Konnekuljetuksen otteluennakko: “Peliin lähdön on oltava parempi”

Otteluennakon tarjoaa Konnekuljetus.

LähiTapiola Areenalla mitellään sarjapisteistä jälleen perjantaina, kun JYP saa vieraakseen Mikkelin Jukurit. Hurrikaaninutut lähtevät viikon toiseen kamppailuunsa kauden neljäs Jukurit-voitto mielessään.

– Tietysti aina tappiopelin jälkeen halutaan päästä takaisin voittojen tielle. Päällimmäisenä se on mielessä perjantaihin suunnattaessa, JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen taustoittaa Jukurit-taiston lähestyessä.

– Peliin lähdön on oltava parempi, jotta saadaan ote ottelusta. Koko kauden ajan meillä on ollut haasteita siinä, ettemme ole saaneet otteluihin kunnon lähtöjä. Sitä osa-aluetta olemme pyrkineet selkeästi painottamaan ja sitä lähdetään nyt muuttamaan, jotta päästäisiin paremmin peliin kiinni heti alusta, Viitanen painottaa.

JYP on ollut kuluvan kauden kohtaamisissa aina potkun Jukureita edellä (Kuva: Jiri Halttunen).

Joukkueet ovat kohdanneet tämän kauden runkosarjassa toisensa kolmesti aiemmin ja jokaisella kerralla JYP on selviytynyt kaukalosta voittajana (4-3, 3-0, 4-0). 

– Mitään yksiselitteistä syytä en löydä sille, miksi Jukurit on ollut meille tällä kaudella niin sopiva vastus. Olemme pystyneet voittamaan heidät aiemmin, mutta se ei ole mikään tae mistään tulevasta. Urheilussa mitataan paremmuutta aina jokaisena ottelupäivänä ja perjantain kohtaaminen on jälleen oma lukunsa.

– Toki tiedetään tasan tarkkaan mitä on tulossa, kun olemme pelanneet muutaman kerran heitä vastaan. Lähdetään etsimään keinoja siihen, että saataisiin jatkettua voittoputkea Jukureita vastaan.

Jani Tuppurainen (kultakypärä) saa perjantaina täyteen 600 liigaottelua JYP-paidassa (Kuva: Jiri Halttunen).

”Jukureilla on kasvojenpesun paikka”

Jukurit saapuu Jyväskylään allaan kaksi liigavääntöä kuluvalta viikolta. Tiistaina mikkeliläismiehistö kellisti vierasjäällä Lappeenrannan SaiPan 2-1-lukemin, mutta keskiviikkona Mikkelissä kiekkoiltu taisto Ässiä vastaan kirjattiin sen sijaan porilaisryhmälle rumin 7-0-lukemin. Kuluvan vuoden kahdeksasta pelatusta vierasmittelöstä Jukurit on onnistunut voittamaan ainoastaan kaksi peliä (SaiPa, Tappara).

– Uskoisin, että Jukureilla on kasvojenpesun paikka Ässät-ottelun jäljiltä. Meitä vastaan Jukurit ovat pystyneet pelaamaan hyvillä ja tiiviillä viisikoilla hyökkäyspeliä. He ovat tulleet keskialueen yli vauhdikkaasti meidän viisikkoa vastaan, johon olemme aiemmissa peleissä löytäneet oikeat lääkkeet.

– Joukkueena meidän tulee parantaa puolustussuuntaan pelaamista ja saada parempaa laukaisusuhdetta suhteessa vastustajaan. Pitää pystyä puolustamaan tiiviimmin, jotta päästään hyökkäämään paremmista asemista ja sitä kautta vietettyä enemmän aikaa vastustajan päädyssä.

Hurrikaanimiehistön tavoitteena on viettää kiekon kanssa pitkiä aikoja mikkeliläispäädyssä (Kuva: Jiri Halttunen).

Sarjataulukossa joukkueiden välillä on kuuden pisteen ero Jukureiden eduksi, mikä entisestään nostaa ottelun panoksia. Vaikka JYP onkin ollut tämän kauden kohtaamisissa hallitsevampi osapuoli, niin siitä huolimatta jyväskyläläissikermän tulee jälleen kyetä parhaimpaansa voittoon yltääkseen.

– Sport-ottelussa hieman odoteltiin koko pelin ajan, että koska alettaisiin pelaamaan omaa peliä. Alistuttiin Sportin kamppailupelaamiseen ja päästettiin vastustaja pelin päälle. Jos halutaan saada pisteitä, niin perjantain ottelun alun pitää olla selvästi aiempaa erilaisempi.

JYP-Jukurit perjantaina 5.2. Jyväskylän LähiTapiola Areenalla alkaen klo 18.30.

-> PAHVIFIGUURI -KAMPANJA JATKUU

 

Antti Hokkanen