Valmennustiimi valittu – Marko Tuomainen vahvistamaan JYPin valmennusta

Jukka Ahvenjärven johtamaan valmennustiimiin saadaan lisävahvistusta Kuopiosta, kun 49-vuotias Marko Tuomainen liittyy hurrikaanipaitojen valmennustiimiin 1+1 vuotisella sopimuksella. Vahvan ja menestyksekkään pelaajauran hyökkääjänä pelannut Tuomainen on toiminut edelliset neljä kautta KalPan liigajoukkueen apuvalmentajana.

”Marko Tuomainen on erinomainen kiinnitys Ahvenjärven johtamaan valmennusryhmään. Tuomaisella on poikkeuksellisen kova pelaaja- ja koulutustausta valmentajan työhön, ja hän on asettanut itsellensä kovat tavoitteet valmentajan uralleen. Tiedän Tuomaisen pystyvän kehittämään omalla valmennuksellaan meidän nuoria hyökkääjiämme modernin ja voittavan jääkiekon vaatimuksiin kiekollisen ja kiekottoman hyökkäyspelin osalta”, kommentoi JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen.

Viime kaudella JYPin valmennustiimiin liittynyt Jukka Varmanen ja JYPissä liiga- ja U20 joukkueiden valmennuksessa jo kaudesta 2011-2012 mukana ollut maalivahtivalmentaja Jarkko Hyytiä jatkavat Ahvenjärven kipparoimassa valmennustiimissä 1+1 vuotisilla sopimuksilla. Hyytiän vastuulla on tulevalla kaudella liiga- ja U20 joukkueen maalivahtivalmennus.

”Varmasen ja Hyytiän kiinnityksillä halusimme pitää seurassa kaksi kovan luokan ammattivalmentajaa. Varmasella ja Hyytiällä on tinkimätön ote omaan valmennustyöhönsä ja he täydentävät omalla erikoisosaamisillaan erinomaisesti ”Jusun” valmennusryhmää”, kommentoi Viitanen.

JYPin valmennustiimin täydentävät fysioterapeuttina ja fysiikkavalmentajana jatkava Jari Pekkola ja joukkueen sekä valmennuksen psyykkisenä valmentajana toimiva Marko Malvela. Malvela on mukana JYPin valmennustiimissä JYP Jyväskylä Oy:n ja Jyväskylän Urheiluakatemian yhteistyön kautta.

”Pekkola on tuonut joukkueen oheisharjoitteluun tutkittuun valmennustietoon ja kuormitusfysiologiaan liittyvää käytännön osaamista. Pekkolan tietotaito fysioterapeuttina yhdistettynä osaavaan fysiikkavalmennukseen on pelaajien suorituskyvyn ja vammojen ennaltaehkäisevän harjoittelun kannalta erittäin tärkeää. Malvelalla on monivuotinen kokemus yksilö- ja joukkuelajien valmentajien sekä urheilijoiden kanssa toimimisesta. Malvelan tuoma psyykkinen valmennusosaaminen on ehdoton edellytys nykypäivän kokonaisvaltaisessa valmennuksessa yksilön- ja joukkueen kehittämisessä”, kommentoi Viitanen.

Jussi Tupamäki ei jatka JYPin talenttitallin kehityspäällikkönä. Juniorisopimuspelaajista koostuvan Talenttitallin toiminta jatkuu tulevana kautena ja tiedotamme tallin tulevista suunnitelmista lähiviikkojen aikana.