Konnekuljetuksen otteluennakko: “Tämä viikko on tärkeä monessa mielessä”

Otteluennakon tarjoaa Konnekuljetus.

Kolmen ottelun liigaviikkoa viettävä JYP käynnistää urakkansa keskiviikkona, kun Jyväskylässä vierailee Vaasan Sport. Kiekkoryhmittymien kauden kahdessa aiemmassa taistossa molemmat joukkueet ovat kertaalleen juhlineet voittoa ja tasaista vääntöä lienee jälleen tarjolla.

– Tämä viikko on meille tärkeä monessa mielessä. Tavoitteena on saada voittoja ja pisteitä napsittua, JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen paaluttaa kiekkoviikon kärkeen.

– Oletusarvo on se, että kahden hyvän treenipäivän jälkeen saadaan siirrettyä harjoiteltuja asioita otteluihin, Viitanen jatkaa.

JYP kohtaa kuluvalla viikolla Sportin, Jukurit, sekä KooKoon (Kuva: Jiri Halttunen).

JYP hyökkää Sport-kamppailuun allaan kaksi tappiota viime viikolta. Hurrikaanimiehistö joutui toteamaan Rauman Lukon ja Tampereen Tapparan vahvemmakseen otteluissa, joissa JYP tuloksista huolimatta esitti hyviä otteita. Lukko-vääntö oli tuloksen valossa selvemmin raumalaisjoukkueen heiniä (4-0), mutta Tapparaa vastaan JYP oli aina päätöserään saakka voitossa kiinni (loppulukemat 3-5).

– Saatiin viime viikon peleistä sellaista palautetta, joka osoitti pelaajien selvästi sisäistäneen tiettyjä haluttuja asioita. Peleissä oli nähtävillä tiettyjä viisikkotason juttuja, joita pystyttiin parantamaan. Pisteiden muodossa vaan emme saaneet vielä palkintoa.

– Pelaamista pitää edelleen kehittää kaikilla osa-alueilla. Rytmissä tulee pysyä paremmin ja pelinopeutta täytyy kyetä kasvattamaan, mutta samaan aikaan täytyy olla myös kärsivällinen. Otteiden parantaminen vaatii paljon töitä ja toistoja niin harjoituksissa, kuin myös peleissä. Jos pysytään pelisuunnitelmassa kiinni, niin varmasti tulostakin alkaa tulla myös pisteiden muodossa.

Liigapelit mitellään edelleen ilman katsojia (Kuva: Jiri Halttunen).

“Tiedetään tarkkaan millainen joukkue on tulossa vastaan”

Sarjataulukon kymmenen parhaan sakissa keikkuva Sport käynnisti kuluvan kiekkoviikon tiistaina, kun Vaasassa käydyssä koitoksessa vastassa ollut Tappara oli etevämpi 4-1-lukemin. Kotkapaitojen mittelön ainoasta osumasta vastasi Michael Keränen.

– Kun tiedetään kuka on vastustajan penkin takana (päävalmentaja Risto Dufva), niin tiedetään myös tasan tarkkaan millainen joukkue on tulossa vastaan. Sportia on kurinalaisesti puolustava ja taisteleva vastustaja, Mikko Viitanen linjaa.

Risto Dufva ja Sport metsästävät kauden ensimmäistä vierasvoittoaan JYPistä (Kuva: Teemu Saarinen / Liiga).

JYP ja Sport ovat kohdanneet toisensa tämän kauden runkosarjassa siis kahdesti aiemmin. Lokakuussa hurrikaaniryhmä oli kotikaukalossaan vahvempi 4-0-lukemin, kun taas Sport oli marraskuun loppupuolella vaasalaisjäällä etevämpi maalein 3-2.

– Viimeksi Vaasassa kohdatessamme saimme otteluun hieman heikon lähdön ja se on yksi asia, jossa meidän pitää pystyä parantamaan. Pelit Sportia vastaan ovat olleet tasaista vääntöä ja ratkenneet yleensä muutamiin yksittäisiin hetkiin, joissa omaa peliään paremmin toteuttanut osapuoli on ollut vahvempi.

JYP-Sport keskiviikkona 3. helmikuuta Jyväskylän LähiTapiola Areenalla alkaen klo 18.30.

-> PAHVIFIGUURI -KAMPANJA JATKUU

 

Antti Hokkanen