Konnekuljetuksen otteluennakko: ”Tarkoitus minimoida isot virheet ja mustat hetket”

Otteluennakon tarjoaa Konnekuljetus.

Vaasassa kiekkoillaan torstai-iltana lähtökohtiin nähden varsin kiinnostava kamppailu, kun JYP matkustaa Sportin vieraaksi. Molemmat joukkueet ovat viime aikoina esittäneet mollivoittoisia otteita, mutta tällä kertaa toinen joukkueista tulee katkaisemaan meneillään olevan tappioputkensa.

– Ohjelmassa vieraspeli, josta on tilauksessa tasapainoinen ja ehjä 60-minuuttinen. Tarkoitus on minimoida isot virheet ja mustat hetket, jolloin pystyttäisiin jälleen kamppailemaan voitosta, JYP-luotsi Jussi Tupamäki paaluttaa.

Sport-luotsi Risto Dufva (kesk.) solmi hiljattain vaasalaisjoukkueen kanssa jatkosopimuksen koskien kautta 2021-2022 (Kuva: Samppa Toivonen / Liiga).

Sport käynnisti kauden kahdeksalla perättäisellä vierasottelulla, mutta maaottelutauon jälkeen kotkapaidat pääsivät vihdoin tositoimiin myös uudistettuun kotihalliin. JYP-otteluun Sport lähtee allaan peräti seitsemän perättäisen pelin tappioputki, joista kolme jälkimmäistä häviötä tuli viime viikolla (SaiPa, KooKoo, Tappara). Sarjajumbon tuloksellisesti heikkojen otteiden ei kuitenkaan kannata antaa hämätä, sillä potentiaalia vaasalaisryhmästä löytyy rutkasti. Viimeisimpinä vahvistuksina Sportin riveihin liittyivät Michael Keränen ja Mika Partanen.

– Vastaan tulee varmasti tosi taisteleva, kovasti töitä tekevä ja kamppaileva kotijoukkue. Sport on saanut vielä vahvistuksia tuloksenteko-osastolle, mikä varmasti tuo heille lisävirtaan kotiyleisön lisäksi. Meidän pitää pystyä vastaamaan Sportin kamppailupelaamiseen ja heidän fyysisen pelin haasteeseen, hurrikaanivalmentaja täsmentää.

”Olisi tärkeää saada ehjä 60-minuuttinen”

Sarjataulukossa kolmen pisteen etumatkalla Sportiin nähden oleva JYP käynnisti liigaviikkonsa tiistaina, kun LähiTapiola Areenalla oli vastassa Oulun Kärpät. Jyväskyläläisryhmittymän neljäs perättäinen tappio näki päivänvalon lopulta 3-6-lukemin. Kymmenestä edellisestä koitoksestaan JYP on kyennyt voittamaan ainoastaan yhden ottelun (Jukurit), mikä osaltaan selittää hivenen odotuksia heikompaa sarjasijoitusta (11.).

– Päästiin pelin alussa hyvin kiinni otteluun. Pelattiin hyvää hyökkäyspeliä, kunnes tuli yksi lipsahdus ja läpiajosta maali. Sen jälkeen oltiin vielä pelissä mukana, mutta toisessa erässä muutama nukahdus maksoi meille maaleja. Kolmannessa erässä saatiin vielä takaa-ajo aikaiseksi ja tekeminen oli myös sen näköistä. Pelin kokonaisuuden kannalta olisi kuitenkin tärkeää saada Vaasaan ehjä 60-minuuttinen, ettei annettaisi vastustajalle helppoja maaleja, jotka muuttavat ottelun suuntaa.

JYP-vahti Veini Vehviläinen oli hurrikaaninuttujen edellisen Sport-voiton avaintekijä (Kuva: Jiri Halttunen).

Joukkueiden kauden avauskohtaaminen kiekkoiltiin Jyväskylässä lokakuun loppupuolella, jolloin JYP oli parempi 4-0-lukemin. Hurrikaaninuttujen voiton kulmakivenä oli tuolloin 24 torjuntaa kirjauttanut Veini Vehviläinen.

– Kyseessä taisi olla ensimmäinen peli, jossa olin itse valmentajana mukana. Saatiin siihen peliin esille energia kaikesta silloin ympärillä tapahtuneesta (lomautukset), minkä ansiosta kamppailupelaamisemme ja reagointimme oli hyvällä tasolla. Taisteltiin, blokattiin laukauksia ja lähdettiin otteluun puolustuspelaamisen kautta, Jussi Tupamäki kertaa lopuksi joukkueiden edellisen yhteenoton antia.

Sport-JYP torstaina 26. marraskuuta Vaasan Sähkö Areenalla alkaen klo 18.30.

Antti Hokkanen