Jukka Ahvenjärvi JYPin päävalmentajaksi

JYP Jyväskylä Oy on nimennyt Jukka Ahvenjärven JYPin seuraavaksi päävalmentajaksi. 55-vuotias Ahvenjärvi on koulutukseltaan liikuntatieteiden kandidaatti, ja hän on aikaisemmin tullut parhaiten tunnetuksi Mestis joukkue JYP-Akatemian monivuotisena päävalmentajana. JYP-Akatemian ja ”Jusun koulun” kautta on ponnahtanut lukuisia kansallisia ja kansainvälisiä pelaajia.  Ahvenjärvi on myös toiminut apuvalmentajana JYPin liigajoukkueessa 2017-2019 kausilla ja hän oli mukana JYPin ikimuistoisessa CHL mestaruusjoukkueessa kaudella 2017-2018.  Ahvenjärvi on viimeksi toiminut päävalmentajana JYPin U20 joukkueessa kaudella 2019-2020.

Kemissä syntynyt ja siellä nuoruutensa viettänyt Ahvenjärvi muutti Jyväskylään 90 -luvun alussa ja hän on sen jälkeen tehnyt pitkän päivätyön jyväskyläläisen jääkiekon eteen juniori ja miesten tasolla. Ahvenjärven sopimus on 1+1 mallinen, jossa sopimuksen toinen vuosi on seuran optiolla.

”Tulevan päävalmentajan ja valmennustiimin rekrytointiprosessi oli pitkä ja siihen käytettiin todella paljon aikaa ja työresursseja. Varsinaisia päävalmentajahaastatteluja pidettiin yli toistakymmentä kappaletta ja JYPin päävalmentajaksi oli paljon halukkaita ja erittäin osaavia ammattivalmentajia. Päävalmentajan rekrytoinnin edetessä haarukoimme pikkuhiljaa hakijoiden joukosta kourallisen päävalmentajaehdokkaita, joista sitten valintamme kohdistui Jukka Ahvenjärveen. Ahvenjärven pitkä kokemus valmentajana, johtajuusominaisuudet, kokonaisvaltainen valmennusosaaminen yksilö- ja joukkuevalmennuksessa, sekä intohimoinen suhtautuminen jääkiekkoon olivat hänen valintansa takana. JYP tulee saamaan ”Jususta” vahvan valmennustiimin johtajan, jolla on selkeä visio tulevan JYPin pelillisestä sekä urheilutoiminnan identiteetistä. ”Jusun” valinnan myötä tiedän, että urheilu ja päivittäinen vaatimustaso nousee takaisin JYPissä sille tasolle, joka mahdollistaa voittavan jääkiekon tulevana kautena” JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen kommentoi Ahvenjärven valintaa seuran päävalmentajaksi.

”Otan päävalmentajan pestin ilolla vastaan. Yksi itselleni asettamistani tavoitteista toteutuu tämän nimityksen myötä. Tehtävän hoitaminen vaatii intohimoa ja määrätietoisuutta. Valmennustiimin luottamuksen rakentaminen, oikeudenmukaisuus ja rehellisyys arvostaen jokaista työntekijää päivittäin on minulle tärkeää. Päivittäisen valmennuksen laatua sekä vaatimustasoa nostetaan, jotta joukkue kasvaa yhdessä voittamaan, sekä yksilön kasvu huipulle mahdollistetaan. Tässä ei ole olemassa pikavoittoja, vaan kovaa päivittäistä työtä joukkueen sekä yksilöllisten tavoitteiden eteen” kommentoi Jukka Ahvenjärvi valintaansa JYPin päävalmentajaksi.

JYP Jyväskylä Oy julkaisee lopullisen liigajoukkueen valmennusryhmänsä lähiviikkojen aikana.