Konnekuljetuksen otteluennakko: “Historia ei kerro mitään tulevasta”

Otteluennakon tarjoaa Konnekuljetus.

JYP päättää neljän liigaväännön kiekkoviikonsa lauantaina, kun vieraskaukalossa asettuu vastaan Lappeenrannan SaiPa. Kiekkonippujen kauden kaksi aiempaa yhteenottoa on molemmat tilastoitu JYPin nimiin, mikä entisestään motivoinee SaiPaa voittotaistoon.

– Pelattiin viimeksi Lappeenrannassa ihan hyvä peli ja saatiin puristettua voitto matkaan (2-1 ja). Uskon sen antavan meille itseluottamusta siihen, että sieltäkin on mahdollista pisteitä saada, JYP-valmennuksesta urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen paaluttaa. 

Miska Siikosen jatkoaikamaali takasi JYPille voiton joukkueiden edellisen kohtaamisen päätteeksi (Kuva: Teemu Saarinen / Liiga).

SaiPa hyökkää koitokseen allaan kaksi liigataistoa kuluvalta viikolta. Keskiviikkona Lappeenrannassa Tappara oli etevämpi maalein 6-1  ja perjantaina Pelicans oli kotijäällään parempi 2-1-lukemin. 

– Vastaan luistelee varmasti samanlainen taisteleva SaiPa, kuin aina ennenkin. Valmennukseen hypänneet Hämäläisen Ville ja Kohon Ville ovat tuoneet joukkueen toimintaan mukaan perinteistä saipalaisuutta. SaiPan pelaamisen taso on selkeästi noussut ja he ovat viime aikoina pelanneet hyvää jääkiekkoa. 

Ville Hämäläinen kollegoineen on tuonut lappeenrantalaisryhmään perinteistä saipalaisuutta (Kuva: Kimmo Metsälä / Liiga).

Edellinen vierasvoitto samasta paikasta

Lauantain SaiPa-ottelun myötä JYP on pelannut tällä viikolla neljä peliä viiden päivän sisään. Tiistaina vierasjäällä Tappara oli parempi 6-1-lukemin, keskiviikkona JYP kukisti Jyväskylässä Ässät maalein 4-3 ja perjantaina KalPa oli Jyväskylässä onnekkaampi voittolaukausten jälkeen 2-1-vierasvoittoon päättyneessä koitoksessa.

– Toivottavasti tämän viikon hyvät esitykset (KalPa, Ässät) vapauttaisi jälleen meidän fiilistä ja sitä kautta vähentäisi tietynlaista pakottamista pelin tuloksen kannalta.

JYPin työntäyteinen liigaviikko saa päätöksen Lappeenrannassa (Kuva: Jussi Määttä / Liiga).

Mielenkiintoisena tilastofaktana todettakoon se, että edellisen kerran JYP on voittanut vieraskaukalossa lokakuun 17. päivä. Tuolloin hurrikaaninutut poistuivat jäältä voittajina jatkoajan jälkeen 2-1-lukemin ja vastassa oli silloin juurikin Lappeenrannan SaiPa. Tuon lokakuisen illan jälkeen JYP on pelannut yhdeksän tappiollista vierasmatsia. Aika näyttää toistaako historia itseään ja poistuuko hurrikaanimiehistö Kisapuiston uumenista tälläkin kertaa voitto taskussaan, vai saako vieraskurimus jatkoa.

– Tuohon väliin on mahtunut liian monta vieraspeliä ilman voittoa. Toki täytyy muistaa se, että historia ei kerro mitään tulevasta. Se on usein aina henkimaailman juttuja, että tehdäänkö me vieraspelaamisesta itsellemme liian vaikeaa, Mikko Viitanen mainitsee lopuksi.

SaiPa-JYP lauantaina 23. tammikuuta Lappeenrannan Kisapuiston jäähallissa alkaen klo 17.

 

Antti Hokkanen