Konnekuljetuksen otteluennakko – “Vastassa on äärimmäisen hyvin pelaava joukkue”

Otteluennakon tarjoaa Konnekuljetus.

Kaksi liigaottelua tällä viikolla pelaava JYP hyppää tositoimiin tiistaina, kun Raumalla käytävässä kamppailussa luistelee vastaan Lukko. JYP lähtee peliin metsästämään kauden ensimmäistä voittoaan tämän hetken sarjajohtajasta.

– Lukko on osoittanut tällä kaudella sen, että he ovat pelanneet kokonaisvaltaisesti sarjan parasta jääkiekkoa. Vastassa on äärimmäisen hyvin pelaava ja hyvin valmennettu joukkue, joka on täynnä hyviä yksilöitä, JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen toteaa jakaen samalla tunnustusta Rauman suuntaan.

Lukko on toistaiseksi onnistunut pitämään JYPin täydellisesti pihdeissään (Kuva: Elmeri Elo / Liiga).

Lukko kiekkoili viime viikolla kaksi koitosta, joista raumalaisryhmittymän tilastoihin kirjattiin voitto (Tappara) ja tappio (Pelicans). Maaliskuun seitsemästä kotiväännöstään Lukko on vienyt nimiinsä viisi mittelöä.

– Lukko pelaa perinteisesti sitä jääkiekkoa, mitä he Pekka Virran alaisuudessa ovat perinteisesti tottuneet pelaamaan. He yrittävät pysyä kiekossa ja päästä meidän karvauspelin alta pois kiekottelemaan.

JYP tarvitsee tiistaina Samuel Heleniuksen (14) osoittamaa tehokasta maskipelaamista (Kuva: Elmeri Elo / Liiga).

“Tiedämme Lukon vahvuudet”

JYP lähtee tiistain taistoon allaan lauantaina Oulun Kärpistä napattu maukas 4-2-kotivoitto. Siinä missä hurrikaaniryhmittymän viime viikon kolme ensimmäistä ottelua jättivät rutkasti toivomisen varaa, oli viikon päättänyt Kärpät-kamppailu JYPiltä sen sijaan kaikin puolin mainio esitys.

– Kolme ensimmäistä peliä (KalPa, KooKoo, KalPa) olivat selkeästi alle sen tason, millä joukkueemme oikeasti pystyy pelaamaan. Vaikka viime viikko oli vaikea ja käytiin pelillisesti aika pohjalla KooKoo-kamppailun toisessa erässä, niin täytyy kuitenkin nostaa hattua joukkueelle.

– Lauantain Kärpät-ottelukin lähti hieman heikosti liikkeelle, mutta joukkueesta oli aistittavissa periksiantamaton ote. Taisteltiin hienosti kaksi erää, vaikka oltiin välillä köysissä. Päätöserässä otimme sitten erän ja koko ottelun voiton. Se oli hieno päätös vaikealle viikolle ja toivottavasti se antaisi vielä tämän kauden viimeisiin peleihin meille energiaa otteisiin.

Jarkko Immonen on toistaiseksi ainoa Lukkoa vastaan tällä kaudella maalinteossa onnistunut JYP-kiekkoilija (Kuva: Elmeri Elo / Liiga).

Tiistain yhteenotto on joukkueille neljäs – ja samalla viimeinen – tämän kauden Liigassa. Tähän mennessä pelatuissa kolmessa kohtaamisessa Lukko on jokaisessa ollut omaa luokkaansa (6-1, 2-0, 4-0), mikä tuonee näyttöhaluja hurrikaanipuseroon. JYPin tämän kauden toistaiseksi ainoa osuman raumalaisverkkoon on viimeistellyt Jarkko Immonen.

– Tiedämme tarkalleen Lukon vahvuudet ja heidän tavan pelata. Meidän pitää olla fiksuja omassa pelaamisessa. Valmennuksen pitää pystyä auttamaan joukkuetta löytämällä niitä keinoja, joilla voidaan Lukko voittaa. Kurinalainen viisikkopelaaminen, kiekollinen ja kiekoton pelaaminen, vastustajan pelirytmin rikkominen ja sitä kautta Lukon pakan sekoittaminen. Ne ovat niitä asioita, joihin meidän tulee tiistaina panostaa.

Lukko-JYP tiistaina 30. maaliskuuta Rauman Kivikylän Areenalla alkaen klo 18.30.

Antti Hokkanen