Konnekuljetuksen otteluennakko: “Lähdemme Lahteen pesemään kasvojamme”

Otteluennakon tarjoaa Konnekuljetus.

Liigaviikko jatkuu JYPin osalta Lahdessa, jossa vastaan asettuu viimeksi tiistaina kohdattu Pelicans. Kiekkonippujen kuluvan viikon ensimmäinen yhteenotto tilastoitiin pussinokille selvin 7-1-lukemin, minkä johdosta hurrikaanimiehistö reissaa perjantaina Isku Areenalle revanssimielellä.

– Päällimmäisenä mielessä on varmasti se, että lähdemme Lahteen pesemään kasvojamme edellisen vierailun jäljiltä, JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen kiteyttää perjantain Pelicans-ottelun alla.

– Isommassa kuvassa meidän pitää parantaa pelaamista kaikilla osa-alueilla, sillä tiistain pelissä panoksemme ei ollut riittävä miltään osin, Viitanen painottaa. 

JYP tavoittelee tiistaita parempaa lopputulosta perjantaiselta Lahden vierailulta (Kuva: Jussi Määttä / Liiga).

Pelicans oli tiistain kohtaamisessa omaa luokkaansa, aivan kuten se oli kauden kahdessa ensimmäisessäkin yhteenotossa (5-3, 7-1). Kolmessa keskinäisessä koitoksessa lahtelaisryhmä on paiskonut kiekon jyväskyläläishäkkiin yhteensä 19 kertaa, eli keskimäärin 6,3 maalia per ottelu. On siis sanomattakin selvää, että vierasnipun tulee startata kamppailuun tiiviin puolustuspelin säestämänä.

– Edellisissä Pelicans-kohtaamisissa olemme olleet puolustuspelaamisen suhteen hieman odottavaisella kannalla. Meidän tulee olla aloitteellisia ja pystyä paremmin rikkomaan vastustajan hyökkäyspelaamisen rytmiä.

”Pyritään pitämään kiinni perusasioista” 

Tiistaisen vierailun jälkeen JYP mitteli sarjapisteistä myös keskiviikkona, kun LähiTapiola Areenalla vieraili Lappeenrannan SaiPa. Joukkueiden kauden neljäs yhteenotto oli tiukka taisto, minkä päätteeksi täysi pistepotti jäi lopulta Jyväskylään 4-2-lukemin.

– Oli hienoa nähdä miten pelattiin Pelicans-ottelun jälkeen SaiPaa vastaan. Joukkue osoitti selkärankaa ja halusi laittaa homman takaisin raiteilleen. Pyritään perjantaina pitämään kiinni hyvistä perusasioista, joita ovat muun muassa viisikon tiiveys ja yhtenäinen peliote. Uskon, että tällä kertaa Lahdessa nähdään erilainen JYP kuin tiistaina.

Pelicans-hyökkääjä Juuso Jämsen iski tiistaina JYPiä vastaan liigauransa avausmaalit (Kuva: Tomi Natri / Liiga).

JYPin hyökkäyspelaaminen oli tiistaina Lahdessa varsin aseetonta, kun Pelicans-puolustus onnistui tehokkaasti pitämään hurrikaanikiekkoilijat poissa todellisilta maalipaikoilta. 

– Meidän pitää olla aiempaa röyhkeämpiä laukomisen ja maalille menon kanssa. Hyökkäyspelaamisessa kiekollisen ja kiekottoman pelaajan toiminta, sekä liikesuunnat vastustajan maalia kohti tulee olla selkeästi aiempaa paremmalla tasolla. 

– Hyökkäyspelamisen vaisuus on johtanut siihen, että kiekko on ollut paljon enemmän Pelicansin hallussa. Meidän tulee saada oman hyökkäyspeliin lisää uskallusta ja rohkeutta liikkua kiekon kanssa myös hyökkäysalueella.

Pelicans-JYP perjantaina 5. maaliskuuta Lahden Isku Areenalla alkaen klo 18.30.

 

Antti Hokkanen