Konnekuljetuksen otteluennakko: “Esityksen pitää olla ryhdikkäämpää”

Otteluennakon tarjoaa Konnekuljetus.

JYP mittelee tämän liigaviikon kolmannen kamppailunsa perjantaina Kuopiossa, jossa vastaan luistelee viimeksi tiistain kierroksella vastassa ollut KalPa. Mollivoittoisissa merkeissä tähän viikkoon hyökännyt hurrikaanimiehistö lähtee savolaismaisemiin pesemään kasvojaan keskiviikon mahalaskun jäljiltä.

– Tiedostamme, että olemme pelanneet alle oman tasomme. Valmennus on pyrkinyt syöttämään joukkueelle sellaisia lääkkeitä, joiden avulla pelattaisiin perjantaina aiemmin nähtyä paremmin, JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen taustoittaa.

JYP-puolustus saa tehdä jälleen täyden päivätyön luisteluvoimastaan tunnetun KalPan kanssa (Kuva: Jiri Halttunen).

KalPan kiekkoviikko pitää sisällään ainoastaan kaksi JYP-kohtaamista, joista kuopiolaissikermä siis vei jo ensimmäisen nimiinsä. Tiistaina niin ikään Kuopiossa käyty koitos tilastoitiin 60 minuutin päätteeksi isännille 4-1-lukemin. 

– Kaukalossa nähdään varmasti hyvin samanlainen KalPa, kuin viimeksikin. Suoraan hyökkäyspeliin luottava ja luisteluvoimainen vastustaja. Meidän onnistumisen kannalta luistelutyön merkitys on pelissämme valtavan isossa roolissa. Viisikkopelaamisessa meidän tulee kyetä haastamaan KalPa kaikkien kentällisten voimin.

“Jaloilleen nousua tässä odotellaan”

JYPin matka jatkui tappiollisen Kuopio-visiitin jälkeen keskiviikkona Jyväskylässä, jossa vastassa ollut Kouvolan KooKoo latoi taululle rumat 1-8-lukemat. Hurrikaanilasein katsottuna kyseessä oli yksi tämän kauden suurimmista pohjanoteerauksista, josta ei voi kuin petrata.

– Perkasimme torstaina joukkueen kanssa alkuviikkoa läpi ja varsinkin KooKoo-peliä, mikä oli meidän osalta huono suoritus kaikilla mittareilla. Epäonnistuimme valmistautumisessa ja suorittamisessa. Tulos oli iso pettymys. 

– Häviäminen ei ole häpeä, jos ollaan pelattu omalla tasolla ja lyöty kaukaloon kaikki lyötävissä oleva. Enemmän se on häpeäksi, jos meille jää tunne vajavaisesta valmistautumisesta ja pelaamisesta. Me emme olleet millään mittarilla sillä tasolla, mitä Liigassa pelaaminen ja voittaminen edellyttää.

JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen peräänkuuluttaa joukkueelta ryhdikkäämpiä otteita (Kuva: Jiri Halttunen).

Asetelmat tulevaan otteluun ovat molempien joukkueiden osalta edelleen mielenkiintoiset. KalPa taistelee tiukasti pudotuspelien kotiedusta, kun samaan aikaan JYP pyrkii tekemään kaikkensa välttääkseen liigahistoriansa ensimmäisen jumbosijan. Voittoon mieliäkseen jyväskyläläisryhmältä tarvitaan selvää tasonnostoa, jos kuopiolaisvastustaja aiotaan kammeta kumoon toisen kerran tällä kaudella.

– Keskiviikkona nähdyn mahalaskun pitäisi tottakai synnyttää joukkueessa entistä enemmän näyttöhaluja. Tietynlaista jaloilleen nousua tässä odotellaan ja Kuopioon pitääkin lähteä sillä ilmeellä, että ollaan aidosti valmiita kamppailemaan voitosta. Meidän esityksen pitää olla selkeästi nähtyä ryhdikkäämpää.

KalPa-JYP perjantaina 26. maaliskuuta Kuopion Olvi Areenalla alkaen klo 18.30.

 

Antti Hokkanen