Konnekuljetuksen otteluennakko: “Ilvestä vastaan on monesti menty päästä päähän”

Otteluennakon tarjoaa Konnekuljetus.

Liigaviikon riemukkaalla HPK-voitolla käynnistänyt JYP jatkaa hämäläisseurojen kohtaamisia, kun keskiviikkona Tampereella luistelee vastaan Ilves. Hurrikaanimiehistö hyökkää tulevaan taistoon mielessään kauden ensimmäinen voitto tupsukorvista.

– Meidän on hyvä lähteä peliin sillä asenteella, että ei nimenomaan ole vielä kertaakaan onnistuttu tällä kaudella kaatamaan Ilvestä. Edellisessä kohtaamisissa noustiin kahden maalin takaa 4-4-tasalukemiin, mutta hävittiin lopulta peli (4-6). Siitä jäi ainakin itselle hieman hampaankoloon. Mielestäni näistä lähtökohdista on hyvä lähestyä keskiviikon kamppailua, JYP-hyökkääjä Mikko Salmio linjaa.

Robert Rooba on maalannut neljästi kauden kolmessa Ilves-koitoksessa (Kuva: Petri Saarelainen / Liiga).

Sarjassa seitsemättä sijaa miehittävä Ilves taistelee tällä hetkellä suorasta pudotuspelipaikasta ja samaan aikaan myös playoffien kotiedusta. Vaikka tamperelaisryhmä lähteekin keskiviikon koitokseen kahden pelin tappioputkessa, on Ilves kuitenkin vienyt kuudesta aiemmasta mittelöstä nimiinsä neljä vääntöä. 

– Otteluissa Ilvestä vastaan on monesti menty päästä päähän. Pelaajan näkökulmasta on kiva pelata pelejä, joissa on vauhtia ja tilanteita.

Eemeli Suomen kipparoimalla Ilveksellä on runkosarjassa vielä isot panokset (Kuva: Aarno Vuorinen / Liiga).

“Meidän tulee olla avausminuuteista lähtien valmiita”

JYP starttasi tähän kiekkoviikkoon tiistaina kotikaukalossa, jossa jyväskyläläisseura saalisti tililleen kauden suurinumeroisimman voittonsa. Toistamiseen lyhyen ajan sisään vastassa ollut Hämeenlinnan Pallokerho joutui nöyrtymään, kun JYP nappasi täyden pistepotin itselleen murskaavin 7-3-lukemin.

– Pyritään siihen, että tiistain HPK-ottelun hyvä suoritus siivittää meidät samanlaiseen energiaboostiin heti pelin alusta lähtien. Meidän tulee olla avausminuuteista lähtien valmiita pelaamaan.

JYP-puolustaja Anttoni Honka on parhaillaan viiden ottelun pisteputkessa tehoin 0+7 (Kuva: Petri Saarelainen / Liiga).

Kiekkosikermät ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella kolmesti aiemmin ja jokaisella kerralla Ilves on vienyt voiton (6-2, 7-5, 6-4). Yhteistä keskinäisille kohtaamisille on ollut runsaat maalimäärät, joten aika näyttää jatketaanko tälläkin kertaa samalla kaavalla.

– Vastassa on huippujoukkue, jolla on pelissä lähtökohtaisesti isot panokset. Toivottavasti tulee viihdyttävä ja hyvä jääkiekko-ottelu, Mikko Salmio toteaa lopuksi.

Ilves-JYP keskiviikkona 17. maaliskuuta Tampereen Hakametsän jäähallissa alkaen klo 18.30.

 

Antti Hokkanen