Konnekuljetuksen otteluennakko: “Vastus on kovin mahdollinen”

Otteluennakon tarjoaa Konnekuljetus.

Viime viikon peliruuhkasta kunniakkaasti selviytynyt JYP starttaa uuteen kiekkoviikkoon keskiviikkona, kun vierasjäällä luistelee vastaan sarjajohtaja Rauman Lukko. Hurrikaaninutut lähtevät tulevaan kamppailuun tähtäimessään kauden ensimmäinen päänahka raumalaisryhmittymästä.

– Vastassa on Liigan tämän hetken paras joukkue, jonka peliin meidän pitää pystyä vastaamaan omalla pelaamisella. Meidän tulee joukkueena tiedostaa se, että vastus on kovin mahdollinen. Valmennuksen ja pelaajien valmistautuminen otteluun tulee olla sillä tasolla, että pystymme vastaamaan Lukon asettamaan haasteeseen, JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen korostaa keskiviikon kamppailun kynnyksellä.

– Uskon, että viime viikolta otetut pisteet vapauttavat energiaa ja tuovat positiivista fiilistä joukkueen päivittäiseen arkeen. Me olemme kuitenkin vasta pitkän matkamme alkutaipaleella, mutta viikon viikon perusteella otettiin hyvin pieniä, mutta oikeaan suuntaan olevia askeleita, Viitanen jatkaa.

Lukko pelaa tällä hetkellä koko sarjan vakuuttavinta jääkiekkoa (Kuva: Elmeri Elo / Liiga).

Lukko hyökkää keskiviikon mittelöön allaan tiistain kärkikamppailu, jossa vastassa ollut Lahden Pelicans oli kotijäällään etevämpi maalein 4-2. Raumalaismaaleista pelissä vastasivat Robin Press ja Sebastian Repo. Lukko on pelannut kuluvalla kaudella 12 kotiottelua, joista se on hävinnyt ainoastaan yhden kamppailun (3-4 KalPa). Siinäpä siis porkkanaa kerrakseen hurrikaanisotureille keskiviikon iltapuhdetta ajatellen.

– Lukko on perinteisesti ollut vahva kotijoukkue. He ovat pelanneet vahvasti läpi kauden ja joukkue on täynnä hyviä yksilöitä. Lukko pelaa koko joukkueena hyvää ja tiivistä viisikkopeliä. Odotusarvo otteluun lähdettäessä on se, että meidän nuorta joukkuetta mitataan erityisesti siinä, kuinka paljon pystymme lyömään itsestämme likoon, Lukko-paidassa kausilla 2006-2009 kiekkoillut Mikko Viitanen painottaa.

Joukkue osoitti taistelutahtoa ja sinnikkyyttä

JYP kiekkoili viime viikolla neljä koitosta, joista matkaan tarttui kaksi voittoa (SaiPa, Ässät) ja kaksi tappiota (Tappara, KalPa). Yhdeksästä mahdollisesta pisteestä jyväskyläläissikermä saalisti tililleen seitsemän pinnaa, jota voidaan pitää nuorelta joukkueelta erinomaisena suorituksena.

– Viime viikko lähti hieman heikosti liikkeelle Tappara-vieraspelitappiolla, minkä jälkeen nähtiin valmennuksen puolelta joukkueen pelaamisessa tiettyjä eteenpäin menneitä rakenteellisia juttuja. Joukkue reagoi hyvin seuraavaan Ässät-peliin, josta saatiin voitto kaivettua.

– Viikon jälkimmäisissä peleissä saatiin hieman heikkoja lähtöjä otteluiden alkuun. Näin kävi varsinkin ensimmäisissä erissä, joissa emme päässeet pelaamaan omilla vahvuuksilla. Pisteiden kerääminen otteluista, puolustushalukkuus, joukkueen sitkeys ja varsinkin Lappeenrannan pelin toisen erän alivoimaminuuttien tappaminen olivat sellaisia asioita, jotka osoittivat joukkueen taistelutahdon ja sinnikkyyden.

JYP-valmennusta vahvistava urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen (takarivissä, toinen oik.) peräänkuuluttaa rohkeutta kiekolliseen pelaamiseen (Kuva: Jiri Halttunen).

”Me emme saa pelätä pelaamista kiekolla”

Lukko ja JYP ovat ottaneet toisistaan mittaa siis kahdesti aiemmin tämän kauden aikana. Marraskuussa Pekka Virran suojatit vieraskaukalossa selvästi parempia (6-1), kun taas tammikuussa joukkueiden välinen ero pieneni huomattavasti raumalaisten eduksi (2-0). 

– Meidän pitää kyetä vastaamaan fiksusti Lukon pelaamiseen. Vastustajan kiekollista rytmiä pitää päästä häiritsemään ja sitä kautta saada irtokiekkoja. Me emme saa pelätä pelaamista kiekolla. Hyökkäyspeliä pitää pystyä luomaan sillä ajatuksella, että pysytään hyökkäysalueella kiekossa kiinni ja saadaan sitä kautta vietettyä mahdollisimman paljon aikaa Lukon päädyssä, JYP-valmennusta vahvistava Mikko Viitanen toteaa.

– Tottakai Lukkoa vastaan tulee huomioida myös heidän erinomainen kiekollinen pelaaminen. Meillä on olemassa selkeät suunnitelmat siihen, miten lähdetään puolustuksen osalta toimimaan ja miten kyetään fiksuun hyökkäyspeliin kiekollisena, Viitanen päättää.

Lukko-JYP keskiviikkona 27. tammikuuta Rauman Kivikylän Areenalla alkaen klo 18.30.

 

Antti Hokkanen