Konnekuljetuksen otteluennakko: “Vaaditaan kovaa luistelua ja viisautta kiekon kanssa”

Otteluennakon tarjoaa Konnekuljetus.

JYP käynnistää vuoden 2021 liigaotteluiden osalta perjantaina, kun ohjelmassa on vieraskamppailu Helsingin IFK:ta vastaan. Joukkueiden kauden kaksi aiempaa yhteenottoa on molemmat kirjattu petopaitojen nimiin, joten hurrikaanimiehistö reissaa Nordenskiöldinkadulle taatusti revanssi mielessään.

– Pyritään päästä pelaamaan omilla vahvuuksillamme. Yritetään saada kovaa vauhtia kiekot hyökkääjille ja sitä kautta peliä IFK-päätyyn. Tämän myötä antaisimme itsellemme mahdollisuuden raapia pisteitä mukaan kotimatkalle, JYP-valmentaja Mikko Viitanen paaluttaa pelin lähestyessä.

IFK miehittää tällä hetkellä sarjan neljättä sijaa (20 ottelua – 35 pistettä). Seitsemästä edellisestä pelistään viisi mittelöä voittanut helsinkiläisnippu pelasi tyngäksi jääneen joulukuun aikana kaksi ottelua, joista matkaan tarttui voitto (SaiPa) ja tappio Lukko). Mielenkiintoa perjantain taistoon tuo se fakta, että IFK on edellisen kerran ollut tositoimissa 18. joulukuuta juurikin SaiPaa vastaan.

– Uskon, että vastaan tulee juuri odotetunlainen IFK. Aktiivisesti pelaava ja hyökkäysvoimainen joukkue. Meiltä vaaditaan kovaa luistelua ja viisautta kiekon kanssa. Täytyy tiedostaa miten pelata kiekollisena ja osata hyödyntää omat hetket.

IFK oli joukkueiden edellisessä Helsingin kohtaamisessa selvästi parempi (Kuva: Juuso Pellava / Liiga).

“Pyrimme jatkuvasti kehittämään taisteluilmettämme”

JYP katkaisi seitsemän ottelun tappioputkensa juuri ennen vuodenvaihdetta, kun jyväskyläläisjoukkue kukisti kotikaukalossa Mikkelin Jukurit 4-0-lukemin. Paluu voittokantaan oli seurausta ennen muuta hyvästä puolustuspelistä, jollaista tarvitaan myös perjantai-iltana Nordenskiöldinkadun kirkkaissa valoissa.

– Rakennamme nuoren joukkueen identiteettiä ja pyrimme jatkuvasti kehittämään taisteluilmettämme puolustuspelaamisen kautta. Pelaamisessamme on vielä paljon tekemistä. Tiukka puolustuspelaaminen kuitenkin mahdollistaa sen, että päästää hallitsemaan kiekkoa ja sitä kautta hyökkäämään. Tämän seurauksena pääsemme myös tekemään tuhoa vastustajan päädyssä.

JYP tavoittelee perjantaina kauden ensimmäistä IFK-voittoaan (Kuva: Juuso Pellava / Liiga).

Kuluvan kauden molemmat kohtaamiset on siis kirjattu IFK:n nimiin. Syyskuun sarja-avauksessa petopaidat olivat parempia 5-2-lukemin, kun taas lokakuun lopulla Jarno Pikkaraisen suojatit saalistivat tililleen selvän 4-0-voiton. Lienee sanomattakin selvää, että näyttöhaluja JYPiltä tuskin tulee puuttumaan kiekon tippuessa perjantaina jäähän.

– Meillä on joukkueen kanssa ollut teemana se, että emme hirveästi katso menneisyyteen. Totta kai asioist pitää ottaa opiksi ja tunnistaa ne jutut, joissa on parannettavaa. Katseemme on kuitenkin kirkkaasti siinä, mitä edessä on. Uskomme siihen, että perjantaina jäällä nähdään aiempia kohtaamisia parempi JYP, Mikko Viitanen toteaa lopuksi.

IFK-JYP perjantaina 8. tammikuuta Helsingin jäähallissa alkaen kello 18. 

 

Antti Hokkanen