Konnekuljetuksen otteluennakko: ”Suurin fokus omassa pelaamisessa”

Otteluennakon tarjoaa Konnekuljetus.

JYP palaa liigapelien pariin tiistaina, jolloin Tampereella käytävässä vieraskamppailussa luistelee vastaan Tappara. Lähes 1,5 viikon pelitauon jälkeen takaisin tositoimiin hyppäävälle JYPille kyseessä on kauden ensimmäinen kohtaaminen Tapparan kanssa.

– Oma odotusarvo peliin on se, että päästään näyttämään niitä juttuja, mitä on harjoiteltu menneen viikon ajan. Ollaan panostettu paljon viisikkopelin parantamiseen hyökkäys- ja puolustuspäässä, JYP-valmentaja Mikko Viitanen luonnehtii.

– Yksilötasolla odotan hieman tehokkaampaa toimintaa ja niitä asioita lähdetään parantamaan. Jos saadaan halutut asiat näkymään, hyökätään laadukkaammin viidellä pelaajalla ja puolustetaan aiempaa aggressiivisemmin omaa päätä, niin varmasti taistellaan pisteistä, Viitanen lisää.

JYP metsästää Tampereelta onnistuneita suorituksia (Kuva: Tomi Vastamäki / Liiga).

Sarjassa yhdeksännellä sijalla keikkuva Tappara on pelannut tämän vuoden puolella kolme koitosta, joista matkaan on tarttunut voitto (SaiPa) ja kaksi tappiota (Jukurit, KooKoo). Joulukuun alun jälkeen kirvespaidat ovat kiekkoilleet kuusi kamppailua, joista tamperelaisvoittoon on päättynyt ainoastaan kaksi ottelua.

– Tapparalla on laadukas materiaali. Vastaan tulee hyvä jääkiekkojoukkue, jolla on oma tapa pelata ja josta löytyy hyviä pelaajia. Suurin fokus meillä on kuitenkin omassa pelaamisessa ja sitä kautta ehjässä 60-minuuttisessa.

Tappara-luotsi Jussi Tapola (takarivissä, vas.) luotsaa joukkueensa kauden ensimmäiseen JYP-taistoon (Kuva: Saana Hakala / Liiga).

”Yritetään säästää energiaa oikeissa paikoissa”

JYPin kuluva vuosi on toistaiseksi pitänyt sisällään kaksi mittelöä. Tiistaiseen Tappara-taistoon hurrikaanimiehistö lähtee kahden tappion (Lukko, HIFK) saattelemana.

– Saimme näistä peleistä hyvää näyttöä siitä, mitä huippujoukkueen pelaaminen liigatasolla tällä hetkellä on ja mitä se meille tarkoittaa. Saimme selkeää näyttöä siitä, että meidän pitää parantaa omaa pelaamistamme joukkue- ja yksilötasolla.

– Pystyimme nuorella joukkueella kamppailemaan hyvin ja laittamaan muille vastaan. Saimme hyvää oppia molemmista peleistä. Jos emme ole tällä rosterilla voittamassa pelejä, niin ainakin ollaan oppimassa.

Hurrikaanimiehistössä tultaneen näkemään rotaatiota peliruuhkan vuoksi (Kuva: Jussi Määttä / Liiga).

Kuluva viikko on JYPille työntäyteinen. Jyväskyläläisnippu pelaa nimittäin viiteen päivään neljä ottelua (Tappara, Ässät, KalPa, SaiPa), mikä luonnollisesti laittaa pelaajiston äärimmilleen.

– Viime viikolla päästiin harjoittelemaan ja viikonloppuna ladattiin pari päivää akkuja. Maanantai oli tavallaan viikon ainoa harjoituspäivä, kun loppuviikon ajan keskitytään peleihin.

– Yritetään säästää energiaa oikeissa paikoissa ja ladata joukkue suorittamaan mahdollisimman hyvin, kun on sen aika. Hyökkääjistöön saadaan tälle viikolle leveyttä (KeuPa-lainat Jani Siekkinen ja Joonas Larinmaa) ja rotaatiota tullaan varmasti miettimään peliruuhkassa. 

Tappara-JYP tiistaina 19. tammikuuta Tampereen Hakametsän jäähallissa alkaen klo 18.30.

 

Antti Hokkanen