Konnekuljetuksen otteluennakko: “Pystymme pelaamaan parempaa jääkiekkoa”

Otteluennakon tarjoaa Konnekuljetus.

JYP kiekkoilee tällä viikolla kolme liigavääntöä, joista ensimmäinen mitellään tiistai-iltana vieraskaukalossa Porin Ässiä vastaan. Jyväskyläläisleirissä tavoitteena on pyrkiä nostamaan pelaamisen tasoa lauantaisen HPK-tappion jäljiltä.

– Heikon hyökkäyspelin takia olemme joutuneet viettämään liian paljon aikaa omassa päässä. Harjoituksissa olemme yrittäneet kehittää hyökkäyspelaamista, mutta toistaiseksi olemme saaneet aika laihoja tuloksia maalipaikkojen ja maalien määrässä. Se on ollut meidän akilleenkantapää, JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen kiteyttää.

Porin tiistai-illassa käytäneen jälleen tunteikas taisto sarjapisteistä (Kuva: Tomi Vastamäki / Liiga).

Ässät taistelee parhaillaan sijoituksista kymmenen sakissa. Viime viikon kahdesta kamppailustaan patapaitojen tilastoihin kirjattiin jatkoaikavoitto Helsingin IFK:sta (4-3), sekä Tampereen Tapparalle kärsitty jatkoaikatappio (2-3). Kuudesta viimeisestä ottelustaan Ässät on voittanut neljä mittelöä.

– Vaikka katsojat pelistä nyt puuttuvatkin, niin Porin jäähalli on tunnelmaltaan parhaimpia pelipaikkoja Suomessa. Siellä on perinteisesti tultu fyysisesti päälle heti otteluiden alussa ja peli on sitä kautta imaissut mukaansa. Pori ei ole maailman helpoin paikka pelata jääkiekkoa. Keskittymisen pitää olla omassa suorittamisessa, jotta pystytään taistelemaan voitosta.

– Ässillä on hyvä ja laadukas joukkue, joka on höystetty lahjakkailla nuorilla pelaajilla. Tiedostamme hyvin miten Ässät pelaa ja yritetään valmistautua parhaamme mukaan, ettei eteen tulisi mitään yllätyksiä.

Liigan maalipörssin kärkinimi (22 maalia) Sebastian Wännström on tämän kauden otteluissa rokottanut JYPiä varsinaisella peliajalla kolmesti (Kuva: Tomi Vastamäki / Liiga).

“HPK-peli oli pettymys”

JYP reissaa Poriin kuuden perättäisen pelin tappioputkessa. Viime viikolla hurrikaaninutut kiekkoilivat ainoastaan yhden liigataiston, kun jumbokamppailussa vastassa ollut Hämeenlinnan Pallokerho oli vahvempi 3-2-lukemin. Vieraissa kärsitty tappio tiesi samalla JYPin valahtamista sarjan peränpitäjäksi.

– HPK-peli oli tuloksellisesti ja pelillisesti pettymys koko joukkueelle. Haluamme näyttää itsellemme, että pystymme pelaamaan parempaa jääkiekkoa mitä lauantaina esitettiin.

Ässät ja JYP ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella kahdesti aiemmin. Porissa marraskuussa käyty kohtaaminen kirjattiin Ässille voittomaalikilpailun päätteeksi 3-2-lukemin, kun puolestaan JYP oli tammikuisessa Jyväskylän yhteenotossa parempi maalein 4-3. 

– Edellisen kerran kun pelasimme vastakkain, niin silloin peli oli meiltä osittain ihan hyvällä tasolla. Päästettiin kuitenkin Ässät mukaan otteluun ja sitä kautta kolmas erä meinasi mennä jännittäväksi. 

Ässissäkin pelannut Mikko Salmio onnistui edellisellä Porin vierailulla maalinteossa (Kuva: Tomi Vastamäki / Liiga).

JYP luisteluttanee tiistaina jäälle myös lainalle saapuneen Niko Seppälän, 22, joka debytoi jyväskyläispuolustuksessa pelattuaan alkukauden Kiekko-Espoon Mestis-joukkueessa.

– Niko tuo joukkueeseen fyysisyyttä ja vääntövoimaa alakertaan. Raameiltaan ja fyysisyydeltään hän on pelaaja, joka pystyy kamppailemaan hyvin laitojen lähellä ja olemaan vahva maalinedustalla, Mikko Viitanen taustoittaa lopuksi tuoreen hurrikaanikasvon ominaisuuksia.

Ässät-JYP tiistaina 16. helmikuuta Porin Astora Areenalla alkaen klo 18.30.

 

Antti Hokkanen