Konnekuljetuksen otteluennakko: “Täytyy hyökätä laadukkaammin”

Otteluennakon tarjoaa Konnekuljetus.

JYP jatkaa liigamittelöitään perjantaina Jyväskylässä, kun Tampereen Tappara vierailee LähiTapiola Areenalla ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Kirvesrinnat veivät viime viikolla pelatun joukkueiden kauden ensimmäisen yhteenoton nimiinsä, mikä nostaa vierasjoukkueen hienoisen ennakkosuosikin asemaan otteluun lähdettäessä.

– Vastassa on varmasti samanlainen vastus, kuin viime viikolla Hakametsässä. Kurinalaisesti pelaava joukkue, josta löytyy taitavia yksilöitä. Jäätiin viime kohtaamisen 1. erässä Tapparan kyydistä ja sitä kautta menetettiin pisteet heille, JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen taustoittaa.

– Toisaalta viime viikon kohtaaminen toimi hyvänä herätyksenä meille, kun mietitään mitä vaaditaan, jos halutaan voittaa pelejä tässä sarjassa. Tuosta ottelusta lähtien on pystytty kehittämään omaa pelaamista, johon on pyrittykin tämän kauden aikana, Viitanen lisää.

JYP metsästää perjantaina kauden kuudetta kotivoittoaan (Kuva: Jiri Halttunen).

Hurrikaanimiehistö starttasi kuluvaan kiekkoviikkoon keskiviikkona Raumalla, jossa vastassa ollut sarjakärki Lukko osoittautui paremmaksi 4-0-lukemin. Raumalaisryhmittymän voitto oli pelitapahtumien valossa täysin oikeutettu, mutta jyväskyläläisjoukkueen vierasesitys oli loppulukemista huolimatta isoilta osin positiivinen.

– Tehtiin omalla toiminnalla Lukon maalivahdista (Lassi Lehtinen) illan sankari. Peli päättyi 4-0-lopputulokseen, missä viimeinen maali tuli tyhjiin. Käytännössä hävittiin jokainen erä 1-0. Meillä oli oma etsikkoaikamme pelin tuoksinassa, mutta tehottomuus oli meille aikamoinen akilleenkantapää Raumalla.

– Isossa kuvassa pelimme oli ihan hyvällä tasolla. Meillä on edelleen pelin jokaisella osa-alueella, niin kiekollisessa hyökkäyspelaamisessa kuin puolustamisessakin parantamisen varaa. Lopputulema oli nuorelta joukkueelta kuitenkin ihan mallikas suoritus sarjajohtajaa vastaan.

JYPin tehokkain maalintekijä Robert Rooba (88) on tehnyt tammikuun seitsemässä pelissä kolme osumaa (Kuva: Jiri Halttunen).

“Pitää pystyä häiritsemään Tapparan hyökkäyspelirytmiä”

Sarjataulukon kahdeksatta sijaa miehittävä Tappara saapuu Keski-Suomeen kolmen pelin voittoputkessa (SaiPa x2, JYP). Kyseisen voittoputken aikana tamperelaisnippu on iskenyt kiekon vastustajan verkkoon yhteensä 17 kertaa, kun samaan aikaan omissa on soinut vain neljästi. Voinee siis hyvällä syyllä sanoa, että JYPiä vastaan asettuu hyökkäysvoimainen vastus, joka taitaa myös tiiviin puolustuspelaamisen.

– Meidän pitää pystyä häiritsemään Tapparan hyökkäyspelirytmiä. He pelaavat hyökkäysalueella hyvää kiekollista peliä, minkä vuoksi meidän on kyettävä pysäyttämään heidän liikkeensä. Sitä kautta on päästävä riistoihin ja saatava peliväline hallintaan. 

Tappara on esiintynyt viime aikoina kaukalossa iloisella ilmeellä (Kuva: Juuso Pellava / Liiga).

JYP joutui siis nöyrtymään Tapparalle sesongin avaustaistossa, joka miteltiin viime tiistaina Tampereella. Kirvesrinnat olivat kamppailussa selvästi parempia, eikä loppulukemat (6-1) jättäneet jossiteltavaa. Isäntien tehomiehinä pelissä kunnostautuivat kolme syöttöpistettä keränneet Kristian Kuusela ja Anton Levtchi, kun taas vieraiden ainoasta osumasta vastasi Jarkko Immonen.

– Kaikkihan liittyy aina kaikkeen, mutta tietysti meidän pitää pystyä pelaamaan kiekolla. Täytyy hyökätä laadukkaammin ja paremmin, sekä pysyä kiekossa pidempiä aikoja mitä viime viikolla Tampereella pysyttiin, Mikko Viitanen toteaa.

– Puolustuspelaamisessa viisikon tulee pystyä liikkumaan aiempaa kohtaamista yhtenäisemmin. Viisikkopuolustamisen tulee olla ihan tapissa, jos meinataan pisteille päästä. Meillä oli Tampereella paljon ongelmia omien viisikoiden rytmien kanssa. Tehtiin huonoja valintoja ja se näkyi karusti tulostaululla, Viitanen päättää.

JYP-Tappara perjantaina 29. tammikuuta Jyväskylän LähiTapiola Areenalla alkaen klo 18.30.

-> PAHVIFIGUURI -KAMPANJA JATKUU

 

Antti Hokkanen