ole tällä kaudella vielä kertaakaan onnistuneet viemään ylimääräistä sarjapistettä mukaansa voittomaalikilpailussa, mikä on huomioitu myös valmennusjohdossa.

– Varmasti niitä (rangaistuslaukauksia) voidaan hieman harjoitella ja katsoa mikä siinä on ollut vikana. Niihin varmasti uhrataan nyt ajatusta hieman enemmän, kun voittoja niissä ei ole tullut. Asiasta ei kuitenkaan kannata tehdä liian isoa numeroa.

Hurrikaaniryhmittymä on kerännyt tähän mennessä 19 pistettä Ilvestä vähemmän, mikä oikeuttaa sarjan 11. sijaan. Vaikka JYP on kyennyt voittamaan seitsemästä edellisestä pelistään ainoastaan yhden ottelun, on hurrikaanimiehistö kuitenkin raapinut pisteitä kaikista kolmesta maaottelutauon jälkeisestä kamppailustaan.

– Olemme taistelleet voitosta jokaisessa tauon jälkeisessä pelissä ja se on se suunta, jota me tällä hetkellä katsotaan. Työstämme joukkueen kanssa koko ajan sitä, että saataisiin ryhmää entistä tiiviimmäksi. Nyt varsinkin siihen on hyvä mahdollisuus, kun ohjelmassa on vieraspelejä ja saadaan viettää aikaa yhdessä, JYP-luotsi Jussi Tupamäki korostaa lopuksi.

Ilves-JYP perjantaina 20. marraskuuta Tampereen Hakametsän jäähallissa alkaen klo 18.30.

Antti Hokkanen