Konnekuljetuksen otteluennakko: “Uskon vapautuneisuuden näkyvän joukkueen otteissa”

Otteluennakon tarjoaa Konnekuljetus.

JYP pelaa tämän kauden viimeisen vierasottelun lauantaina Oulussa, jossa vastaan asettuu Kärpät. Oululaismiehistö taistelee vielä sijoituksesta kuuden parhaan joukkoon, kun vastaavasti jyväskyläläisvieraat pyrkivät vielä välttämään sarjan viimeisen sijan. 

– Kausi on lähellä päättymistään, minkä seurauksena ilmapiiri joukkueessa on kenties aiempaa vapautuneempi. Torstain Jukurit-voitto toi meille varmasti energiaa näitä kahta jäljellä olevaa peliä (Kärpät, KooKoo) ajatellen, JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen linjaa Kärpät-kamppailun kynnyksellä.

JYP tavoittelee kauden viimeisestä vieraspelistään menestyksekästä lopputulosta (Kuva: Jussi Määttä / Liiga).

Kärpillä on tällä hetkellä menossa pieni suvantovaihe, sillä kuudesta edellisestä pelistään oululaisnipulle on kirjattu ainoastaan yksi voitto (sekin koronaviruspandemiasta johtuen Helsingin IFK:n antaman luovutusvoiton seurauksena). Kuluvalla viikolla Kärpät on pelannut ainoastaan yhden taiston, kun torstain kierroksella Vaasan Sport vei Oulusta pisteet mukaan 1-3-vierasvoiton myötä.

– Oulu on aina ollut vierasjoukkueelle paha paikka pelata. Varsinkin jos miettii niitä kuuluisia bussijalkoja ensimmäisessä erässä, jossa Kärpät tulevat aina vauhdikkaasti. Usein juuri ne ensimmäiset 20 minuuttia tuntuvat Oulussa aikamoiselta sirkukselta, kun miettii mitä omilta pelivuosilta on jäänyt sieltä muistiin.

JYP on edellisen kerran poistunut Oulusta voitto taskussaan 19.12.2017, eli vajaat 3,5 vuotta sitten (Kuva: Jussi Määttä / Liiga).

Tähtäimessä kauden yhdeksäs reissuvoitto

JYPin kauden toiseksi viimeinen liigaviikko käynnistyi torstaina Mikkelissä, jossa käydyssä Liigan jumbokamppailussa kellistyi Jukurit maalein 5-2. Hurrikaanimaaleista ottelussa vastasivat Robert Rooba (2), Jarkko Immonen, Joakim Kemell ja Jerry Turkulainen.

– Kyseessä oli hieman omalaatuinen peli, jossa meidän pelaajien jännityksen havaitsi. Varsinkin ensimmäisessä erässä kiekot pomppivat, eikä päästy oikein missään vaiheessa pelirytmiin. 1-1-tasoitus (Rooba) oli ottelun kannalta meille todella tärkeä. Täytyy myös olla tyytyväinen siihen, että onnistuttiin erikoistilannepelaamisessa. Ansaittiin voitto, vaikka emme mielestäni kuitenkaan pelanneet niin hyvää peliä kuin mihin parhaimmillaan pystymme, Mikko Viitanen toteaa.

Kärpät-luotsi Mikko Manner (selin) pyrkii saamaan joukkueensa hyvään iskukykyyn ennen pudotuspelejä (Kuva: Jussi Määttä / Liiga).

Kärpät vei nimiinsä joukkueiden kauden kaksi ensimmäistä kohtaamista (6-3, 4-3), kun vastaavasti JYP oli pari viikkoa sitten käydyssä Jyväskylän kamppailussa parempi 4-2-lukemin. Hurrikaanimiehistö luonnollisesti pyrkii siihen, että kauden 29:s – ja samalla viimeinen – vieraspelimatka päättyy voittoisissa tunnelmissa. Tähän mennessä kauden kaikki reissupelit yhteenlaskettuna ovat tuottaneet JYPille ainoastaan kahdeksan voittoa.

– Uskon vapautuneisuuden näkyvän joukkueen otteissa myös Oulussa. Tässä kauden loppuvaiheessa on tottakai ollut myös paljon draaman kaarta, minkä uskon tuovan joukkueelle lisäboostia pelaamiseen. 

Kärpät-JYP lauantaina 10. huhtikuuta Oulun Energia Areenalla alkaen klo 17.

 

Antti Hokkanen