Keskushyökkääjä Braden Christoffer JYPin riveihin – pakkilupaus Peltola puolustukseen

Keskushyökkääjä Braden Christoffer ja JYP Jyväskylä Oy ovat solmineet 1+1 vuotisen sopimuksen. 27-vuotias kanadalainen on viettänyt edelliset kaksi kautta Norjan ja Itävallan pääsarjoissa. Kovan luonteen omaava Christoffer on tehoillut Euroopan kaukaloihin saavuttuaan yli piste per peli tahdilla kahden edellisen kauden aikana. Christoffer siirtyy hurrikaanipaitoihin HC Innsbruckin joukkueesta, jossa hän saalisti 51 tehopistettä 46 ottelussa. Christofferilla on kokemusta myös AHL ja ECHL sarjoista yli kahdensadan ottelun edestä. Monipuolisen keskushyökkääjän sopimuksen toinen vuosi on seuran optiolla.

”Christoffer tuo joukkueeseemme ison annoksen ammattilaisjääkiekkoilijan luonnetta ja johtajuutta, sekä kilpailua tuloksentekoketjujen keskikaistalle. Christoffer pelaa periksiantamatonta jääkiekkoa aggressiivisella otteella ja hän omaa myös kiekollista tuloksentekokykyä hyökkäyssuuntaan. Christoffer aloitti ammattilaisuransa puolustusvoittoisessa roolissa, mutta hän on pystynyt nostamaan kiekollisen pelinsä uudelle tasolle viimeisen kahden kauden aikana. Christoffer on hyvässä urheilijan iässä oleva kehityshaluinen pelaaja ja uskomme hänen pystyvän ottamaan vielä uuden askeleen urallansa eteenpäin JYPin paidassa” kommentoi Christofferin sopimusuutista JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen

 

Puolustajalupaus Eetu Peltola vahvistaa JYPin puolustusosastoa 3-vuotisella sopimuksella. 21-vuotias ja vasemmalta puolelta laukova Peltola siirtyy JYPin riveihin Mestistä pelaavan K-Vantaan joukkueesta, jossa hän pelasi viime kaudella 28 ottelussa tehden 16 tehopistettä ja plusmiinus tilaston näyttäessä komeita +18 lukemia. 192 senttinen ja sulavasti jäällä liikkuva Peltola valittiin kuluneella kaudella Mestiksen vuoden tulokkaana.

”Peltola on mielenkiintoinen puolustajalupaus ja olemme todella tyytyväisiä, että Peltola valitsi tulla Jyväskylään. Monivuotinen sopimus mahdollistaa Peltolan maltillisen sisäänajon liigatasolle ja uskon hänen nousevan kansainvälisen tason puolustajaksi seuraavan kolmen kauden aikana. Peltola omaa hyvät puolustukselliset taidot ja hän pystyy kiekollisena suorittamaan peliä edistäviä ratkaisuja. Peltola on luonteeltaan todella määrätietoinen urheilija ja kilpailija” Viitanen kommentoi Peltolan sopimusuutista

Hyökkääjä Tommi Niskanen liittyy JYPin liigajoukkueen kesätreenien vahvuuteen tryout -sopimuksella. 22-vuotias Niskanen on JYPin omia kasvatteja ja hän pelasi menneen kauden JYPin yhteistyöseura KeuPa HT:n riveissä Mestistä.

 

JYPin joukkuetta on rakennettu maltillisesti tulevaa kautta kohti ja tällä hetkellä tuleva kauden joukkueen sopimusvahvuudessa on 3 maalivahtia, 10 puolustajaa ja 15 hyökkääjää.

”Joukkueen rakentuminen etenee aikataulullisesti hyvin. Olemme löytäneet pelaajaprofiililtaan sopivia pelaajia tulevan kauden joukkueeseemme. Muutamia palasia vielä puuttuu joukkueestamme, mutta uskoisin, että pääsemme tiedottamaan uusista pelaajasopimuksista vielä toukokuun aikana” Viitanen kommentoi joukkueen sopimustilannetta.