Konnekuljetuksen otteluennakko: “Kiekolliseen peliin enemmän rohkeutta ja järkeä”

Otteluennakon tarjoaa Konnekuljetus.

Liigaviikko päättyy JYPin osalta lauantaina vierasmaisemissa, kun hurrikaanisoturit matkaavat Kaakkois-Suomeen Kouvolan KooKoon vieraaksi. Kyseessä on lätkänippujen tämän kauden toinen yhteenotto.

– KooKoo on todella kova vastus. He pelaavat laadukasta jääkiekkoa ja tulossa on varmasti vauhdikas ottelu. Peli pelataan isossa kaukalossa, joten joudumme luistelemaan tiiviillä viisikoilla, jos haluamme menestyä ottelussa, JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen korostaa.

JYPin tavoitteena on olla KooKoota edellä Kouvolan lauantai-illassa (Kuva: Ella Taponen / Liiga).

JYPin tämä viikko on toistaiseksi pitänyt sisällään kaksi ottelua. Keskiviikkona jyväskyläläisjoukkue joutui taipumaan voittomaalikilpailussa Vaasan Sportille 4-5-lukemin, kun taas perjantaina viikon toisessa kotiottelussa vastassa ollut Mikkelin Jukurit vei sarjapisteet matkaansa 5-1-vierasvoiton myötä.

– Meillä on varmasti nälkää tämän viikon tappioiden jäljiltä. Lähdemme ihan tosissaan hakemaan voittoa Kouvolasta, JYP-hyökkääjä Samuel Valkeejärvi linjaa viikon päättävän lauantaimittelön lähestyessä.

“KooKoo on laadukas vastustaja”

Sarjataulukossa neljättä sijaa miehittävä KooKoo lähtee taistoon allaan voitto ja tappio kuluvalta viikolta. Tiistaina kouvolalaisryhmä kukisti vieraskaukalossa Oulun Kärpät voittomaalikilpailun jälkeen 2-1-lukemin, mutta perjantain kierroksella SaiPa oli kotonaan etevämpi (4-1) päättäen samalla KooKoon huiman kahdeksan ottelun voittoputken.

– KooKoo on laadukas vastustaja. On tosi hienoa päästä mittaamaan oma, sekä joukkueen taso, Samuel Valkeejärvi sanoo.

Joukkueiden kauden avauskohtaaminen oli KooKoon hallintaa (Kuva: Ella Taponen / Liiga).

KooKoon ja JYPin kauden avauskohtaaminen nähtiin toisella pelikierroksella lokakuun alkupuolella, jolloin Kouvolassa käyty koitos tilastoitiin kotijoukkueelle 3-1-lukemin. KooKoon maalintekijöinä kunnostautuivat tuolloin Kyle Platzer, Joonas Oden ja Kasper Björkqvist. JYPin ainokaisesta vastasi puolestaan aiemmin tällä viikolla ruotsalaisjäille siirtynyt Miska Siikonen.

– Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa kaaduimme osittain niihin samoihin ongelmiin, joiden kanssa olemme painineet pitkin kautta. Tuolloin emme kyenneet vastaamaan KooKoon pelinopeuteen ja ottelu kaatui lopulta yksittäisiin virheisiin. Kiekolliseen peliin tulee saada enemmän rohkeutta ja järkeä, sillä ne antavat meille mahdollisuuden voittaa näitä otteluita, Mikko Viitanen kiteyttää lopuksi.

KooKoo-JYP lauantaina 6. helmikuuta Kouvolan Lumon Areenalla alkaen klo 17.

 

Antti Hokkanen