Konnekuljetuksen otteluennakko: “Lukko pelaa hyvää jääkiekkoa”

Otteluennakon tarjoaa Konnekuljetus.

JYPin vuoden ensimmäinen kotikamppailu mitellään lauantaina LähiTapiola Areenalla, johon vieraaksi saapuu Rauman Lukko. Joukkueiden kauden ensimmäinen välienselvittely nähtiin marraskuussa Jyväskylässä, jossa Lukko oli parempi 6-1-lukemin. Tällä kertaa kaukalossa nähtäneen aiempaa yhteenottoa sisukkaampi kotijoukkue.

– Lukko pelaa hyvää jääkiekkoa. Heidän tekemisessään on nähtävissä se pitkäjänteinen työ, mitä Raumalla on tehty Pekka Virran johdolla. Olen itse aina tykännyt siitä pelityylistä, jota Lukko vastustajana esittää, JYP-luotsi Mikko Viitanen tunnustaa.

JYP tavoittelee lauantaina vuoden avausvoittoa (Kuva: Jiri Halttunen).

JYP starttasi kuluvaan vuoteen perjantaina Helsingissä, jossa vastassa ollut IFK venyi voittoon 3-2-lukemin. Jyväskyläläisnippu johti ottelua kahden erän jälkeen 2-0-lukemin, mutta helsinkiläismiehistö nousi väkevän kirin ansiosta lopulta voittoon saakka. JYPin molemmat maalit tilastoitiin Robert Rooballe.

– IFK:n tapaan myös Lukko tulee olemaan meille hyvä mittari. Luvassa on kovatempoinen ottelu, jossa päästään mittaamaan kuinka hyviä me ollaan. Meillä on selkeä sotasuunnitelma miten lähdetään pelaamaan Lukkoa vastaan, jotta saataisiin pidettyä pisteet Jyväskylässä, Mikko Viitanen taustoittaa.

Pekka Virta on saanut Lukon hyvään lentoon (Kuva: Atte Rissanen / Liiga).

“Pitää olla tiukkana hommissa”

Lukko saapuu Jyväskylään allaan perjantain 3-0-kotivoitto Oulun Kärpistä. Sarjan kärkipaikalla majailevan raumalaismiehistön osumat kirjattiin Robin Pressille, Eetu Koivistoiselle ja Daniel Audettelle.

– Vastus ei varmasti heikkene perjantaista yhtään. Viimeksi olimme aika purjeessa Lukkoa vastaan. Pyritään jatkamaan viime aikojen peli-ilmettä, niin saadaan haastettua vastustajaa ja pystytään taistelemaan pisteitä, JYP-puolustaja Anttoni Honka linjaa.

Anttoni Honka muistuttaa Lukon vaarallisuudesta (Kuva: Jiri Halttunen).

Kuten jo todettua, niin joukkueiden aiempi yhteenotto tilastoitiin selvällä erolla Lukon hyväksi. Pekka Virran miehistö on pelannut läpi kauden hyvää jääkiekkoa, mikä lupaa raumalaisittain hyvää kauden tärkeimpiä otteluita ajatellen. Toki pudotuspeleihin on vielä runsaasti aikaa ja mitä tahansa voi matkan varrella tapahtua, mutta loistavat aihiot Lukon pelissä ovat olemassa.

– Hereillä täytyy olla koko ajan, eikä vastustajalle saa antaa yhtään ylimääräistä aikaa. Lukolla on todella laadukkaita hyökkääjiä, joilla varmasti riittää taitoa temppuilla kiekon kanssa. Pitää olla tiukkana hommissa, Anttoni Honka naulaa.

JYP-Lukko lauantaina 9. tammikuuta Jyväskylän LähiTapiola Areenalla alkaen kello 17.

 

Antti Hokkanen