TURVALLISESTI JYPIN OTTELUTAPAHTUMAAN

Lue alta kattava tietopaketti turvallisuusohjeista LähiTapiola Areenalla. Nämä ohjeistukset koskevat lokakuun otteluita.

Tervetuloa JYPin ottelutapahtumaan!

Haluamme taata turvallisen ottelukokemuksen katsojille, henkilökunnalle ja joukkueille, joten noudatathan ohjeitamme. Ohjeemme alusta löydät yleisiä ohjeita ja myöhemmin lohkokohtaiset turvallisuusohjeet. Tutustuthan ohjeistuksiin huolellisesti. Päivitämme ohjeistuksia tarvittaessa, ja kerromme mahdollisista muutoksista mm. nettisivuillamme ja sosiaalisen median kanavissamme.

Yleiset ohjeet

Pyydämme ystävällisesti huomioimaan, että THL:n ohjeen mukaisesti yleisötilaisuuteen ei saa tulla, jos on mitään covid-19-tautiin sairastumiseen viittaavia oireita.

Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky. Lisätietoa tyypillisistä oireista ja toimintaohjeet tartuntaa epäiltäessä: Tästä

Osallistumalla tapahtumaan asiakas vakuuttaa olevansa tietoinen siitä, että edes asianmukaisen suoja- ja hygieniakäytännön täysi toimeenpano sekä kaikkien kohtuullisten hygieniatoimenpiteiden noudattaminen eivät kokonaan poista asiakkaalle muodostuvaa tartuntariskiä koronavirustautiin (COVID-19) tai muun taudinaiheuttajan aiheuttamaan sairauteen.

HUOM!

 • Älä tule tapahtumaan, jos olet sairas tai sinulla on mitään covid-19-tautiin sairastumiseen viittaavia oireita.
 • Saavu ajoissa paikalle ruuhkan välttämiseksi.
 • Huolehdi käsihygieniasta (pese kädet ja käytä käsidesiä, jota on tarjolla Areenalla).
 • Suosittelemme vahvasti kasvomaskin käyttöä (mahdollista ostaa myös Areenalta).
 • Yski ja aivasta oikein – käytä nenäliinaa, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi.
 • Noudata vähintään 1–2 metrin turvaväliä.

KATSOMOLOHKOT

LähiTapiola Areena on jaettu neljään lohkoon, joilla jokaisella on oma sisäänkäynti, myyntipisteet ja wc-tilat. Lohkojen välillä ei ole mahdollista liikkua ottelutapahtuman aikana.

Kausikorttilaisille on oma normaali paikka varattuna, mutta kausikorttilainen voi vapaasti hakeutua myös katsomolohkossaan toiselle ei varatulle paikalle. Kaikki varatut kausikorttipaikat tunnistat penkissä olevista kausikorttitarroista. Omassa katsomolohkossaan voi vapaasti hakeutua sellaiselle paikalle, että välimatka viereisiin seurueisiin on riittävä.  Voit istua vierekkäisillä paikoilla oman seurueesi kanssa, mutta jätä muihin katsojiin riittävä turvaväli.

Muut kuin kausikorttipaikat eivät ole varattuja paikkoja, joten omassa katsomolohkossaan voi vapaasti hakeutua sellaiselle paikalle, että välimatka viereisiin seurueisiin on riittävä.  Voit istua vierekkäisillä paikoilla oman seurueesi kanssa, mutta jätä muihin katsojiin riittävä turvaväli.

Lohko 1:                                                              

A1, A2, C1, C2, seisomakatsomo A1

Lohkon 1 sisäänkäynti: A1 kulma

 

Lohko 2:                                                              

A3, A4, D3, seisomakatsomo A4

Lohkon 2 sisäänkäynti: A4 kulma

 

Lohko 3:                                                              

B1, B2, C3, C4, seisomakatsomo B1

Lohkon 3 sisäänkäynti: B1 kulma

 

Lohko 4:                                                              

B3, B4, D2, seisomakatsomo B4

Lohkon 4 sisäänkäynti: B4 kulma

 

Pyörätuolikatsomot ja inva-WC:t sijaitsevat lohkoissa 2 ja 4.

 

PALVELUT JA ANNISKELU

Jokaisesta lohkosta löytyy myyntipisteet, WC:t ja anniskelumahdollisuudet. Poikkeustilan vuoksi suosimme maksamisessa lähimaksua.

 

LIPUNMYYNTI – OSTA LIPUT ENNAKKOON!

