Konnekuljetuksen otteluennakko: ”Voittavan jääkiekon perässä ollaan” 

Uusi liigaviikko laitetaan JYPin osalta käyntiin keskiviikkona vieraskaukalossa, kun Hämeenlinnassa vastaan luistelee HPK. Sarjataulukossa joukkueiden ero on kolme pistettä JYPin hyväksi, mikä takaa kamppailulle ennakkoon tasaiset lähtöasetelmat. 

Otteluennakon tarjoaa Konnekuljetus.

– Pyritään ottamaan pelaamisessa jälleen sama suunta, mikä meillä on ollut maaottelutauon jälkeen. Kahdessa aiemmassa pelissä olemme molemmissa antaneet itsellemme mahdollisuuden pelata voitosta. Voittavan jääkiekon perässä ollaan, JYP-valmentaja Jussi Tupamäki toteaa HPK-ottelun lähestyessä. 

Hämeenlinnan Pallokerhon alkukausi ei ole tähän mennessä sujunut täysin onnellisten tähtien alla. Sarjan 13. sija ja ainoastaan kolme voittoa (14 pelattua peliä) eivät taatusti ole sellainen saldo, johon Hämeenlinnassa ollaan tyytyväisiä. Neljän ottelun tappioputkessa JYP-otteluun lähtevä HPK joutui viime viikolla nöyrtymään Ässille (2-3 ja) ja KooKoolle (2-3 VL). Erikoista hämeenlinnalaisryhmän tappioputkessa on se, että neljästä edellisestä häviöstä jokainen on tullut joko jatkoajalla tai voittomaalikilpailussa. 

HPK-luotsi Matti Tiilikainen (fläppitaulun kanssa) joukkueineen hakee päätöstä tappioputkelle (Kuva: Pekka Rautiainen / Liiga).

– Näissä tilanteissa voisi etukäteen ajatella, että vastustajan saavutustarve on kova. Sellaiset ovat aina vaarallisia joukkueita, joilla on kova tarve suorittaa ja saavuttaa jotain. HPK:lla on varmasti kaikki pelissä, kun voittoja pitäisi saada. Vastaan tulee maailmanluokan pelaajia ja siinä on meille kova haaste.

Potentiaalia HPK:n nimivahvasta joukkueesta löytyy rutkasti nykyistä sarjasijoitusta enemmän. Petri Kontiola, Jere Innala, Valtteri Puustinen, Juuso Ikonen, Kristian Vesalainen, Markus Nenonen, Santeri Lukka, Elmeri Eronen ja Emil Larmi ovat kaikille Liigaa seuraaville taatusti ennestään tuttuja nimiä. 

”Työ tuo taidon esiin” 

JYP lopetti viime viikon Mikkelin Jukureista otettuun 3-0-voittoon, joka päätti samalla hurrikaaninuttujen viiden perättäisen ottelun tappioputken. 

– Viime viikon peleihin (Ässät, Jukurit) lähdettäessä teroitettiin paljon puolustuspelaamista ja puolustamisen kunnioittamista. Lähestyttiin asiaa sitä kautta, että työ tuo taidon esiin. Päästettiin kahteen peliin ainoastaan kaksi maalia omiin peliajalla, mikä on oikea suunta, Jussi Tupamäki korostaa.

Kauden kuudesta pelatusta vierasmittelöstä JYP on onnistunut viemään nimiinsä tähän mennessä kaksi koitosta (SaiPa, Jukurit). 

– Hyvästä puolustuspelistä täytyy pitää kiinni ja samaan aikaan kehittää hyökkäyspelaamista, jotta saadaan lisää tulosta. Oikealla tiellä ollaan, mutta vielä on matkaa mentävänä, hurrikaaniluotsi linjaa.

JYP-valmentaja Jussi Tupamäki (laidalla istumassa) miehistöineen tavoittelee jatkoa hyville otteille (Kuva: Teemu Saarinen / Liiga).

”Monipuolinen kahden suunnan pelaaja”

Mielenkiintoa keskiviikon kamppailuun tuo liigadebyyttinsä JYPin riveissä tekevä Ty Dellandrea. NHL-seura Dallas Starsin organisaatiosta saapuva 20-vuotias kanadalaishyökkääjä pelaa hurrikaanipaidassa toistaiseksi voimalla olevalla lainasopimuksella.  

– Kyseessä on monipuolinen kahden suunnan pelaaja, joka on pelannut yli- ja alivoimaa. Hänen edellisestä oikeasta pelistään on toki paljon aikaa, mutta mitä nopeammin hän solahtaa ryhmään mukaan, niin varmasti sitä helpompaa myös pelaamisesta tulee.

Dellandrea liittyi JYPin vahvuuteen maanantaina, jolloin ohjelmassa oli ensimmäiset harjoitukset jyväskyläläiskaukalossa.

– Ty on hyvä aloittamaan ja hän omaa hyvän laukauksen. Pohjois-amerikkalaiset perustaidot ovat hyvät ja persoonana hän on tosi avoin ja fiksu. Ne ovat tärkeitä piirteitä, joiden avulla Dellandrea voi hyvin nopeastikin päästä joukkueeseen sisälle.

HPK-JYP keskiviikkona 18. marraskuuta Hämeenlinnan Pohjantähti Areenalla alkaen kello 18.30. 

 

Antti Hokkanen