JYP pelaa kierrätysmateriaalista valmistetuilla paidoilla

Torstai 18.3. on kansainvälinen kierrätyspäivä ja haluamme tuoda oman osamme päivään. JYP on ensimmäinen liigajoukkue Suomessa joka pelaa kierrätysmateriaalista valmistetuilla pelipaidoilla. Vihreitä arvoja kunnioittaen JYP pelaa ensimmäisen erän vihreillä JYP-paidoilla tiistaina 16.3. JYP-HPK ottelussa. JYPin kapteeni Jani Tuppurainen on mielissään paitatempauksesta: ”Mahtavaa olla mukana tekemässä historiaa tärkeän asian puolesta. Eettinen vastuu on niin yritysten kuin yksityisten ihmistenkin perintö nuoremmille. Omaan elämään kierrätys on kuulunut jo vuosien ajan osana arkea.”

Pelipaidat on tehty kierrätetystä polyesterista, jonka raaka-aine on PTE-pulloista. Valmistusprosessissa pullot pilkotaan, jauhetaan ja sulatetaan polyesterikuiduksi, josta kangas kudotaan ja valmistetaan pelipaidoiksi.

Ottelun jälkeen paidat arvotaan ja myydään, jotta mahdollisimman monet pääsevät uudelleenkäyttämään paitoja jatkossakin.

 

JYP haluaa tehdä oman osansa ympäristön sekä jääkiekon tulevaisuuden eteen. JYP liikuttaa kymmeniä tuhansia ihmisiä vuosittain niin fyysisesti kuin henkisesti ja haluaa näyttää omalla toiminnallaan esimerkkiä ilmastonmuutoksen pysäyttämisestä.

Pelaajien kesken on sovittu, että treenimatkat pyritään kulkemaan polkupyörällä tai kimppakyydeillä, harjoitusten jälkeisiä suihkuja ei käytetä kylpylänä, jätteiden lajittelu otetaan tosissaan ja varusteiden korjaus sekä huoltaminen ovat joukkueen arkipäivää.

Ravintolatoiminnassa ja kioskeissa on luovuttu muovimukeista sekä muoviastioista. Kierrätystä on parannettu ja ruokahävikkiä on saatu pienennettyä oleellisesti.

LähiTapiola Areenan valaistus on vaihdettu ledeihin, vessoihin on asennettu vedettömät pisuaarit ja lämpimät käytävätilat sekä viileä hallitila on erotettu toisistaan lasiovilla energian säästämiseksi.

 

JYPissä tiedostetaan, että kierrätysmatka on vasta alussa ja parannettavaa riittää, jotta nykynuoriso ja jälkipolvet pääsevät nauttimaan puhtaasta ympäristöstä. Tärkein yksittäinen asia on oikea asenne ja siihen me kaikki voimme vaikuttaa.