Konnekuljetuksen otteluennakko: “Jukureilla on revanssihenkeä”

Otteluennakon tarjoaa Konnekuljetus.

JYP mittelee kuluvan vuoden viimeisen liigakamppailunsa tiistaina, kun Jyväskylään vieraaksi saapuu Mikkelin Jukurit. Hurrikaanilauma on voittanut lätkänippujen tämän kauden kaksi aiempaa yhteenottoa, minkä johdosta isännät lähtevät tulevaan mittelöön hienoisena ennakkosuosikkina.

– Olemme kohdanneet toisemme muutaman kerran tällä kaudella ja uskon, että Jukureilla on revanssihenkeä meitä vastaan, JYP-valmennukseen sunnuntaina liittynyt urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen toteaa.

– Meillä on pelillisesti vaikea jakso menossa, minkä johdosta joukkueella on varmasti haluja näyttää kuinka hyvä JYP tällä hetkellä oikeasti on. Uskoisin, että olemme valmiita pelaamaan hyvän jääkiekko-ottelun tiistaina, Viitanen lisää.

JYP-kapteeni Jani Tuppurainen on ollut kahdessa Jukurit-pelissä joukkueensa tehokkain pelimies kolmella (2+1) tehopisteellä (Kuva: Jiri Halttunen).

Hurrikaanimiehistö hyökkää tiistain taistoon pelisuunnitelmalla, jonka päätepisteessä häämöttää kauden viides kolmen pisteen voitto. Jyväskyläläissikermä palasi joulutauolta sunnuntaina Oulussa, jossa Kärpät oli lopulta vahvempi 4-3-lukemin. Tappio oli JYPille samalla seitsemäs perättäinen.

– Olemme päässeet harjoittelemaan muutaman päivän ajan joulun jälkeen, minkä lisäksi käytiin myös Oulussa pelaamassa hyvää joukkuetta vastaan. Kärppiä vastaan meillä oli hetkittäin hyviä jaksoja, mutta ei riittävästi. Meidän tulee ymmärtää se, että hyviä hetkiä pitäisi jatkossa pystyä tuottamaan paljon enemmän, jos haluamme kamppailla pelien voitoista. 

– Nuorella joukkueella on selvä prosessi käynnissä kasvamisen ja ymmärtämisen suhteen. Minulla on kuitenkin vahva usko siihen, että jätkillä on halu saada hommaa eteenpäin ja tehdä töitä sen asian eteen. Se on pienistä asioista kiinni, että saadaan kaikki klikkaamaan. Sitä kautta saadaan tulosta ja tekemistä parannettua.

Koronaviruspandemian vuoksi liigaottelut mitellään vielä toistaiseksi ilman yleisöä (Kuva: Jiri Halttunen).

“Yritämme nuoren puolustuksemme kanssa nostaa tasoamme”

Jukurit majailee sarjataulukossa viisi pistettä  JYPin yläpuolella. Viidestä  aiemmasta pelistään Jukurit on vienyt nimiinsä neljä ottelua (Lukko, Ässät, HPK, Ilves), joista viimeisin oli maanantaina Rauman Lukosta saalistettu 4-0-kotivoitto.

– Jukureiden maanantain ottelu huomioiden meillä voi olla jonkinlaista energiaetua, mutta toisaalta heillä voi olla etua kropassa olevasta pelituntumasta. Nämä asiat riippuvat usein niin monesta eri asiasta. Nykypäivänä pelaajat ovat ympärivuotisesti hyvässä kunnossa ja valmennus on kehittynyt valtavasti, minkä ansiosta pelaajat palautuvat nopeasti. Todellisuudessa näiden asioiden hyödyt yksittäisissä otteluissa ovat minimaaliset.

Mikkeliläishyökkääjä Joachim Rohdin on viiden perättäisen ottelun maaliputkessa (Kuva: Petri Saarelainen / Liiga).

Marko Kauppisen luotsaama Jukurit on viimeistellyt viidessä edellisessä pelissään yhteensä 23 maalia, eli 4,6 maalia per ottelu. Tämä tausta huomioiden puolustuspelaamisen tärkeys tulee korostumaan entisestään joukkueiden ottaessa tiistaina mittaa toisistaan.

– Yritämme nuoren puolustuksemme kanssa koko ajan nostaa omaa tasoamme. Olemme tietoisia, että Jukurit on parantanut hyökkäyspelaamistaan ja saanut siihen viime aikoina uutta draivia tehokkuuden muodossa. Pyrimme varautumaan siihen parhaamme mukaan, Mikko Viitanen päättää.

JYP-Jukurit tiistaina 29. joulukuuta Jyväskylän LähiTapiola Areenalla alkaen kello 18.30.

-> Tee hyvää ja osta Myrsky katsomoon!

 

Antti Hokkanen