Konnekuljetuksen otteluennakko: “Menneisyyden virheistä otettava opiksi”

Otteluennakon tarjoaa Konnekuljetus.

Yhdeksän ottelun tappioputkessa tarpova JYP hakee paluuta voittokantaan tiistaina, kun LähiTapiola Areenalla vierailee Turun Palloseura. Hurrikaanisikermä pelaa tällä viikolla neljä ottelua viiteen päivään ja kun ensi viikolla on luvassa niin ikään neljän pelin viikko, voitaneen tulevaa kahden viikon rypistystä hyvällä syyllä pitää todellisena koetinkivenä nuorelle jyväskyläisjoukkueelle. 

– Yritetään valmistaa joukkuetta tulevaan siten, että peleissämme olisi nähtävissä mahdollisimman paljon energiaa, JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen taustoittaa liigaviikon kärkeen.

– Harjoittelussa pyritään keskittymään olennaisiin asioihin, eli niihin seikkoihin, joita valmennus kokee peleistämme puuttuvan.Harjoittelemisella ei toki saada ihmeitä aikaan ja kun aikaakaan siihen ei oikein ole, niin yritetään auttaa joukkuetta valmistautumisessa videoiden ja muun datan avulla. Yritetään olla koko ajan perillä tulevasta vastustajasta ja siitä mitä on tulossa vastaan, Viitanen lisää.

JYP mittaa TPS:n vireen kuluvalla viikolla kahteen otteeseen (Kuva: Jiri Halttunen).

JYP joutuu tälläkin viikolla todella tiukkaan testin, kun ottaa huomioon mistä sijoituksista tulevat vastustajat tällä hetkellä kamppailevat. Tiistaina ja lauantaina kohdattava TPS on parhaillaan sarjakolmonen, Tappara heti perään neljäntenä ja Ässät puolestaan miehittää Liigan kymmenettä sijaa. 

– Muutamassa viime viikon ottelussa oli nähtävissä parempaa hyökkäyspeliä, mikä on ollut aiemmin tällä kaudella meille selkeä murheenkryyni. Ylivoimapelaaminen on myös hieman heräämässä henkiin. Ne ovat niitä asioita, mistä meidän täytyy jaksaa pitää kiinni. 

– Joukkueelle täytyy antaa kiitosta siitä, että he taistelevat ja haluavat pärjätä. Vaikeasta tilanteesta huolimatta katse on koko ajan eteenpäin. Olemme yhdessä päättäneet, että saamme tämän kurssin vielä käännettyä.

Hurrikaaniryhmä tavoittelee tuloksekkaan hyökkäyspelaamisen kautta kauden avausvoittoa turkulaisvastustajastaan (Kuva: Jiri Halttunen).

”Jänne katkeaa syystä tai toisesta”

TPS pelasi viime viikolla neljä ottelua (Kärpät, Sport, KalPa, Ässät), joista turkulaisseura onnistui voittamaan ainoastaan porilaisryhmää vastaan käydyn koitoksen. Helmikuussa pelaamistaan kymmenestä ottelusta Raimo Helmisen suojatit ovat onnistuneet viemään nimiinsä kuusi taistoa. 

– Vastustajalla on viime aikoina ollut hyvä ja nousujohteinen ote pelissä ja. TPS on pelannut iloista ja hyvännäköistä jääkiekkoa. Alkukaudella heidän pelin rakenne ei välttämättä ollut ihan niin hyvässä kuosissa, mitä se on ollut nyt viime aikoina, Mikko Viitanen mainitsee.

TPS antaa taatusti jälleen kerran tiukan vastuksen JYPille (Kuva: Jiri Halttunen).

JYP ja TPS ovat kohdanneet toisensa tämän kauden aikana kahdesti aiemmin. Turussa lokakuun loppupuolella käyty kohtaaminen tilastoitiin TPS:lle voittomaalikilpailun jälkeen 2-1-lukemin, kun taas reilua kuukautta myöhemmin Jyväskylässä nähty maalirikas mittelö kirjattiin sekin turkulaismiehistön nimiin maalein 6-4.

– Edellisestä TPS-kohtaamisesta aiheutui meille aika kirvelevä tappio. Kaaduimme silloin yksittäisiin virheisiin ja sitähän koko kautemme on pienoiskoossa ollut. Pystytään kamppailemaan voitoista ja pelaamaan jaksoittain hyvää peliä, mutta sitten jänne katkeaa syystä tai toisesta. 

– Jokainen tilanne ei ratkaise peliä, mutta jokainen tilanne ja se miten ne pelataan, ovat merkityksellisiä ottelun lopputuloksen kannalta. Nuori joukkueemme on maksanut kovia oppirahoja koko kauden ajan, mutta ne vaan pitää maksaa. Menneisyyden virheistä on otettava opiksi.

JYP-TPS tiistaina 23. helmikuuta Jyväskylän LähiTapiola Areenalla alkaen klo 18.30.

-> PAHVIFIGUURI -KAMPANJA JATKUU

 

Antti Hokkanen