Konnekuljetuksen otteluennakko: “Luistelutyön tulee olla tapissa”

Otteluennakon tarjoaa Konnekuljetus.

JYP starttaa maaliskuun toiseen liigaviikkoon tiistaina vierasmaisemissa, kun Kuopiossa käytävässä kauden kolmannessa Järvi-Suomen derbyssä luistelee vastaan KalPa.

– Ilmassa on paikallisderbyn tuntua, minkä odotan herättävän joukkueen aina valmennuksesta pelaajiin asti, JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen mainitsee liigaviikon alkajaisiksi.

Kuopiossa nähtäneen tiukkaa taistoa sarjapisteistä (Kuva: Jiri Halttunen).

KalPa hyökkää tiistain paikallisvääntöön neljän pelin voittoputkessa, johon se päätyi viime viikolla napattujen voittojen (KooKoo, Ässät, Kärpät) myötä. Savolaissikermä voitti kaikki edellä mainitut ottelunsa 2-1-lukemin, mikä kertoo ennen kaikkea tiiviistä oman alueen puolustuspelaamisesta.

– Jokaisen joukkueen peli alkaa tässä vaiheessa olla niissä uomissa, mihin se on kauden aikana saatu. KalPankin pelituntuma on hyvässä mallissa. He pystyvät pelaamaan hyvää jääkiekkoa niin puolustus-, kuin hyökkäyssuuntaankin. 

KalPa on juhlinut voittoa tämän kauden aiemmissa kohtaamisissa (Kuva: Jiri Halttunen).

“Ottelukuorma on monelle poikkeuksellisen kova”

JYP mitteli viime viikolla toisen perättäisen neljän ottelun kiekkoviikon, minkä päätteeksi hurrikaaniryhmittymän tilastoihin kirjattiin voitto (SaiPa) ja kolme tappiota (Pelicans x2, Ilves).

– Meneillään oleva ottelukuorma on monelle pelaajalle poikkeuksellisen kova. Osa pelaajista ei varmasti ole tottunut tällaiseen peliruuhkaan ja se aiheuttaa omia toimenpiteitä. Pyritään pitämään joukkue ladattuna ja energiat ylhäällä. Koitetaan palautua peleistä kun on sen aika ja ladata energiaa, kun on sen hetki. 

Robert Rooba on tähän mennessä ainoa varsinaisella peliajalla tällä kaudella kiekon KalPa-verkkoon upottanut JYP-hyökkääjä (Kuva: Jiri Halttunen).

Paikallisvastustajat ovat kohdanneet toisensa tämän kauden Liigassa tähän mennessä kahteen otteeseen. Jyväskylässä lokakuussa käyty koitos kirjattiin KalPalle 3-0-lukemin ja samoissa maisemissa tammikuun puolella pelattu vääntö tilastoitiin sekin kuopiolaisjoukkueelle (2-1 VL).

– KalPa pelaa vauhdikasta jääkiekkoa, mistä johtuen edessä on varmasti vauhdikas ottelu.  Meidän luistelutyön tulee olla ihan tapissa, Mikko Viitanen linjaa lopuksi.

KalPa-JYP tiistaina 9. maaliskuuta Kuopion Olvi Areenalla alkaen klo 18.30.

 

Antti Hokkanen