Konnekuljetuksen otteluennakko: “Paremman hyökkäyspelin kautta kiinni maalintekoon”

Otteluennakon tarjoaa Konnekuljetus.

JYP palaa tositoimiin torstaina kotikaukalossa, kun Jyväskylässä vierailee Lahden Pelicans. Sarjataulukossa joukkueiden välillä on eroa peräti 32 pistettä pussinokkien hyväksi, minkä johdosta hurrikaaniryhmä lähtee otteluun altavastaajan asemasta.

– Torstain ottelun odotusarvo on se, että pysyttäisiin kiinni siinä punaisessa langassa, josta saatiin hieman otetta tiistaina Porissa. Valmennus on vaatinut joukkueelta parempaa hyökkäyspeliä ja siitä saatiin viitteitä Ässät-ottelussa, JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen linjaa.

– Pyritään pääsemään paremman hyökkäyspelin kautta kiinni maalintekoon ja sitä kautta pisteisiin, Viitanen lisää.

Brad Lambert (oik.) vastasi JYPin ainoasta maalista joukkueiden edellisessä kohtaamisessa (Kuva: Jiri Halttunen).

JYPin viikko lähti käyntiin tappiollisissa merkeissä, kun Porin Ässät oli tiistain kierroksella kotonaan etevämpi 3-0-lukemin. Seitsemännen perättäisen tappion kokenut jyväskyläläismiehistö oli ottelussa hallitsevampi osapuoli, mutta lukuisista maalipaikoista huolimatta tehottomuus koitui JYPin murheenkryyniksi. 

– Olimme Porissa niskan päällä ja saimme esille asioita, joita olemme joukkueen kanssa harjoitelleet. Se oli tietysti laiha lohtu, kun emme saaneet maalin maalia lukuisista laukauksista ja maalipaikoista huolimatta. 

– Pelillinen suunta oli kuitenkin oikea ja sitä voidaan pitää positiivisena seikkana. Meidän tulee jatkossakin pysyä hyökkäyspelin temmossa yhdessä ja luotua tilanteita vastustajan maalille.

Pelicans oli edellisellä Jyväskylän vierailulla täysin omaa luokkaansa (Kuva: Jiri Halttunen).

“Pääpaino on siinä, miten haluamme peliä pelattavan”

Pudotuspelien kotiedusta tällä hetkellä tiukasti kamppaileva Pelicans käynnisti liigaviikkonsa tiistaina, jolloin Lahdessa käydyssä koitoksessa Tampereen Tappara oli parempi maalein 4-3. Pelicans on onnistunut voittamaan kahdeksasta edellisestä liigataistostaan ainoastaan yhden mittelön (HPK).

– Vastaan tulee varmasti hyvin liikkuva ja kiekollisesti varma joukkue. Pelicans on hyvin valmennettu ja organisoitu ryhmä, joka pelaa tänä vuonna menestyksestä. Luvassa on varmasti vauhdikas ottelu, jonka tullee voittamaan se, joka pystyy pitämään kiekkoa, hallitsee pelin tempoa ja kykenee luomaan maalipaikkoja.

Pelicans-käskijä Tommi Niemelä (takarivissä, vas.) on luotsannut joukkuettaan tällä kaudella menestyksekkäästi (Kuva: Jiri Halttunen).

JYP ja Pelicans ovat kohdanneet toisensa tämän kauden Liigassa kertaalleen aiemmin. Lokakuun lopulla Jyväskylässä käyty koitos oli lahtelaisvieraiden näytös, joka kirjattiin lopulta Pelicansille tylyin 7-1-lukemin. 

– Edellinen kohtaamisemme oli meiltä jonkinnäköinen ohipeli. Teimme silloin ratkaisevia virheitä kiekolla, mikä johti meidän kannalta hieman ikävään lopputuloksen.

– Jos peilataan tulevaa ottelua edelliseen yhteenottoon, niin meidän pitää karsia isot kiekolliset virheet pelistämme pois. Isossa kuvassa meidän pitää pystyä vastaamaan Pelicansin organisoituun systeemiin ja tapaan pelata jääkiekkoa omilla vahvuuksillamme. Pääpaino on edelleen siinä, miten haluamme peliä pelattavan. Koitetaan pelata niin, että päästään pelin päälle ja sitä kautta määrittelemään rytmiä kiekollisena.

JYP-Pelicans torstaina 18. helmikuuta Jyväskylän LähiTapiola Areenalla alkaen klo 18.30.

-> PAHVIFIGUURI -KAMPANJA JATKUU

 

Antti Hokkanen