Konnekuljetuksen otteluennakko: ”Pisteiden lisäksi pelataan myös kunniasta”

JYP mittelee liigaviikon ainoan kamppailunsa lauantaina, kun vieraskaukalossa vastaan luistelee Hämeenlinnan Pallokerho. Joukkueet ovat sarjataulukossa tasapisteissä ja kun kyseessä on vieläpä samalla Liigan peränpitäjien keskinäinen yhteenotto, voidaan ottelun lähtökohtia pitää erittäin mielenkiintoisina.

Otteluennakon tarjoaa Konnekuljetus.

– Molemmat joukkueet ovat jämähtäneet sarjan häntäpäähän. Pisteiden lisäksi pelataan myös kunniasta. Luvassa on hyvä näytön paikka joukkueille, joilta molemmilta löytyy taatusti halukkuutta osoittaa osaamisensa, JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen linjaa HPK-mittelön alla.

JYP tavoittelee Hämeenlinnassa kauden ensimmäistä HPK-voittoaan (Kuva: Elmeri Elo / Liiga).

JYPillä on siis ollut tähän saakka poikkeuksellisesti pelivapaa viikko, mikä toisaalta on mahdollistanut täysipainoisen harjoittelun. Jyväskyläläisryhmittymä pelaa HPK-ottelu mukaan lukien seuraavaan 60 päivään 28 ottelua, jota voidaan pitää varsin massiivisena pelirupeamana.

– Tämä viikko on käytännössä viimeinen puhdas harjoitteluviikko, jolloin olemme voineet keskittyä pelissä viisikkotasolla ilmenneisiin ongelmiin. Olemme paneutuneet niihin ja tavoitteena on edelleen, että pystyttäisiin viettämään kiekollisena nykyistä enemmän aikaa hyökkäysalueella.

– Kiekosta täytyy pystyä pitämään nykyistä paremmin huolta, kun se on hallussamme. Pyritään myös pidempiin hyökkäysjaksoihin vastustajan alueella, jolloin pääsisimme luomaan enemmän maalipaikkoja ykkössektorille vastustajan maalin eteen.

”Hämeenlinna on ollut aina vaikea paikka JYPille”

HPK on pelannut kuluvalla kiekkoviikolla tähän mennessä kaksi koitosta. Tiistaina Helsingin IFK oli kotikaukalossaan parempi 5-3-lukemin, kun taas perjantaina Hämeenlinnassa pelattu mittelö Mikkelin Jukureita vastaan kirjattiin hämeenlinnalaissikermälle maalein 4-1. Voitollaan HPK nousi samalla JYPin kanssa tasapisteisiin, joskin hurrikaaninutuilla on kaksi peliä vähemmän pelattuna.

– Vastustajan pelaamisessa tuskin tulee mikään asia yllätyksenä. Hämeenlinna on ollut yleensä aina hieman vaikea paikka JYPille pelata, mutta toisaalta historia ei ole mikään tae nykyhetkestä tai tulevasta. Keskitytään saamaan oma pelaaminen kuntoon, sekä esittämään tiivistä viisikkopeliä hyökkäys- ja puolustusalueella. Jos pystymme keskittymään omaan suorittamiseen ja pelaamaan suunnitellusti, niin se antaa meille silloin voiton avaimet.

HPK-luotsi Matti Tiilikainen (fläppitaulu) ei ole saaneet joukkuettaan ryhmässä vallitsevan potentiaalin mukaiseen lentoon (Kuva: Pekka Rautiainen / Liiga).

Jyväskyläläisittäin lisämielenkiintoa lauantain kohtaamiseen tuo lukuisat JYP-taustaiset kiekkoilijat, jotka edustavat tällä hetkellä HPK:ta. Perjantaisessa Jukurit-väännössä hämeenlinnalaismiehistön riveissä nähtiin Eetu Laurikainen, Arto Laatikainen, Markus Kankaanperä, Ossi Ikonen, Juuso Ikonen ja Markus Nenonen. Heidän ohella HPK-nutussa ovat tällä kaudella esiintyneet myös Henri Kanninen ja Joona Voutilainen.

– Se varmasti tuo jonkinnäköisen lisämausteen sekä pelaajille, että myös itselle henkilökohtaisesti. Vastustajan riveissä pelaa muutama kaveri, joiden kanssa olen itsekin aikoinaan pelannut samaan aikaan kaukalossa. Nämä asiat tuovat aina tiettyä tunnetta pelaamiseen, mutta toisaalta ei kyseessä ole kuitenkaan sellainen seikka, mihin sen erityisemmin pelissä keskitytään, Mikko Viitanen mainitsee lopuksi.

Joukkueet ovat kohdanneet tämän kauden Liigassa tähän mennessä kertaalleen. Hämeenlinnassa marraskuussa tahkottu taisto tilastoitiin tuolloin voittomaalikilpailun päätteeksi HPK:lle 2-1-lukemin.

HPK-JYP lauantaina 13. helmikuuta Hämeenlinnan Pohjantähti Areenalla alkaen klo 17.

 

Antti Hokkanen