Turvallisuussyistä suosittelemme ostamaan liput liigaotteluihin ennakkoon, katso ennakkomyyntipisteet alta.

KAPASITEETTI 

Yleisökapasiteettia on rajoitettu niin, että jokaisessa katsomolohkossa on riittävän väljää ja mahdollisuudet hyviin turvaväleihin -ja etäisyyksiin ovat kunnossa.

Lähi-Tapiola Areenan yleisökapasiteetista on käytössä 65% lokakuun otteluissa.

VIP-tilat palvelevat omissa lohkoissaan.

 

ENNAKKOMYYNTIPISTEET

www.Lippu.fi

www.jypliiga.fi

Kävelykadun JYP-kioski (arkisin 11-17 ja pelilauantaisin 11-16)

Prisma Seppä

Citymarket Keljo

R-kioskit

 

HALLISTA POISTUMINEN

Ottelutapahtuman päätyttyä noudata turvallisuusohjeita ja käytä malttia. Älä ruuhkauta oman lohkosi uloskäyntejä. Muista turvavälit myös hallin ulkopuolella.

 

USEIN KYSYTTYJÄ KYSYMYKSIÄ

Miten ottelutapahtumassa huolehditaan hygieniasta?

 • Noudatamme viranomaisten antamia ohjeistuksia käsi- ja yskimishygieniaan liittyen. Käsidesiä on tarjolla sisäänkäynneillä (No Touch käsidesiautomaatit), wc-alueilla ja palvelupisteillä. Asiakkaita muistutetaan hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta infokylteillä sekä mediakuutiolla näytettävällä videolla.

Miten turvaväleistä huolehditaan katsomoissa?

 • LähiTapiola Areenaan katsomolohkoihin myydään lippuja rajatusti niin, että turvavälien säilyttäminen on mahdollista. Kausikorttilaisille on varatut paikat, mutta kausikorttilainen voi myös vapaasti hakeutua katsomolohkossaan ei varatulle paikalle. Muut kuin kausikorttipaikat eivät ole varattuja paikkoja, joten omassa katsomolohkossaan voi vapaasti hakeutua sellaiselle paikalle, että välimatka viereisiin seurueisiin on riittävä. Ethän istu tuntemattoman seurueen välittömään läheisyyteen, vaan kunnioitat heidän tilaansa. Henkilökunta voi huomauttaa ja pyytää seuruetta siirtymään, jos yleisössä ollaan liian tiiviisti.

Pitääkö tapahtumassa käyttää kasvosuojainta?

 • Suosittelemme vahvasti kasvosuojaimen käyttöä ottelutapahtumissamme. JYP-kasvosuojaimia on myynnissä Areenan kaikissa lohkoissa myyntipisteillä. Voit tuoda myös oman kasvosuojaimen otteluun.

Kuka on tehnyt JYPin turvallisuusohjeet poikkeusaikoina?

 • JYPin turvallisuusohje on koostettu yhdessä kaikkien Liiga-seurojen kanssa. Lisäksi apuna on käytetty muun muassa lääkäreiden asiantuntemusta sekä paikallisen aluehallintoviraston ohjeistuksia LähiTapiola Areenan erityispiirteet huomioiden.

 

MEDIALLE

 • Medialle on varattu otteluihin rajallinen määrä paikkoja viranomaismääräykset huomioiden. Paikat varataan nopeusjärjestyksessä.
 • Sisäänkäynti B-puolelta Mediaovesta josta opastus omaan lohkoon (numeroituja paikkoja ei ole).
 • Mediaovella on käsidesiä ja kasvomaskeja median käyttöön. Turvavälejä tulee noudattaa heti halliin tultaessa.
 • Yläkerrassa (selostuskopeissa) toimiville median edustajille on varattu WC-tilat BlackBox -aitiosta.
 • Kuvauspaikat määritellään siten, että turvavälit säilyvät ja kuvaus tapahtuu yhdessä lohkossa.
 • Vaihtoaitioiden välissä olevat kuvauspaikat ovat toistaiseksi pois käytöstä.
 • Kaukalon laidalla pleksin takana voi kuvata, mikäli kulku sinne on järjestettävissä kulkematta pelaajakäytävillä tai lohkojen välillä.
 • Pelaaja -ja valmentajahaastattelut tehdään joko puhelimitse tai yhteyshenkilön kautta erikseen sovittavalla tavalla etäyhteyksien kautta.
  Pelipäivinä: Mikko Viitanen 0400 475 621
  Muina aikoina: Jiri Halttunen 050 564 5696