Konnekuljetuksen otteluennakko: “Alkaa olla aika saada tappioputki poikki”

Otteluennakon tarjoaa Konnekuljetus.

JYP pelaa kuluvan liigaviikon päättävän koitoksen lauantaina kotikaukalossa, jossa vastaan luistelee neljättä – ja samalla viimeistä kertaa tämän runkosarjassa – kohdattava Helsingin IFK. Kuluvan kiekkovuoden 14 pelistään ainoastaan kaksi voittoa haalinut JYP saa tehdä jälleen täyden päivätyön, jos se mielii raapia pisteitä pudotuspelien kotiedusta taistelevalta helsinkiläisvastustajalta.

– Meidän tulee löytää keinoja valmistaa itsemme pelin alkuun ja saada sitä kautta parempaa suuntaa otteluun. Tottakai meidän pitää myös päästä takaisin kasvattamaan voittosarakettamme, sillä nyt alkaa olla aika saada tappioputki poikki, JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen korostaa IFK-mittelön kynnyksellä.

Kauden pisimmässä tappioputkessa (8 ottelua) tarpovat hurrikaaninutut ovat kiekkoilleet tällä viikolla kaksi mittelöä. Tiistaina Porin Ässät oli kotonaan parempi 3-0-lukemin, kun taas torstaina Lahden Pelicans vei Jyväskylästä sarjapisteet matkaan 5-3-vierasvoiton myötä.

JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen (takarivissä, kesk.) joukkueineen tiedostaa IFK:n iskukyvyn (Kuva: Jiri Halttunen).

– Ässät-ottelu oli pelillisesti meiltä hyvää peliä, vaikka tulos jäikin harmittavasti puuttumaan. Pelicans-peliin emme saaneet Porin kamppailusta sellaista nostetta, mitä oltaisiin haluttu. Me emme saaneet siirrettyä Ässät-pelissä nähtyä viisikkopelaamista Pelicans-otteluun oikein miltään osin ja se jäi hieman kaivelemaan mieltä.

– Ässiä vastaan otettiin tuloksesta huolimatta hyvä lähtö tälle peliviikolle, mutta Pelicansia vastaan mentiin pelaamisessa pari askelta taaksepäin. Tässä vaiheessa meidän ei auta kuin uskoa siihen, että se peli vielä tulee sieltä. Tehdään yhdessä töitä asian eteen koko joukkueen voimin kaukalossa ja sen ulkopuolella. 

“Ymmärretään mitä on tulossa vastaan”

Liigassa toisella sijalla keikkuva Helsingin IFK on pelannut tällä viikolla kolme peliä, joista matkaan on tarttunut kaksi vierasvoittoa (KooKoo, Pelicans) ja yksi kotitappio (SaiPa). 

– Uskon, että vastaan tulee yhtä aktiivinen IFK kuin mitä yleensä Helsingissäkin on vastassa. Pikkaraisen Jarno on ollut joukkueen peräsimessä pitkään ja hänen kädenjälkensä näkyy IFK:n pelaamisessa. Ymmärretään mitä on tulossa vastaan ja pyritään löytämään keinot päästä pois kovan prässin alta. 

IFK-käskijä Jarno Pikkarainen (kolmas oik.) luotsaa joukkuettaan kohti runkosarjan kärkisijoja (Kuva: Elmeri Elo / Liiga).

JYP ja IFK ovat kohdanneet toisensa tämän kauden Liigassa kolmesti aiemmin ja jokaisella kerralla petopaidat ovat vieneet pidemmän korren (5-2, 4-0, 3-2). JYPistä tehopisteiden muodossa terävimmin ovat onnistuneet Robert Rooba (2+0), Patrik Puistola (1+1), Jerry Turkulainen ja hiljattain Ruotsiin siirtynyt Miska Siikonen (0+2). IFK:n riveistä tehokkaimpina ovat häärineet Jere Sallinen (3+1) ja Alex Broadhurst (0+4).

– Edellisestä IFK-ottelusta (3-2) on selkeä muistikuva. Olimme siinä taistellen pelissä mukana, mutta kokonaisuutena pelaamisemme IFK:ta vastaan on aina jäänyt hieman vajaaksi. Meillä tulee olla selkeä ymmärrys siitä, että olemme valmiita vastustajan kamppailupelaamiseen. Pyritään voittamaan yksittäisiä kamppailutilanteita, pitämään kiekosta huolta, hyökkäämään järkevästi ja luopumaan pelivälineestä oikeaan aikaan, Mikko Viitanen painottaa.

– Aiemmissa peleissä meidän otteista on puuttunut tietynlaista tasapainoa, jota nyt kaipaamme lauantain otteluun, Viitanen päättää.

JYP-IFK lauantaina 20. helmikuuta Jyväskylän LähiTapiola Areenalla alkaen klo 17.

 

-> PAHVIFIGUURI -KAMPANJA JATKUU

-> JYP Pregame-lähetys

 

Antti Hokkanen