Robert Rooba KHL seuran haaviin – JYP lunastanut Turkulaisen ulkomaanoption

JYPin 2020-2021 kauden maalitykki Robert Rooba on siirtymässä tulevalle kaudelle KHL seura Severstal Tšerepovetsin riveihin. Hippoksella kaudesta 2016-2017 viihtynyt Rooba on tullut tunnetuksi kovasta laukauksestaan ja periksiantamattomasta pelityylistään. JYP ja Rooba olivat keväällä solmineet 1-vuotisen sopimuksen pelikaudesta 2021-2022, joka sisälsi sopimuksen ulosostopykälän ja siirtymisen KHL sarjaan.

”Rooban menetys on tietysti seurallemme pettymys, mutta samalla olemme todella iloisia ”Robin” puolesta, että hän pääsee urallaan eteenpäin, sekä mittaamaan itseään pelaajana maailman toiseksi parhaassa sarjassa. Rooban viime kauden 30 maalia on erinomainen osoitus hänen pitkäjänteisestä työstään ja tinkimättömästä luonteestaan jääkiekkoilijana kehittymistään kohtaan. Toivotamme ”Robille” kaikkea hyvää ja menestystä tuleviin haasteisiin” kommentoi Rooban siirtoa JYP urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen

JYP on lunastanut Jerry Turkulaisen ulkomaanoption kaudelta 2021-2022. JYPin ja Turkulaisen allekirjoittama 2-vuotisen sopimuksen toinen vuosi sisälsi pelaajan ulkomaanoption kaudesta 2021-2022. Vikkeläjalkainen Turkulainen pelasin ensimmäiset liigapelinsä JYPin riveissä kaudella 2016-2017 ja on siitä asti ihastuttanut Hippoksen yleisöä näyttävillä ja taidokkailla suorituksillaan.

”Turkulaisen pitäminen JYPin riveissä on todella merkittävä palanen tulevan joukkueen hyökkäyskalustoa. Turkulaisella on poikkeuksellista kykyä pelata taidokasta peliä kovassakin vauhdissa ja näkisin, että hän on valmis tekemään todellisen läpimurtonsa liigapelaajien eliittiin ja nousta pysyvästi kansainvälisen huipputason pelaajaksi tulevalla kaudella” kommentoi Viitanen Turkulaisen jatkamista hurrikaanipaidassa.

JYPin julkaisee uusia pelaajahankintoja lähiviikkojen aikana. Kausikorttimyynti kaudelle 2021-2022 alkaa toukokuun aikana.

”Joukkueen rakentaminen on edennyt aikataulullisesti hyvin. Tulemme vahvistamaan joukkuetta urallaan eteenpäin menevillä pelaajilla, sekä jo tasonsa näyttäneillä ammattilaispelaajilla. Joukkueeseen on pyritty löytämään pelaajia, joilta löytyy luistelu- ja kamppailuvoimaa sekä kiekollista ratkaisukykyä. Uskon vahvasti myös siihen, että meidän omat nuoret pelaajamme ottavat kesän aikana isoja kehitysloikkia eteenpäin uudistuneen valmennustiimimme myötävaikutuksella. JYPin ainoana tavoitteena tulevalla kaudella on nousta takaisin yhtenäiseksi ja voittavaksi joukkueeksi, joka tarjoaa jyväskyläläiselle yleisölle laadukasta jääkiekkoa periksiantamattomalla otteella” kommentoi Viitanen joukkueen rakentumista.